Egészséges, ha követed az exedet a közösségi média felületein?

2020.augusztus.29.

Egy kapcsolat vége rengetegféleképpen alakulhat. Talán megszabadulsz a volt párod minden holmijától, a közös képeiteket pedig olyan helyre pakolod, ahol senki sem látja őket. De mi a helyzet a közösségi média felületeivel? Természetes, ha törlöd az exeddel közös képeidet Facebookról vagy Instagramról, na de az egészséges, ha a jövőben bármelyik közösségi oldalon a követője maradsz?

Egészséges, ha követed az exedet a közösségi média felületein?
Fotó: giphy

A válasz leginkább attól függ, hogy miként váltatok el egymástól, függetlenül a jelenlegi érzelmi állapotodtól és attól, hogy van-e már bármelyikőtöknek új partnere. Annak érdekében, hogy biztos legyél abban, hogy nem ártalmas rád nézve az, ha követed az exedet Facebookon vagy Instagramon, nem árt, ha felteszel magadnak néhány kulcsfontosságú kérdést.

Ami nyilvánvaló, hogy ha úgy döntesz, hogy továbbra is követed őt, akkor folyamatos emlékeztetőt kapsz a már fenn nem álló kapcsolatotokról. Ha úgy érzed, hogy még nem vagy túl rajta, akkor semmiképp nem érdemes ennek kitenni magadat. A szakítás miatti sebek sokkal gyorsabban gyógyulnak, ha nem látod, mi történik vele a mindennapokban, különösen akkor, ha már új párja van.

A gyakori emlékeztetők nem segítenek abban, hogy rendesen meggyászold magadban a kapcsolatotok végét, és tovább tudj lépni, hanem arra ösztönöz, hogy legalább gondolati szinten még mindig helyet adj neki az életedben.

Ideje feltenned magadnak a kérdést: "Hogyan érzem magam, miután láttam a legújabb képeit és kommentjeit?" Ha közömbös számodra, vagy biztos vagy benne, hogy nem lesz tőle negatív a hangulatod, akkor semmi gond nincs azzal, ha követed. Ha viszont depressziósnak érzed magad vagy szorongsz, akkor azonnal kövesd ki minden közösségi oldalon. Semmi értelme annak, hogy olyannal is kínozd magad, amit elkerülhetsz.

Hogyan felejts el valakit: 10 egyszerű, de hasznos módszer

Hogyan felejts el valakit: 10 egyszerű, de hasznos módszer

A közösségi média felületeivel az egyik legnagyobb baj az, hogy a valóságot csak felületesen tükrözik, így pedig az exedről sem láthatsz mást, mint egy torz képet arról, hogy mi történik vele.

Azt is érdemes megkérdezned magadtól, hogy egyáltalán miért követed a közösségi média profiljait. Szemmel akarod tartani, mert még terveid vannak vele, vagy csak meg akarsz bizonyosodni arról, hogy jól van? Ha a szándékod akár rád, akár rá nézve romboló, akkor jobb, ha inkább minden vele kapcsolatos információforrásodat beszünteted.

Ha hetente többször ellenőrzöd, hogy mit csinál, akkor valószínűleg csak magadat akadályoztatod abban, hogy továbblépj.

A hamis remény, a megszállottság és a hiába való vágy pedig soha nem szül jót, ráadásul sokkal nagyobb esélyed van hamar begyógyítani a sebeidet, ha egyáltalán nem nézegeted azt, hogy mi van az exeddel.
Végső soron pedig az is fontos szempont lehet, hogy ő követ-e még téged Instagramon vagy Facebookon. Ugyanis ha nem, akkor még inkább adódik a kérdés: neked mégis mi értelme van követni őt?

Mindig tudunk változtatni, ha van miért - A hét könyve: Akarsz beszélni róla?

Mindig tudunk változtatni, ha van miért - A hét könyve: Akarsz beszélni róla?

Természetesen ha békésen, barátként váltatok el egymástól, és egyikőtökben sem maradtak tüskék, akkor semmi rossz nincs abban, ha kölcsönösen követitek egymást. Ha viszont rosszul érzed magad, amikor találkozol a képeivel, bejegyzéseivel vagy kommentjeivel, akkor ne feledd, hogy mindössze egyetlen gombnyomással is közelebb kerülhetsz a megnyugváshoz és a lelki békéd megtalálásához.

Ez is érdekelhet

Earthshot-díj: Vilmos herceg tervei a klímaváltozás ellen

Earthshot-díj: Vilmos herceg tervei a klímaváltozás ellen

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!