"Jane-élmény" a fa tetején

2017.augusztus.2.

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Imádom a fákat. Lenyűgöz a szépségük, a tudás, amit hordoznak. Mérhetetlen biztonság és stabilitás önt el, amikor hozzájuk kapcsolódom. Már többször éreztem ezt a kivételes kapcsolatot, de a legkülönlegesebb megéléssel idén márciusban gazdagodtam. Costa Rica Karib-tengeri oldalán egy érintetlen dzsungel húzodik, tele tukánokkal, majmokkal, lajhárokkal, kigyókkal és más jellegzetes élőlényekkel. Itt nyílt rá lehetőségem, hogy egy teljes napot 25 méter magasságban, egy közel 60 méteres fára épített kis házban tölthettem.

Az élmény maga már önmagában is leírhatatlan, Avatár-szerű érzés. Az egyedi projektet készítő építész a ház megépítésekor arra törekedett, hogy a teljes struktúra a természettel legyen összhangban. A fába nincsenek szögek beverve, energiaként napenergiát, vízforrásként pedig esővizet használ. A feljutást egy egészen egyedi kötélmegoldás biztosítja, ami ugyan fizikailag felér egy edzéssel, de a pillanatnyi fáradtságot a "Tarzan- vagy Jane-állapottal" járó adrenalintöltet egyből feledteti.

Ezen a nem mindennapi helyen értettem meg igazán, hogy miért szállja meg az embereket a béke és a nyugalom, amikor egy fa alatt ülnek vagy az erdőben sétálnak, és hogy mi annak az örömnek és az izgalomnak a forrása, amit gyerekként fáramászás közben átéltünk.

Tudjuk, hogy a fáknak, mint minden más élőlénynek energiafrekvenciája vagy rezgése és aurája van. Gyökereik mélyen a Földbe hatolnak, kiváló földelési energiájuk van. Rezgésük érezhetően lassabb, mélyebb és koncentráltabb, mint néhány más élőlényé. Amikor megérintjük őket, átvesszük ezeket a rezgéseket, akár tudatában vagyunk, akár nem. Az öröm és a szeretet szintén ezen a magas frekvencián található, így kapcsolódáskor könnyen felébred bennünk.

Erre, különösen nyár lévén, bárhol lehetőségünk nyílunk, akár a Balaton parton vagy éppen egy városi parkban vagyunk. Éljünk hát vele!

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod