Nincs több titok: így tartja magát formában Jennifer Lopez

2022.augusztus.18.

Soha nem volt az a típus, aki a kényelmet választja a kemény munka helyett, és ezért tartott ott, ahol: Jennifer Lopez igazi példakép, legyen szó karrierről, az anyaság megéléséről és igen, az alakja is lenyűgöző. Viszont meg is dolgozott érte, és te is megteheted, ha követed a rutinját.

Nincs több titok: így tartja magát formában Jennifer Lopez
Fotó: Getty/Glamour

Minden alkalommal leesik az állad, amikor meglátod Jennifer Lopez abszolút tökéletes testét? Nos, ezzel nem vagy egyedül. Bár rengetegen irigykedünk tökéletes idomaira, az még inkább lenyűgöző, milyen szigorú étkezés és edzés iránt köteleződött el, ráadásul úgy, hogy bizony, már 50 felett van! Ha egy pillanatra is azt hitted, hogy JLo a genetikának köszönheti az álomtestet, tévedsz, keményen megdolgozik érte - de persze a jó gének is közrejátszanak a dologban, ez tagadhatatlan. Íme minden, amit bevállal ezért az elképesztő külsőért!

Víz, víz és még több víz

Lopez első számú szabálya mindig is az volt, hogy megfelelően hidratáljon. Ha sok vizet iszol, különösen edzés előtt, segíthet abban, hogy jobban és keményebben végezd az edzésprogramod - mondta a Hello! magazinnak. Edzés után persze a vízpótlás elsődleges, akárcsak a pihenés, hogy a következő napon ismét képes legyen ugyanolyan lendülettel edzeni.

Koffein és alkohol kizárva

Ha van fontosabb, mint azt tudni, hogy mit vigyél be a szervezetedbe, az az, hogy mit hanyagolj. JLo esetében a koffein és az alkohol is tiltólistás. Ha kávét iszik, mindig ügyel arra, hogy koffeinmentes legyen, de természetesen néha ő sem bír ellenállni egy finom habos cappuccinónak, ami teljesen rendben is van. Táplálkozási tanácsadója javaslatára pedig már alkoholt sem fogyaszt évek óta.

Friss, tápanyagokban gazdag ételek

Ami a diétát illeti, Lopez elég szigorú önmagára nézve. Ragaszkodik a kiegyensúlyozott, tápanyagban gazdag ételhez és tiltólistára tett minden feldolgozott és finomított ételt. Minden, amit fogyaszt, gondosan megtervezett, friss, kitűnő minőségű, fehérjékben és tápanyagokban gazdag. Rendkívül fontos az is, hogy étkezés közben rengeteg vizet iszik.

A zöldségek elengedhetetlenek

Lopez ebédidejében egy jó nagy adag zöldséggel tölti meg a tányérját. A menü általában lazac brokkolival, cukkinivel és paprikás salátával. Vacsorára valamilyen fehérjét fogyaszt quinoával. Bár ez a diéta kissé korlátozottnak tűnik, JLo soha nem éheztette magát, hogy karcsú maradjon, hanem olyan táplálékokat visz be, amik energiával töltik fel. Az étrendben hangsúlyosak még az egészséges zsírok és a komplex szénhidrátok is, mint a barna rizs vagy az édesburgonya.

Jennifer Lopez és Ben Affleck ilyen stílusosan ünnepelték JLo szülinapját Párizsban

Okos nasizás

Bár a legtöbben chipset vagy néhány kocka csokoládét nasizunk, JLo nem esik kísértésbe. A főétkezések között is egészséges ételeket választ. Az edzés utáni időt legtöbbször gyermekeivel tölti, és mindig visz magával gyümölcsöt és zöldséget is, hogy együtt fogyasszák el az egészséges nasit. Amiből pedig legtöbb energiáját nyeri, az a fehérje.

Az edzésnek boldogságot kell adnia

A legtöbb ember egyetért abban, hogy néha olyan a testmozgás, mint a házimunka. Nos, Lopez nem tartozik közéjük, sőt igazi boldogforrásnak tekint heti 3-4 edzést. A tánc mindig az élete részét képezte, azt az időt jelenti számára, ami megmozgatja a testét, jól érzi magát tőle és kulcsfontosságú a boldogságához. Hisz abban, hogy ha tesz magáért, akkor jobban tud vigyázni azokra is, akiket szeret. Az edzésre a legjobb napszaknak pedig a reggelt tekinti.

Két edző is segíti

Amikor Jennifer Lopez New Yorkban tartózkodik, David Kirsch az edzője, Los Angelesben Pedig Tracy Anderson. Bár a két szakember edzésprogramja meglehetősen eltérő, ezt JLo még előnyösnek is érzi. Andersonnal egy kissé lazábbak a gyakorlatok, főként felülések, karerősítés, váll- és combgyakorlatok. Kirsch edzései magasabb intenzitásúak, még kickbox is szerepel a tervben.

Edzés fenékre

New York-i edzője, David Kirsch elmondta, hogy JLo edzéseinek fontos részét képzi egy speciális edzésmód fenékre, ami egy guggolásos mozdulatsor. Ez a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a formás, kerek popsiért.

Edzés felsőtestre

David Kirsch javaslatára JLo a felsőteste erősítésére a Pókember, vagyis "Spiderman" fekvőtámaszt választja. És hogy hogyan sajátíthatod el ezt a speciális fekvőtámaszformát? Itt pontosan megnézheted:

A teljes test átmozgatása

Ha JLo a teljes testét át akarja mozgatni, akkor egy 32 perces expressz edzést végez el. Nagyon fontos, hogy egy edzés ne legyen túl megterhelő, ennek érdekében vannak nagyjából fél órás intervallumok, a kétórás megszakítás nélküli edzések már nem jöhetnek szóba. Így az edzés kíméletesebb és szuper érzést kelt.

Most tényleg akkora szenzáció, hogy Jennifer Lopez újra felvette az egyik magas sarkúját a párizsi nászútján?

Ez is érdekelhet

Undorító vagy szexi? 8 őszinte vallomás az ejakulációról

Undorító vagy szexi? 8 őszinte vallomás az ejakulációról

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói