5 egyszerű módszer, mellyel elindulhatsz a változás útján, hogy újra kiegyensúlyozott légy

2021.március.6.

Mindenki számára fontos, hogy az élet minden területén helyt tudjon állni. Törekszünk egészségünk megőrzésére, igyekszünk megfeleli a munkahelyi kihívásoknak és próbálunk maximumot nyújtani a kapcsolatainkban. Egy cél vezérel bennünket, az, hogy minden téren sikeresek legyünk. Megkíséreljük elérni ezt az áhított célt, de sokszor magas árat fizetünk érte, ugyanis ebben a stresszes időszakban testileg és lelkileg is elfáradunk. Annyira koncentrálunk arra, hogy minden téren jól teljesítsünk, hogy végül kicsúszik a kezünk közül az irányítás és elveszítjük az egyensúlyt az életünkben.

modszer
modszer
Fotó: GettyImages, Shutterstock Montázs: GLAMOUR/BK

Így hát hoztunk 5 egyszerű módszer, mellyel elindulhatsz a változás útján és visszakaphatod az egyensúlyt az életedbe.

Gondold végig mit jelent számodra kiegyensúlyozott életet élni

Az egyensúly megtalálása az életedben annyit jelent, mint megtalálni a központodat - a helyet, ahol a jelenben békében és boldogan érezheted magad, viszont ehhez tisztában kell lenned azzal, hogy számodra mit jelent a kiegyensúlyozott élet. Egy jó módszer erre, ha készítesz egy listát azokról a tevékenységekről, amiket szeretsz csinálni, amik boldogságot és békét adnak számodra. Hozz létre megfelelő sorrendet és iktasd be őket a mindennapjaidba.

Minta:

  1. 10 perc napindító jóga
  2. Meditáció
  3. Egészséges étkezés
  4. Hála napló: Minden nap írd fel milyen pozitív dolgok történtek veled aznap
  5. Esti olvasás - Iktasd ki a televíziót és a telefont!

Multitasking helyett a prioritás domináljon

Ha egyszerre több feladatot vállalsz magadra, az rendszerint stresszelést és rossz közérzetet eredményez. Több száz gondolat kavarog a fejedben, elveszíted a fókuszt és végül egyik feladatot sem tudod képességeidhez mérten elvégezni. Ezzel csak annyit érsz el, hogy a nap végére kimerülsz és csomó feladatot a következő napra is átviszel. Az egyensúly megtalálása nem abban rejlik, hogy minél több dolgot végzünk el párhuzamosan, hanem a prioritások ismeretében, a koncentrálásban és az idő beosztásában.

Tanulj meg nemet mondani

Sokszor igent mondunk számunkra nehéz vagy kevésbé érdekes feladatokra és lehetőségekre, hiszen úgy érezzük, ha nemet mondanánk a másik fél azt hinné nem vagyunk rá képesek. Ezzel sajnos csak azt érjük el, hogy olyan projekteken dolgozunk, amiken nem szeretünk és olyan dolgokat ígérünk, amelyeket nem tudunk teljesíteni. Ha megtanulsz nemet mondani az ilyesfajta dolgokra, szabadnak fogod érezni magad, rájössz, hogy az a fontos belőled mit vált ki az adott lehetőség. A legjobb tanács, amit adhatunk az, hogy azokra a dolgokra mondj igent, amik örömet okoznak és izgatottá tesznek.

Olvass ezzel a témával kapcsolatos könyveket

Miután átgondoltad számodra mit jelent a kiegyensúlyozott élet, érdemes mélyebben is beleásnod magad ebbe a témába. Rengeteg könyv szól arról, hogy miként teremtheted meg számodra azt az életet, amire vágysz. Személyes kedvenceink Louise L. Hay írónő könyvei közül például az Erő benned van! című könyv, mely segít eligazodni az élet számos területén.

Válts egészséges életmódra

A fogyókúrák több kárt csinálnak, mint hasznot. Ha tökéletes alakra vágysz, de közben belül is jól szeretnéd érezni magad mindenképp az életmódváltás segíthet neked. Alakítsd át az étrendedet, szabadulj meg a káros szenvedélyeidtől és élvezd, ahogy pozitív változások köszöntenek be az életedbe. Kis lépésekkel kezd, olyan edzésformát válassz, amit örömmel végzel és sose torpanj meg. Az elején lehet nehéz lesz, de tudnod kell, hogy a hosszú és kitartó munkának bizony megvan a gyümölcse.

Ez is érdekelhet

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik