Lépj ki a komfortzónádból! Elég a frusztrációkból

2020.március.21.

Úgy érzed, hogy nehézséget okoz számodra az érzéseid kifejezése? Vagy úgy érzed, hogy dühös és csalódott vagy, de nem tudsz megszabadulni a rád nehezedő terhektől? Ennek oka valószínűleg az, hogy egy frusztráló komfortzónában élsz, amiből nem vagy képes kilépni. Ha pedig elnyomod az igazi érzéseidet, folyamatosan frusztrálva érezheted magadat. De mit tehetsz azért, hogy felszabadulj, és valóban kilépj a komfortzónádból?

Először is, fontos hogy helyre tedd magadban, pontosan mire vágysz, és mit érzel. Ebben akár az is a segítségedre lehet, ha vezetsz egy naplót, amiben feljegyzed, mi milyen érzést váltott ki belőled. Ezek után érdemes újratervezned a gondolkodási folyamatodat, hogy semmilyen rád erősen ható érzést ne nyomj el magadban.

Ismerd ki, milyen reakciókat vált ki belőled a nyomás. Fedd fel azokat a tényezőket vagy körülményeket, amelyek zavarnak a mindennapokban, például egy bosszantóan zajos szomszéd. Gondolkozz azon, hogyan semlegesítheted a benned lévő bosszantó érzést. Ne feledd, sokkal jobb a passzív, mint az agresszív; néhány dologra egyszerűen ügyet sem érdemes vetned.

Építs be olyan szokásokat a napjaidba, amelyektől jól érzed magad. Ilyen lehet a futás, a reggeli jóga, a főzés vagy egy kis torna elalvás előtt. Ha több biztos, pozitív pontja van a napjaidnak, akkor a többi feladatodhoz is lendületesebben tudsz hozzákezdeni.

7 tipp, hogy erősebbé tedd az immunrendszeredet

7 tipp, hogy erősebbé tedd az immunrendszeredet

Készíts egy listát azokról a dolgokról, amik felvidítanak – ezek közé tartozhat az edzés, az étkezés, a zene, a filmek vagy a kedvenc helyeid. Mindig vedd figyelembe, hogy mire van szüksége a testednek és az elmédnek. Ha kevés az energiád, akkor légy megértő magaddal szemben, és mindig biztosíts időt arra, hogy fel tudj töltődni.

Gyakorolj különböző légzési technikákat, hogy megnyugtasd magad, amikor stresszes vagy ideges vagy. Rengeteg szuper ilyen videót találhatsz az interneten, csak kísérletezd ki, hogy számodra melyik légzési technika az ideális.

Végül pedig vedd át a hatalmat a saját életed felett, és ne hagyd, hogy mások vegyék el a kedvedet, vagy tartsanak vissza bármitől. Ha már lelkileg elég erős vagy ahhoz, hogy határozott és magabiztos legyél, akkor sokkal könnyebben tudsz majd kezelni bármilyen nehézséget, amit az élet az utadba állít.

Ez is érdekelhet

Kendall Jenner videóján nevet a fél világ. A ruha gyönyörű, de lehet, hogy enyhén szűk

Kendall Jenner videóján nevet a fél világ. A ruha gyönyörű, de lehet, hogy enyhén szűk

Divathírek

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Szépséghírek

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai