Nem vagy egyedül! Még több testpozitív szemléletű influenszert a közösségi médiába!

Kozma Rita önbizalom-növelő üzleti- és stílusmentor, a plus size nők stylistja. A "Plus Size Stílusbiblia" kötet szerzőjeként, a Plus Size magazin alapítójaként célja az, hogy a nők és a férfiak kortól és súlytól függetlenül jól érezzék magukat a bőrükben, hiszen a szépség nem csak egyféle. Íme Rita újabb bejegyzése:

Fotó: GettyImages
Fotó: GettyImages

Előszeretettel pörgetem a nemzetközi plus size modellek - akik sok esetben influenszerek is - közösségimédia-oldalait, ahol színpompás ruhákban vagy épp laza crop toppos felsőben pózolnak a kamerába, üzenve: "hello, szia, itt vagyok, nem vagy egyedül!"

Nagyon menő. Süt a magabiztosság, a jókedv, vagy épp az elegancia - attól függ épp mi a téma -, de egy biztos, élnek, léteznek és nem félnek megmutatni magukat. Az egyik kedvenc body positive Instagram-oldalam is hasonló, ahol kerekesszékes, végtaghiányos lányok és fiúk, nők és férfiak szerepelnek hol fehérneműben, hol éppen egy beszélgetést osztanak meg a követőkkel arról, hogy itt az ideje leszámolni az egysíkú gondolkodással és megjelenéssel.

Félreértés ne essék, semmi bajom a csinos, tökéletes és fiatal influenszerekkel, de nem csak ők léteznek. Ami viszont cseppet kiábrándító számomra, ha olyan emberek kapnak teret, ahol nem látok mögöttes értéket, csak fogja a kezében az éppen aktuálisan hirdetni kívánt valamit, belemosolyog a kamerába és azt írja a fotó alá: Legyen szép napod!

Oké, szép napom lesz, vagy nem lesz az, de biztos, hogy semmi pluszt nem adott nekem ez az üzenet. És ahogy sokaktól hallom, hasonlóképpen unják már a felszínes “szép vagyok, ezért szeress” posztokat. Egészen biztos vagyok benne, hogy itthon, Magyarországon is több vagány, okos, különleges, izgalmas, színes ember él, akik valamiben különlegesek. Lehet abban, hogy segítenek neked, hogy jobban elfogadd és megszeresd a tested, lehet azért, mert lelki tanácsokat adnak pszichológusként vagy életmód tanácsadóként, vagy épp valaki a női egyenjogúság miatt ad extra sokat, más azért, mert MERT más lenni és megmutatni ezt a világnak. De sokan nem merik megmutatni. Nem merik, mert azt gondolják ez nem érdekes, nem vonzó, nem habcsók, hogy ez “kit fog érdekelni”. Pedig nagyon kellenek az ilyen újítók, lázadók, úttörők. Akik - valljuk be - mindig is voltak és lesznek, itt élnek közöttünk, csak nem kaptak elég teret.

IMG 0143
IMG 0143

Mivel szívügyem ez a téma - elhatároztam, hogy teszek azokért, akikben ott a tehetség, a kurázsi, akik érzik magukban, hogy igen, én is itt vagyok és igen, megmutatom, hogy miben vagyok tehetséges, vagy megmutatom, hogy nem mindenki van olyan testben, ami a mainstream. Ezért hoztam létre a PLUSztár - body positive & talent influenszer ügynökséget, ahova olyan embereket várok - nemtől, kortól és bármiféle hovatartozástól függetlenül, akik eldöntötték, hogy vagy alkotásaik, tudásuk által - ha például tehetségesek valamiben -, vagy azért, mert mások testben vagy lélekben és meg akarják ezt mutatni a világnak. De lehet és legyen influenszer az is, aki az egyedülálló anyákhoz, apákhoz szól, legyen véleményformáló az, aki a gyermekeknek segít.

Mivel egy teljesen új szemléletű ügynökségről van szó, ahol nem azon van a hangsúly, hogy mindenképpen minden púder és csillám legyen, ezért azok, akik csatlakoznak az ügynökséghez személyre szabottan, online kapják a muníciót a haladásukhoz.

A PLUSztár influencer programon belüli edukációban lépésről-lépésre haladunk az építkezésben, az énmárka kialakításában, az érvényesülésben. Fontos, hogy nem csak azoknak szánom, akik arccal, testtel szeretnének szerepelni, karriert befutni, hanem azoknak is, akik például csodásan festenek, vagy könyvet, verset írnak és arc nélkül is üzenhetnek a világnak, hogy nem csak egyféle szépség és nem csak egyféle ember létezik. A cél nem az, hogy felzárkózzunk a nemzetközi vonalhoz - bár ez sem egy utolsó szempont -, hanem az, hogy az új influenszerek által minél többen érezzék, nincsenek egyedül. Hogy minél többen érezzék, én is szép vagyok, én is különleges vagyok. Mert bennük is ott a plusz, ami miatt véleményformálók lehetnek.

szerző: Kozma Rita

Kövesd Ritát az alábbi közösségimédia-oldalakon!

https://www.facebook.com/KozmaRitaplussize

https://www.instagram.com/kozma.rita/

https://www.tiktok.com/@kozma.rita.styling?lang=hu-HU

Ez is érdekelhet

Dalpremier: A Mörk új slágere belső konfliktusok feldolgozására koncentrál

Dalpremier: A Mörk új slágere belső konfliktusok feldolgozására koncentrál

GLAMOUR Horoszkóp

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Kockázatvállalással kihívhatod magad ellen a sorsot - Napi horoszkóp: július 29.

Sztárhírek

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére

Már attól hanyatt esel, ha csak ránézel Lady Gaga holdjáró cipőjére