Milyen a kapcsolatod a testeddel?

2015. január 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hogy nézel magadra, amikor meglátod a tested a tükörben? Mennyi ideig nézegeted magad, és melyik testrészeddel töltöd a legtöbb időt? Hány olyan része van a testednek, amit megváltoztatnál?

Milyen a kapcsolatod a testeddel?
Fotó: Pinterest

Attól függetlenül, hogy egész életünkre egyetlenegy testet kapunk, ami nyilván változik az évek múlásával, esetleg a plasztikai beavatkozások által, mégis azt látom: sokszor alig van kapcsolatunk vele.

Megnézzük magunkat nap, mint nap a tükörben, esetleg kiszúrjuk, hogy mi nem tetszik éppen, és morfondírozunk: mit is kezdhetnénk vele. Műtét? Zsírleszívás? Feltöltés? Ultrahang? Lézer? Krémek? Kozmetika? Arra azonban kevésszer gondolunk, hogy esetleg megpróbáljuk elfogadni, megszeretni vagy akár csak alaposan megnézni azt, amivel oly elégedetlenek vagyunk. Pedig testünk csodálatos felülete lelkünk üzeneteinek. Valójában minden ránk van írva, csak a nem tetsző részeket inkább átugorjuk, semmibe vesszük a jelzéseket, sőt mások előtt szégyelljük, így inkább takargatjuk. Pedig hozzánk tartozik, azok is mi vagyunk.

Ahelyett azonban, hogy bárkit arra buzdítanék, holnaptól kifejezetten hangsúlyozza a számára problémás területeket, inkább adok egy másik tanácsot. Jól hangzana ugyanis, hogy mostantól merj kiállni a világ elé, de nem valószínű, hogy akár csak egy kicsit is jól éreznéd magad. Sőt!

Mielőtt a világ elé állnál ugyanis, jó lenne, ha te magad barátkoznál egy kicsit azzal, amid van. Otthon, egyedül, amikor már nyugi van körülötted, akár a fürdőszobában, kezdj el relaxálni picit. Amikor már nem a hétköznapok zajára gondolsz, arra, hogy mit kell még elintézned, hanem tényleg magaddal tudsz lenni, és magadra tudsz figyelni, akkor kezdd el lentről felfelé vagy fentről lefele haladva minden kis porcikádat figyelni. Szépen sorban. A lábujjad körmétől, a köldöködön át, a fülkagylódon keresztül, a hajszálad végégig mindent érints meg. Ha gondolod, nézd is meg, de ezt hagyhatod későbbre, kezdetben behunyt szemmel is csinálhatod, hogy csak érezd, minek milyen a formája, mi, milyen érzést vált ki belőled. Ha olyan részedhez érsz, amivel rég nem találkoztál (biztos vagyok benne, hogy lesz ilyen), ott időzz egy kicsit többet, és talán rájössz, miért nem vetted figyelembe azt a testrészed az elmúlt hosszú időben.

Már egy alkalom után is sok új élményed lehet a saját testeddel kapcsolatban, de javaslom, időnként csináld meg ezt a kis játékot, mert biztos, hogy egészen másképp látod majd magad.

Ha pedig vannak kifejezetted utált részeid, foglalkozz velük minden nap, akármennyire is nehéz. De ne úgy, hogy ócsárolod magad, azt a részed, hanem csak figyeld. Lehet, hogy idővel olvasni tudod az üzenetet, amit a tudomásodra szeretne hozni a tested.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

glamour plusz ikon Hiába lett Fehér házi afférjából világra szóló botrány, Monica Lewinsky ma erősebb, mint valaha

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)