5 dolog, amin minden férfi átesik szakításkor

2022.március.11.

Mindenki ismeri a zokogó, csöpögős filmeket néző, fagyizabáló csajokat. Ezek az ismertető jegyei azoknak a lányoknak, akik képtelenek akár hetekig is kikelni az ágyból egy-egy szakítás után. Nos, arra sokan nem gondolnak, hogy a férfiakat is ugyanúgy érintik ezek a dolgok, amikor véget ér a kapcsolatuk.

5 dolog, amin minden férfi átesik szakításkor
Fotó: Profimedia/Montázs: GLAMOUR

De vajon miért? Férfinak sírni vagy egyáltalán az érzelmeit megélni nem szabad? Botorság! Bármennyire is meglepő, a fiúk is ugyanúgy magukba fordulnak, ha szerelmük elhagyja őket, ám nem pont úgy, ahogy mi, lányok tesszük!

Íme a szakítás 5 szintje, amin minden pasik átesik:

1. Kizárt, hogy elhagyják a lakást!

Amikor véget ér egy kapcsolat, és a srácok magukra maradnak a lakásban, ne lepjen meg senkit, ha hirtelen megjelennek az elviteles ételdobozok, és a mosatlan is felgyűlik. Még ha egy férfi alapvetően jeleskedik is a konyhaművészetben, ebben az időszakban akkor sem valószínű, hogy csak úgy összedob magának valami finomságot. Sokkal inkább ül majd le egy, de inkább több üveg sörrel a tévé elé, vagy bújik be az ágyba sorozatokat nézni – egyedül!

2. Irány a parti!

Ha már elég a napokig tartó siránkozásból, a pasik elszabadulnak otthonról, hogy haverjaikkal együtt bulizzanak. Az is lehet, hogy a délután négykor kezdődő mulatságnak csak másnap hajnali négykor lesz vége! Flörtölnek, akivel csak kedvük tartja, lehetőleg minél több lánnyal, hiszen most már senki nem állhat az útjukba.

3. Tinder? Miért ne?

A koronavírus járvány miatt most ez a legjobb módszer: ha előtte erősen ellenezték is a párkereső oldalt, most szinte biztosan kipróbálják, és valószínűleg románcba is keverednek egy totál idegen lánnyal. De ez is pusztán csak azért történik, hogy visszanyerjék az elvesztett önbizalmukat és azzal együtt a férfiasságukat. Alig párhetes együttlét után azonban rájönnek, hogy mennyire hiányzik az a bizonyos ex!

4. Titokban jógáznak

Igen, jól olvastad! Úgy tűnik, a macsó Én egy kis időre mellékessé válik, hiszen több pasi is bevallotta, hogy szakításuk után gyakran ellátogatott egy-egy megnyugtató órára a legközelebbi jógastúdióba. A jóga segít nekik abban, hogy elterelődjön figyelmük a történtekről, és a mozgás oldja a stresszt is.

5. Egy kis sírás még belefér!

A folyamat utolsó állomása az, amikor a férfiak túllépnek az őket ért traumán, és meg mernek nyílni barátaik előtt a szakítást illetően. De a legtöbbjük elmondása szerint még ilyenkor is gyakran előfordul, hogy elejtenek néhány könnycseppet, viszont már valahogy sokkal jobban érzik magukat, és szép lassan kezdik visszanyerni régi önmagukat.

Ez is érdekelhet

Szerelmi horoszkóp: Ilyenek a csillagjegyek az egyéjszakás kalandok során

Szerelmi horoszkóp: Ilyenek a csillagjegyek az egyéjszakás kalandok során

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói