Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!

2021.május.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokan még mindig ódzkodnak tőle, pedig az overall bizony rendkívül előnyös lehet a kerekdedebb formákra, persze a fazontól, a színektől és az anyagtól is függ, no és attól, hogy milyen alkatú, magasságú vagy. Mielőtt megijednél, hogy ennyire összetett a dolog, van egy jó hírem: egyszer kell megtudnod mi a te jolly jokered és ha nem változik az alakod és a stílusod nagyobb mértékben, akkor kitarthatsz mellette.

A telt lányok és nők stylistjaként nagyon fontosnak tartom azt, hogy megjegyezd: egyrészt nagyobb méretűként is lehetsz csinos, vonzó és ellenállhatatlan, ehhez nem kell más, minthogy elkezdj foglalkozni magaddal, a testeddel és a lelkeddel egyaránt. Kezdd el megismerni magad, hogy mitől és miért vagy értékes ember, ápold magad kívül és belül, így sokkal közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy a testedre is úgy tekints, hogy milyen szépen öltöztethető és megérdemli a gondoskodást.

El kell fogadnod, hogy nem csak egyféle szépség létezik és azt, hogy lehet valamilyen fazon előnyös a barátnődnek, de neked épp más. Nincs ezzel gond, elég unalmas lenne a világ, ha mindenki egyforma lenne.

Ez igazából a test-pozitív, a body positive szemlélet, ezzel foglalkozom nap mint nap, hogy minél több ember meglássa magán és magában az értéket. Erről szól a könyvem, a Plus Size Stílusbiblia is.

No de miért is mondtam el mindezt és miért nem vágtam bele azonnal az “overall plus size módra” témába?

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy miért olyan rettentően fontos ez a bevezető és miért kell újra és újra beszélni róla. Hiszen attól, hogy egy ruhadarab csinos, jó a szabása, színe, anyaga még nem biztos, hogy jól fogod érezni magad benne.

Ez van. Ezért is él körülöttünk annyi elégedetlen ember súlytól- és kortól függetlenül, mert egy szép ruhától, ékszertől várja az üdvözítő megoldást a lelki zűrjeire. Ne felejts el foglalkozni magaddal és hidd el, soha nem késő.

Nézzük ezt az izgalmas, játékos viseletet, az overált

Van, aki leragad ott, hogy nehéz a használata a mosdóban, de mint fekete öves overallos - bizony, jó pár évtized van mögöttem, mint overall-rajongó mögött -, elmondhatom, hogy simán megoldható. Talán 30 másodperccel több idődbe kerül levarázsolni magadról, de mint tudjuk, a jó dolgokra érdemes időt szánni.

Overall Fashionnova fashionnova.com

Az overall pedig az, hiszen kiegészítőktől függően egy klasszikusabb fazon - V-dekoltázs, derékhangsúly, bővebb vagy szűkebb nadrágszár - lehetünk épp elegánsak vagy szexisek egy magas sarkú cipőben, vagányak egy bakancsban (ez inkább a szűkebb és rövidebb szárhoz passzol), bohók egy saruban, lazák egy tornacipőben, és ezek még csak a lábbelik! Nem beszéltünk a kalapokról, a különböző táskákról - övtáskával is remek például -, a nyakláncokról, és egyéb kiegészítőkről, amelyek egy alapdarabhoz is megannyi változatos végeredményt ígérnek.

Overall H&M hm.com

Általános szabály arra nincs, hogy a plus size lányoknak és nőknek mi áll jól, minden az alkattól és a magasságtól és ezek összhangjától függ. Szinte minden alkathoz illik a derék hangsúlyozása overallok esetében is, egyedül az alma alkatnál kell arra hatványozottan ügyelni, hogy bőven és lengén, A-vonalban hulljon alá a nadrágrész deréktól lefelé. Ez a megoldás az eper alkatnál is befutó lehet.

A ceruza alkat esetében jó megoldás lehet, ha alul és felül bővebb a kezeslábasunk és deréknál megkötjük, így optikailag erősebbnek hat a csípőnk és a mellünk, így “homokórásíthatjuk” magunkat.

Körte alkatnál a hangsúly a felső részre kerüljön, lehetnek akár fodrok, puffos ujjak, világosabb színek a mellrészen, egyáltalán nem lesz sok (az alkatokról bővebben a könyvemben olvashatsz).

Természetesen nem kell mindig a derekunkat hangsúlyozni, hiszen valaki nem is szereti, nem a stílusa, vagy csupán távol áll tőle. Egy lazább, bővebb szabású overall is nagyon csinos lehet, azonban ha a derekunkat nem emeljük ki és nagyobb a mellbőségünk, számítsunk arra, hogy mivel a mell eltartja az anyagot, ezért teltebbnek, erősebbnek tűnhetünk egy ilyen fazonú overallban.

Készítettem egy videót is az overallokról itt tudod megnézni:

Kezdjünk el kísérletezni, hogy miben érezhetjük jól magunkat, érdemes kifejezetten telt nőkre készült és plus size modellekkel bemutatott fotókat nézegetni, olyanokat, akikkel a leginkább azonosulni tudunk.

Látom ám, hogy a legtöbb telt modell klasszikus homokóra alkat, de mégis nézelődjük tovább, például Michelle Obama körte alkatú nő és milyen remekül állnak rajta az overallok és kifejezetten örülök annak, hogy a stylistja olyan fazonokat választ számára, ami hangsúlyozza kerekded fenekét, csípőjét, combját.

Ehhez még hozzáfűzném - hogy ne keseredj el, amiért főképp csak homokóra alkatú modelleket látsz -, de pont ezért kezdtem el különböző alkatú és korosztályú body positive modellekkel dolgozni, őket megmutatni a világnak, hogy még többen legyenek azok, akik jobban érezzék magukat a bőrükben.

Hiszen szívmelengető és önbizalom-növelő látni azt, ha egy hasonló korosztályú és alkatú nő visel egy olyan ruhadarabot, ami tetszik nekünk. Sokkal jobban tudunk azonosulni vele.

Szerző: Kozma Rita

Kövesd Ritát az alábbi közösségi média-oldalakon!

https://www.facebook.com/KozmaRitaplussize

https://www.instagram.com/kozma.rita/

https://www.tiktok.com/@kozma.rita.styling?lang=hu-HU

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara élete legmerészebb dekoltázsú kosztümjében hódít Párizsban

Palvin Barbara élete legmerészebb dekoltázsú kosztümjében hódít Párizsban

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

Bakteriális vaginózis: okok és megelőzés (x)

PR

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

Álomból valóság: Hogyan valósíthatjuk meg a céljainkat néhány alapvető lépésben? (x)

PR

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

Ilyen a tökéletes szépség-nap: fűszerezd meg egy kis luxussal! (x)

PR

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)

Kiderült: Lékai-Kiss Ramóna elárulta, miért ilyen gyönyörű az arcbőre (x)