Nemzetközi sikereket ért el a magyar fejlesztésű vitamin!

2020.december.13.

Már öt külföldi ország gyógyszertáraiban elérhető az Air7 nevű, Magyarországon idén nyár óta kapható, itthon fejlesztett és gyártott étrend-kiegészítő. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban úgy állították össze, hogy az a tüdő vitalitását biztosítsa, így jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.

Nemzetközi sikereket ért el a magyar fejlesztésű vitamin!
Fotó: Shutterstock

A tüdő vitaminja, azaz az Air7 szeptember elején került a Benu gyógyszergyárak polcaira, miután minden hatósági igazolást megszerzett a piacra kerüléshez. A Magyarországon fejlesztett és gyártott étrend-kiegészítő után akkora az érdeklődés, hogy komoly bővítéseket kellett eszközölni a gyártásnál. A termék nemzetközileg is sikeres: néhány hónap leforgása alatt már öt külföldi ország gyógyszertáraiban árulják.

"Az Air7 jelenleg Németországban, Angliában, Romániában, Szlovákiában és Lengyelországban érhető el a magyar piac mellett. A felsorolt országok mindegyikében gyógyszertárakban zajlik az értékesítés, és tárgyalásban vagyunk számos további partnerrel is nemzetközi forgalmazás kapcsán" – mondta Longera Renáta, az Air7 kommunikációs vezetője.

Erős tüdővel a vírus ellen

A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-CoV-2 légzőszervi vírusról beszélünk. A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban abban egyetértés van az orvostársadalomban, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.

A készítményt úgy alkották meg, hogy kifejezetten az emberi tüdőt erősítse és védje. Az ACE-vitaminok mellett tartalmaz Q10 koenzimet, mely egyrészt segíti a vér oxigénellátását, valamint erősíti az immunrendszert. Fontos összetevője a Cordyceps sinensis magashegyi gombafaj kivonata, mivel ez az összes esszenciális aminosavat tartalmazza és többek közt például fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, mely sejtjeink legfontosabb energiaforrása. Ezen felül még és B6- és D3-vitamint, valamint rutint tartalmaz a készítmény.

A piacra kerülés óta eltelt hónapokban számos felhasználói visszajelzést kapott a gyártó. Az Air7-et szedők közül sokan arról számoltak be, hogy míg korábban nehézségeik voltak a légzésnél, a készítmény alkalmazása óta ezek szinte elmúltak. Több olyan betegtől is érkezett visszajelzés, akik COVID-19 pozitívak lettek. Ők kivétel nélkül arról írnak, hogy könnyen és gyorsan átestek a víruson.

Hogyan védjük a tüdőnket?

Ha egy krónikus beteg szervezetét megtámadja a SARS-CoV-2, akkor valósággal 'elfogy a tüdő'. Kiemelten veszélyeztetettek azok az időskorúak, akiknek van valamilyen krónikus megbetegedésük, például cukorbetegek, érrendszeri betegségük van, asztmások vagy krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvednek. Ugyanakkor alapbetegségek nélkül is lehet kritikus lefolyású a vírus.

Magyarországon jelentős számú, 350-400 ezer ember szenved tüdőbetegségekben. Azonban nem csak nekik, hanem egészséges társaiknak is jobban kell vigyázniuk a tüdejük egészségére ősszel és télen. Idén pedig a koronavírus miatt ez különösen aktuális téma.

"A vírusveszélyes időszakokban rendkívül fontos, hogy olyan vitaminokat és hatóanyagokat alkalmazzunk, amelyek vigyáznak a tüdőnk és immunrendszerünk egészségére. Ilyenek például az A, a B, a B6, a C és az E vitaminok, valamint a Q10. Külön kiemelném a kevésbé ismert, viszont kifejezetten hatásos Cordyceps sinensis-t, amely egy magashegyi gombafaj kivonata. Ha ezeket szedjük, akkor nagyot lépünk előre abban, hogy a tüdőnket és immunrendszerünket védjük" - mondta Paizs Edit gyógyszertári szakasszisztens.

A szakember kiemelte: a vitaminpótlás mellett érdemes rendszeresen sportolni, hiszen ilyenkor a tüdőnket terhelésével javul az oxigén ellátottságunk, jobb lesz a keringés, így nem csak a tüdőnkkel, hanem a szervezetünk egészével jót teszünk.

Ez is érdekelhet

Találj magadnak valakit, aki olyan szerelmesen tekint rád, mint Tom Holland Zendayára

Találj magadnak valakit, aki olyan szerelmesen tekint rád, mint Tom Holland Zendayára

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet