Így tervezd meg az otthonod 3 lépésben - tippek a lakberendezőtől

2021.május.13.

Horváth Amelita vagyok, 2016 óta dolgozom lakberendezőként. ,,Boldog az, aki otthon boldog" - mondta Lev Tolsztoj. Ezzel az egyszerűnek tűnő életigazsággal kezdeném a bemutatkozásom, ugyanis ezt az elvet vallom én is. A mai rohanó világban az emberek állandó megújulásra és izgalomra vágynak, állandóan utaznak, keveset vannak otthon. Mégis bárhova utazunk a világban, bármerre visz az utunk, szükségünk van egy helyre, melyet otthonnak nevezhetünk. Az otthon egy hely, egy érzés, egy bázis, melyet minden ember megérdemel. Ezt tartom a munkám szépségének: otthont adhatok az ügyfeleimnek, ahova szívesen térnek haza, ahonnan szívesen indulnak el.

Így tervezd meg az otthonod 3 lépésben - tippek a lakberendezőtől
Fotó: Getty Images

Napjainkban nagyon divatos lakberendezőt fogadni, ugyanis rengeteg előnye van, és szeretünk biztosra menni, ha az otthonunkról van szó, a lakberendezők pedig harmonikus és személyreszabott tereket varázsolnak nekünk.

De mi van akkor, ha mi szeretnénk lakberendezői babérokra törni és megtervezni a saját otthonunkat, vagy felújítani egyes helyiségeket a házban? Hogy állj neki, milyen lépésekben haladj? - Ebben segít nekünk lakberendező vendégszerzőnk.

1. FELMÉRÉS - KULCSSZAVAK

Ismerd meg az otthonod! Nézd át az alaprajzot, járd körbe és jegyezz fel néhány kulcsszót, amely a házad alapvető tulajdonságát jelölik. Például magas belmagasság. Ezután írd fel azokat a jellemzőket, amelyeket te szeretnél elérni a felújítás során.

2. INSPIRÁCIÓS KÉPEK

Ezeket a kulcsszavakat angol fordításban használd fel releváns inspirációs képek keresésére, rengeteg jó weboldal van ilyen fotók gyűjtésére, például a Pinterest, Houzz.com. Írd be a kulcsszavakat és ments le olyan képeket, amelyek megfelelnek az ízlésednek.

3. ELEMZÉS

Ezután jön a legnehezebb feladat. A letöltött képek közül gyűjtsd ki azt az 5 képet, amelyek a leginkább megegyeznek, ez lesz a fő irányadód a tervezés során.

Elemezd ki ezeket a képeket, kezdve a padló anyagától, színétől a bútorokon át, és ezek alapján már meg tudsz valósítani egy ahhoz hasonló légkört. Ezek lesznek a mankóid a tervezés és megvalósítás során, amelyhez igazodni tudsz.

Ha pedig még mindig elveszettnek érzed magad a tervezés során, keress engem bizalommal!

Instagram: @amelitahorvath

Facebook: www.facebook.com/interiordesign.hu

Web: www.amelitahorvath.com

Youtube: https://bit.ly/3f7CJu7

Ez is érdekelhet

5 frizura, amitől fiatalabbnak fogsz tűnni

5 frizura, amitől fiatalabbnak fogsz tűnni

GLAMOUR Horoszkóp

A mai nap váratlan ismeretségeket ígér: Napi horoszkóp, június 13.

A mai nap váratlan ismeretségeket ígér: Napi horoszkóp, június 13.

Monitor

Telkes Mária az a magyar tudós, aki a napenergia úttörője lett Amerikában

Telkes Mária az a magyar tudós, aki a napenergia úttörője lett Amerikában