5 tipp, hogy tényleg pihentető legyen a nyaralásod

2021.június.26.

Képzeld el, hogy napokig nem nézed meg a céges e-mailjeidet és kikapcsolod a telefonod, amin a munkád miatt fogadsz hívásokat. Pihentetően, a napsugarak fényére ébredsz fel, és nem azért, mert jelenésed van, hanem mert a parton akarsz tenni egy sétát.

5 tipp, hogy tényleg pihentető legyen a nyaralásod
Fotó: Shutterstock

A tükörbe nézel és azt látod, hogy elhalványulnak a szemed körülötti sötét karikák. Sajnos azonban a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére olykor éppen fordítva sülnek el a dolgok: kimerültebb és stresszesebb leszel nyaralás után, mint mikor elkezdődött. Ezt a meglehetősen gyakori jelenséget csak akkor tudod kiküszöbölni, ha tudatosan törekszel arra, hogy pihentető legyen a nyaralásod. Íme néhány tipp, hogy valóban kipihend magad a vakáció alatt!

1. Ne vállald túl magad

Lehet, hogy olyan típus vagy, aki otthon egész nap sürög-forog, segít másoknak és még plusz feladatokat is magára vállal. Mikor máskor legalább, ha nem nyaralás alatt tegyél le erről a szokásodról, hiszen ha soha nem engeded el magad, csak fokozod a stresszességed. Az sem jó, ha szoros programtervet ütemezel be minden napra, hiszen számos váratlan lehetőség jöhet veled szembe, és talán bizonyos lehetőségek jobban is fognak tetszeni, mint amiket elterveztél. Ezeket pedig kár lenne kihagyni csak azért, mert már előre megterveztél mindent aznapra. Néha egyszerűen csak sodródj az árral!

2. Ne terheld le a tested

Bár jó, ha nem csak egész napos lustálkodásból áll a nyaralás, azért ne is vidd túlzásba a tested megdolgoztatását. A lehető legjobb amit tehetsz, hogy a nyaralásod elsődleges céljaként a tested regenerálódását tűzöd ki. Különösen fontos a tested állapotára odafigyelni akkor, ha olyan aktív nyaralási programokat választasz, mint a hegymászás, az intenzív túrázás, a kerékpározás, a szörfözés vagy a síelés. Ebben az esetben mindig szentelj időt a mozgás utáni pihenésnek, nehogy kimerítsd a szervezeted!

3. Próbálj ki új ételeket

Az új ételek kipróbálása és az ízlelőbimbóid kényeztetése a nyaralás egyik legszórakoztatóbb része lehet, így semmiképp ne hagyd ki! Azonban nagyon fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy nyugodtan leterhelheted a gyomrod mindenféle nehéz étellel – próbálj ki több különleges, zöldséges ételt, és csak 1-1 étkezésre válassz olyan helyi specialitást, ami kalóriadúsabb.

10 hiba, amit nem szabad elkövetned a konditeremben, ha eredményes edzést szeretnél

10 hiba, amit nem szabad elkövetned a konditeremben, ha eredményes edzést szeretnél4. Ténylegesen szakadj el a munkádtól

Mondani talán könnyebb, mint megtenni, de igenis el kell engedned a saját érdekedben legalább néhány napra a technológiát. Ez az egyetlen módja annak, hogy valóban kiszellőztesd a fejed és élvezd a nyaralás minden percét. Ez a mai világban talán nagy kihívás lehet, de ha előre jelzed a környezetednek, hogy néhány napig nem leszel elérhető, akkor ők sem fognak keresni sürgős ügyekkel, ha pedig mégis képbe kerül valami halaszthatatlan, akkor majd felhívnak – de legalább az internet használatát mellőzd néhány napra a napi rutinodból – hidd el, jót fog tenni egy kis kivonulás a világhálóról!

5. Vezessenek a tudatos és meditatív gondolatok

Emlékeztesd magad arra, hogy megérdemled a munkától és a mindennapi rutintól való elszakadást! Néhányan bűnösnek érzik magukat azért, ha az idejük egy részét csakis a saját boldogságukra fordítják, pedig ez így helyes! Nem foglalkozhatsz mindig mások dolgaival, néha csak egy személyt szabad előtérbe helyezned, még ha csak kis időre is: önmagadat. Ezt mindig tartsd szem előtt, hiszen a minőségi örömteli időtöltés elengedhetetlen az igazi feltöltődéshez.

Ez is érdekelhet

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

5 tény, amit tudnod kell a csiklódról

Szépséghírek

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

15 ikonikus, trendteremtő frizura a filmtörténetből

GLAMOUR Horoszkóp

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik

Azonnal lebuknak - 4 csillagjegy, amelyik hiába próbál hazudni, úgyis lebukik