Shoppingtippek a filmvászonról: Ezekkel a trükkökkel szuper áron frissítheted fel ruhatáradat

Szponzorált tartalom

2019.december.11.

Veled is előfordult már, hogy egy hónap során túlzásba vitted a költekezést? Vagy hogy a pénztárnál, a fizetéskor döbbentél rá: ez bizony egy anyagilag megterhelő vásárlás volt? Akkor következzen most négy filmremek négynél több tippel, amelyek segíthetnek abban, hogy tudatosabban vásárolj!

Shoppingtippek a filmvászonról: Ezekkel a trükkökkel szuper áron frissítheted fel ruhatáradat
Fotó: Gettyimages.com

Egy nő életében sokféle oka lehet a vásárlásnak. Van, hogy csak leugrasz a boltba kaját venni. Van, hogy egy különleges alkalomra kell venned egy rucit – vagy gyakorlatilag egy komplett szettet. Van, hogy csak beszabadulsz egy drogériába és elmerülsz a csodaszép kencék, kozmetikumok között. De olyan is előfordul, hogy egyszerűen csak a lelki békédet szeretnéd helyreállítani egy új felsővel vagy nacival, kiegészítővel.

Most mutatunk négy csajos filmet, amelyek nemcsak remek kikapcsolódást jelentenek bármelyik otthon töltött estén, de szuper ötleteket is meríthetsz belőlük a költséghatékonyabb vásárláshoz!

Egy boltkóros naplója

Ez a film minden shoppingolást imádó csajszi bibliája: remek esszenciát nyújt ugyanis a vásárlás élményéről, ugyanakkor bemutatja azt is, milyen következményekkel járhat a túlzásba vitt költekezés. Viszont van egy mellékszál a filmben, ami szuper tippet adhat, ha neked is a vásárlás a szenvedélyed. Emlékszel a lány szüleire, akik piacoznak? Nos, a filmben negatív kicsengése van ennek a típusú vásárlásnak, viszont a valóságban több izgalmas dolgot is lehet találni a piacokon, ráadásul sokszor megdöbbentően jó ár-érték arányban! Akár az otthonodat dekorálnád, akár a ruhatáradat frissítenéd fel egy-egy sállal, érdekes kiegészítővel, érdemes kinézned!

Fotó: Giphy.com

Négyen egy gatyában

Egy igazán jó film a csajos estékhez, ugyanis négy barátnőről szól, akik bár messze élnek egymástól, mégis megtalálják a módját annak, hogy szoros kapcsolatban maradjanak. És a kellék ehhez nem más, mint egy szuper farmer, amelyik mindegyikőjükre passzol! Mit tanulhatsz ebből? Hogy a ruhamánia és a barátság járhat kéz a kézben, sőt, erősíthetik egymást. Álljatok össze a lányokkal, cseréljetek ruhákat, nézzétek meg, mit nem hordtok már, ami a másiknak akár jó is lehet! Így a barátságotok is erősödik, igazi ruhatesók lesztek, és elmesélhetitek azokat a történeteket is, amelyeket az adott ruhadarabban éltetek át. Nem mellesleg sokat is spórolhattok ezzel az akcióval…

Fotó: Giphy.com

Igazából szerelem

Egy örök klasszikus, amelyik minden karácsonyi műsoron feltűnik. Rengeteg szál, rengeteg találkozás, sokféle történet. Emlékszel például arra, amikor Alan Rickman vesz az irodai titkárnőnek, Miának (Heike Makatsch) egy drága nyakláncot, míg a feleségének (Emma Thompson) egy Joni Mitchell CD-t? Nos, a nyaklánc egyértelműen drágább ajándék, viszont Rickman gyakorlatilag bármelyik nőnek adhatta volna. Viszont a CD, amely bár olcsóbb választás, jóval személyesebb meglepetés is. Idén karácsonykor tehát, ha ajándékvásárlásba kezdesz gondold át, milyen is az ajándékozott, mit szeret, mi illik hozzá! Valószínűleg rá fogsz jönni, hogy kevesebb pénzből sokkal személyesebb ajándékot találhatsz, sőt, akár készíthetsz is!

Fotó: Giphy.com

Kuponzsonglőrök

Minél több árut kivinni a boltból minél kevesebb pénzért? Ez a modern ember álma. Nos, ez az amerikai dokumentumfilm-sorozat éppen ezt mutatja be. Főszereplői olyan emberek, akik a föld alól is előhalásszák a kuponokat, amelyek segítségével végül tömérdek áruval és minimális pénzköltéssel távoznak a kasszától. Bár itthon ez a rendszer (még) nem működik ilyen szinten, viszont találni számtalan lehetőséget, amelyeket felhasználva jóval olcsóbban vásárolhatunk. Vannak boltok például, ahol lejárt szavatossági idejű (de még fogyasztható) termékeket árulnak, a nagyobb üzletláncok egyre gyakrabban adják ki az online is elérhető akciós katalógusukat. És akkor még nem beszéltünk a tematikus akciókról (például ázsiai kedd, amikor minden ehhez köthető termék olcsóbban kapható) vagy a kuponnapokról, és még ott vannak a szezonális leárazások is.

Fotó: Giphy.com

+1 tipp: Hitelkártyával is spórolhatsz!

Még ha sikerült is tudatosabbá válnod és csökkentened a felesleges pénzköltésen, a kiadás akkor is kiadás marad. Ráadásul jönnek az ünnepek, a karácsony, a szilveszter, az újévi lakomák, amelyeknél hihetetlenül könnyen el tudnak szállni a kiadásaink. Mi lehet erre a megoldás? Most kapaszkodj meg a székedbe: hitelkártyával is van lehetőséged arra, hogy spórolj!

De mit is jelent ez? Bizonyos hitelkártyák használatával év végén egy összegben visszakaphatod vásárlásaid összegének 1, de esetenként akár 3 százalékát, amely éves szinten elérheti a 30-50 ezer forintot is, a hitelkártya típusától függően! Nagyobb összegű vásárlásoknál az is jól jöhet, ha kihasználod a hitelkártyádhoz kapcsolódó részletfizetési szolgáltatást is, hiszen így egyenlő havi részletekben visszafizetve könnyebben be tudod tervezni ezeket a kiadásokat a havi költségkeretedbe. Akár már a vásárlás pillanatában, a terminálon kiválaszthatod pár gombnyomással, hogy egyben vagy részletekben szeretnél fizetni, így még tervezhetőbbé válhatnak a kiadásaid, hiszen a részletekben visszafizetett összeg nem terheli meg annyira a pénztárcádat, mintha egy összegben kifizetted volna a terméket.

Fotó: Giphy.com

Valóban, mindez kissé több munkát igényel, mint ha csak bemennél a boltba és leemelnéd a polcról az adott terméket. De ha odafigyelsz, rá fogsz jönni, hogy ezekkel a tippekkel akár dekort, ruhákat, kiegészítőket, konyhai eszközöket, ajándékokat is olcsóbban szerezhetsz meg! Arra is érdemes azonban odafigyelned, hogy csak olyan dolgokat vegyél meg, amire valóban szükséged van, hiszen a megvásárolt, de soha vagy alig használt termékekkel a pénztárcádon kívül jelentősen terheled a környezetet is.

Ahhoz tehát, hogy ne legyenek anyagi gondjaid előrelátóan kell tervezned, megfontoltan költekezned, a pénzügyeidet tudatosabban kezelned. Érdemes minden hitelkártyára vonatkozó határidőnek, funkciónak és kiegészítő szolgáltatásnak alaposan utánajárnod a bankod honlapján, de kérhetsz szakértői tanácsot a bankfiókokban is. Ha alaposan megismered a hitelkártya működését, akkor egy nagyon hasznos és kényelmes pénzügyi eszközöd lehet a mindennapi bevásárlások intézésére és az ünnepi időszakban zajló vásárlási láz során is, amikor szükséged van egy kis kiegészítésre.

Ezért érdemes kihasználni a részletfizetési funkciót!

Sokan nem tudják, de a bolti vagy internetes hitelkártyás vásárlások során igénybe vett hitelösszegek részletekben is visszafizethetőek minimum 20 000 Ft feletti költés esetén. A részletfizetési szolgáltatást a Főkártyabirtokos veheti igénybe, a Bank döntése alapján. Ha OTP hitelkártyával * a szolgáltatás aktiválását követően ezt a funkciót választjuk, akkor az általunk kiválasztott futamidő alatt a hitelkártya kamatánál kedvezőbb feltételekkel** fizethetjük vissza vásárlásainkat, fix, egyenlő havi részletekben. A részletfizetésbe helyezett összeg elkülönül a többi hitelkártyás költéstől, csökkenti a felhasználható hitelkeretet, a megmaradt keretből továbbra is szabadon gazdálkodhatunk. A részletfizetés lehet azonnali vagy utólagos is. További részletek itt találhatók.

*THM mértéke OTP Bonus: 38,6%, OTP BonusGold: 39%
**THM mértéke Azonnali és Utólagos részletfizetésnél: 33,5%

Ez is érdekelhet

„Életem első csoportszex élménye azzal kezdődött, hogy megcsókoltam egy barátnőmet”

„Életem első csoportszex élménye azzal kezdődött, hogy megcsókoltam egy barátnőmet”

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói