Ez a 3 fő tényező, ami befolyásolja a súlyváltozást huszonévesen

2021.július.31.

Kétségtelenül életünk egyik leghektikusabb időszakát éljük a húszas éveinkben, hiszen ez az a periódus, amikor a szülői fészekből frissen kirepülve próbáljuk megtalálni a helyünket a világban. Ilyenkor rengeteg új impulzus és trend boríthatja meg az amúgy is labilis életünket, ami akár súlyproblémákhoz is vezethet. Nagyon fontos, hogy elfogadd magad, úgy ahogy vagy, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy kihozd magadból a legtöbbet - persze csak ha TE is szeretnéd. Fontosnak tartjuk azt is megemlíteni, hogy az egészségedet helyezd előtérbe, így sokkal kiegyensúlyozottabb, és boldogabb is leszel.

Ez a 3 fő tényező, ami befolyásolja a súlyváltozást huszonévesen
Fotó: Getty/Glamour

Három fő tényező, ami befolyásolja a huszonévesek súlyváltozásait:

Enni, de gyorsan:

A probléma: A húszas éveid eleje valószínűleg az első olyan szakasz az életedben, amikor a szülőkről leválva, magadnak kell gondoskodnod a bevásárlásról és a teli hűtőről. Ilyenkor könnyen megeshet, hogy a gyorséttermet választod, mint energia- és időtakarékos megoldást, azonban ott már nem figyelsz arra, vajon mennyi olajat használtak a csirke kisütéséhez.

A megoldás: Figyelj oda minden részletre az éttermekben is! Kérd a szószt és a feltéteket különválasztva az ételedtől, felezd el a nagyobb adagokat a barátaiddal, vagy ahelyett, hogy magadba tömöd a már nem jóleső maradékot is, inkább csomagoltasd el.

Drasztikus diéta

A probléma: Az alacsony kalóriás és koplalós diéták valóban gyors fogyáshoz vezetnek, azonban ezek csak rövidtávú eredmények, hiszen a diéta lejártával újra fejest ugrik a legtöbb ember a finomságokba. Így az egyik véglet követi a másikat, ráadásul a hirtelen fogyás az izmokat is leépíti, ami az újrainduló nagy evésekkel nem jön majd vissza.

A megoldás: Hanyagold az extrém diétákat és tisztítókúrákat, és sose válassz olyan étrendet, ami egy teljes tápanyagtípustól megfoszt. Ha helyesen táplálkozol, nem lesz szükséged szélsőséges diétákra. Fogyassz minden étkezésed mellé gyümölcsöt, és próbáld ki a hummuszt és a salátaféléket is.

Nem átgondolt életmódváltás

A probléma: A húsmentes élet akár a fogyásban is segíthet, azonban rengeteg buktató lehet ebben a diétában. Ha nincs időd elkészíteni a speciális recepteket, könnyen beeshetsz abba a hibába, hogy vegetáriánus pizzákból, smoothie-kból és péksüteményekből próbálod bevinni az elegendő tápanyagot.

A megoldás: A fehérje gyakran hiányzik a vega étrendből, és ezt nagyon fontos pótolni, hiszen ez az izmaink elsődleges építőeleme. Fehérjét szerencsére nemcsak húsból lehet bevinni, hanem remekül pótolhatod hüvelyesekből és magvakból, vagy akár tojásból.

Ez is érdekelhet

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

"Nem hiszed el, mi történt velem az ágyban!" - Elképesztő olvasói történetek

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról