Színre színt! Így kombinálj!

2017.március.2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Otthonunk berendezésekor, felújításakor számos fontos döntést kell meghoznunk, és sok mindent ki kell választanunk: a stílust, a burkolatokat, a bútorokat, a lámpákat és nem utolsósorban a falak színét is. A megválasztásuk befolyásolja leginkább, hogy jól érezzük-e magunkat az otthonunkban, ezért is fontos, hogy milyen színek kerülnek a falra. A falfestés a legköltséghatékonyabb és legegyszerűbb módja annak, hogy új hangulatot adjunk lakásunknak vagy egy-egy helyiségnek. A felújítást akár könnyedén elvégezhetjük magunk is, a választott színekkel pedig kifejezhetjük saját stílusunkat.

Színre színt! Így kombinálj!
Fotó: Poli-Farbe Kft.

A halvány színek és a fehér árnyalatai azonnal felfrissítenek egy sötétebb szobát is, hiszen a tisztaság és tágasság érzetét keltik. Az olyan gazdag, telített színek, mint a vörös, a sötétzöld, vagy a mélykék intenzív hatást keltenek, ugyanakkor intimebb, kuckósabb hangulatot teremtenek.

Fotó: Poli-Farbe Kft.

Ezekre figyeljünk, amikor megválasztjuk otthonunk színeit:

1. A vörös minden árnyalata párosítható egymással, mint ahogyan a rózsaszínek is. A vörös és a rózsaszín bizonyos árnyalatai remekül passzolnak egy szenvedélyes nappalihoz vagy egy pasztellszínekben gazdag hálószobához. Tipp a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték választható árnyalataiból: Fukszia (F80), Orgona (O30).

Fotó: Poli-Farbe Kft.

2. A lágy narancsszínek otthonos érzetet keltenek, de a sötétebb árnyalatokkal nagyon kell vigyázni, rátelepedhetnek a szobára. Az erősebb színekkel keltett mediterrán érzés azonban már egyre inkább kifutott a trendek sorából, vigyázzunk, hogyan használjuk az árnyalatait.

3. A sárga jól passzol a zöldekhez és a narancs árnyalataihoz. Ma nagyon divatos a szürke-fehér, modern enteriőrök kiegészítő színeként bátran használhatjuk. A szoba minden falát sárgára festeni viszont már nagyon ciki. Tipp a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték választható árnyalataiból: Gólyahír (G40), Fekete tulipán (F60).

Fotó: Poli-Farbe Kft.

4. A zöld az egyensúly és a természet színe, idén az egyik legmenőbb szín a falakon is. Pasztellesebb árnyalatai igen sok színnel remekül párosíthatók pl.: sárga, barna, szürke. Tipp a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték választható árnyalataiból: Maracuja virág (M50), Palástfű (P50), Hamvaska (H20).

5. A különböző árnyalatú kékek jól illenek egymáshoz. A kék a végtelen tengert juttatja eszünkbe, állítólag ezért is van ránk nyugtató hatással. Tipp a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték választható árnyalataiból: Brazil menta (BM50)

Fotó: Poli-Farbe Kft.

6. A lilát a legtöbb ember túl soknak érzi önmagában, különféle tónusai azonban hatásosan párosíthatóak a zöldekkel, rózsaszínnel és a kékeslilák akár a kékkel is. Tipp a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték választható árnyalataiból: Orgona (O30).

7. A szürkék és a semleges színek - mint a bézs - nagyon jó háttérszínek. Szinte minden más szín nagyon jól keverhető a semleges színekkel, így szokatlan és feltűnő enteriőröket kaphatunk. Tipp a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték választható árnyalataiból: Fehér (F1). Hamvaska (H20).

Fotó: Poli-Farbe Kft.

A sokszínű falfesték: https://www.polifarbe.hu/
Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogass el a Poli-Farbe blogjára: http://blog.polifarbe.hu
Elbizonytalanodtál? Kérdezd szakértőnket: https://www.facebook.com/szobafestoattila
Lakberendezési tanácsokért fordulj enteriőr-stylist szakértőnkhöz: https://www.facebook.com/polifarbe
Hol tudod hozzád legközelebb beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézd meg itt: https://www.polifarbe.hu/Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője