6 ok, amiért szőkére festeted a hajad, pedig nem kéne

2021.július.27.

Valószínűleg mindenki elgondolkodik legalább egyszer komolyabban azon, hogy kipróbálja-e magát szőkén. De mielőtt elhamarkodottan döntenél, itt van 6 tipikus példa, amit érdemes végiggondolnod, nehogy megbánd a szőkeségedet. Ezek természetesen nem azt jelentik, hogy a szőke haj nem szép, sőt! De mielőtt belevágnál, olvasd el ezeket a pontokat:

 Szőke haj: 6 ok, amiért ilyen színűre festeted, pedig nem kéne
Szőke haj: 6 ok, amiért ilyen színűre festeted, pedig nem kéne
Fotó: Northfoto/GLAMOUR

1. Nem tudod, melyik a legoptimálisabb szín számodra. Eddig úgy választottál hajszínt, hogy vakon követted az aktuális trendeket, divatlapokból nézted ki az áhított frizurákat, hozzá nem értők véleményére hallgattál (pl. szülők, barátok), vagy éppen hírességeket utánoztál. Sosem jártál még hajszínekkel foglalkozó szakértőnél, akitől megtudtad volna, mik is a te optimális hajszíneid. Ha magadra ismersz a fenti sorokból, azt ajánlom, hogy keress fel egy hajszín elemző szakértőt a közeledben, aki tudja, melyik a legmegfelelőbb szín számodra. Meggondolatlanul, vaktában hajfestéket választani sosem jó ötlet!

2. Próbálsz kiugrani kapcsolatodból, vagy éppen megmenteni kapcsolatodat, és/vagy megtartani párodat. Ez egy természetes része életünknek. Mivel sokkal több nő van, mint amennyi férfi, óriási verseny alakult ki a nők között. Ez azt eredményezte, hogy az új, még különlegesebb és ritkább haj- és szemszínű nők jobban felkeltik az emberek érdeklődését. De vajon a szőke hajszín ritka napjainkban? Ez nem biztos, hogy így van. Ez attól függ, hol élsz, vagy milyen körökben mozogsz.

3. Több pénzt szeretnél keresni. A szőke nőket egyes kutatások szerint vonzóbbnak tartják, és valóban többet is kereshetnek. Érdemes azonban elgondolkodnod azon, hogy tényleg csak ennyire tartod-e magad.

4. Szeretnél valami bulisabb, más stílussal felvágni. Ez teljesen érthető, főleg ha az ember kreatív típus. De ne feledd, légy óvatos az utóbbi okok miatt! Hajfestés helyett inkább próbálj olyan ruhákat, smink termékeket és kiegészítőket vásárolni, amik összhangban vannak stílusoddal és tökéletesen passzolnak hozzád!

5. Nem érzed jól magad a bőrödben, akár tudsz róla, akár nem. Azért, mert nagyon tetszik egy hajszín, nem biztos hogy hozzád és személyiségedhez passzol. Így balul sülhet el a dolog és rossz energiák születnek, mivel nem fogod jól érezni magad bőrödben. Ha olyan színt választasz, amely teljes harmóniában lesz majd veled, ragyogni fogsz és tele leszel pozitív energiával!

6. Szeretnéd elrejteni ősz hajszálaidat. Ősz lettél, ezért rögtön szőkének kell lenned? Azért, mert megjelent pár ősz hajszálad, nem jelenti azt, hogy azonnal be kell festened a hajadat szőkére. Ha szeretnéd elfedni az ősz szálakat, próbálj olyan hajszínt választani, amely illik hozzád és arcod tónusához.

A legközelebbi festés előtt alaposan gondolkozz el azon, miért is szeretnéd szőkére festetni hajadat. Vedd figyelembe a hozzád illő legoptimálisabb színeket és gondold át, hogy vajon jól áll-e majd neked a szőke szín. Ha végül mégis a szőke mellett döntesz, heves érzelmi reakciókra számíthatsz, még magadtól is. Lehet, hogy sírni fogsz, ami lehet a sokktól, és az örömtől is! Ha nem tetszik a szín, ne ess pánikba, ez csak ideiglenes állapot, tudsz még rajta változtatni!

Ez is érdekelhet

Jön a GLAMOUR Book: egy olyan különlegesség, amit megőriz az ember, és újra és újra átlapozgat

Jön a GLAMOUR Book: egy olyan különlegesség, amit megőriz az ember, és újra és újra átlapozgat

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján