Téged mi táplál igazán?

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

A táplálék szó hallatán legtöbben csak az étkezésre asszociálunk. Úgy gondoljuk, hogy ha finom és egészséges ételeket eszünk, akkor már elmondhatjuk, hogy gondoskodunk magunkról.

Igen, a minőségi ételek kétség kívül fontos részét képezik jóllétünknek, de önmagunk megfelelő támogatásához még többre van szükség. A valódi gondoskodás megkívánja, hogy ne csak fizikai, hanem lelki és szellemi síkon is törődjünk saját igényeinkkel és rendszeresen feltöltődjünk. A teljességhez mindhárom alapterület egyformán fontos és egyiket sem lehet a másikkal felváltani.

A nyári hónapok tálcán kínálják a fizikai élvezetek hajszolását. A simogató napfénynek, a frissítő nyári záporoknak, a virágok színpompás látványának és a gyümölcsök édes ízének köszönhetően könnyű magunkat kényesztetni. A sok, tisztító víz, a friss levegőn töltött idő és a rendszeres testmozgás által olyan energiákkal tölthetjük fel készleteinket, amiknek a téli hónapokban nagy hasznát veszük majd.

Szellemi étvágyunk pedig mindig új ismeretekre vágyik. A felfedezéseink az izgalmas könyvektől és filmektől kezdődően, a mély beszélgetéseken át egészen az új kultúrák megismeréséig is terjedhetnek. Az érdeklődési területe ugyan mindenkinek sajátos, de az igény, hogy kérdéseinkre választ kapjunk, valamennyiünkben ott van.

Ezt olvastad már? Vajon melyik a jó út?

Végül, de nem utolsósorban mi a helyzet a lelki táplálékokkal?
Tudjuk, hogy igazán mi táplálja a lelkünket? És ha tisztában is vagyunk vele, tényleg megengedjük magunknak?
Ez a fajta gondoskodás kiváltképp egyéni, hiszen míg valakinek egy-egy meghitt beszélgetés, másnak a kellemes zene vagy éppen a festészet hozza el leginkább a lelki megnyugvást. A lényeg, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra sokat ad. És, hogy ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ez megvan, akkor engedjük is meg magunknak. És soha ne sajnáljunk erre időt szánni, hiszen minden lelki feltöltődés megtérül és újabb gyümölcsökkel ajándékoz meg.

Ez is érdekelhet

Ismét díjazott lett a magyar csokoládémanufaktúra a gasztronómiai Oscaron

Ismét díjazott lett a magyar csokoládémanufaktúra a gasztronómiai Oscaron

Tedd & Ne tedd

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Rihanna ismét stílust váltott, ezúttal a kényelemre szavaz, amióta anya lett

Sztárhírek

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk

Olivia Newton-John, a Grease sztárja elhunyt - Legjobb pillanataira emlékezünk