Telefonos bajok? 6 gyors és egyszerű megoldás

2016.július.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Idő előtt lemerül a telefonod, folyton tele van a tárhelyed és nem tudsz normálisan csatlakozni a wifire? Nem biztos, hogy a te mobiloddal van a baj. Néhány egyszerű és hasznos trükk bevetésével még többet kihozhatsz a telefonodból, sőt még az élettartamát is meghosszabíthatod.

1. Az akkumulátor jelzése szerint maximálisan fel van töltve a készüléked, de hirtelen rohamos csökkenést tapasztalsz
Ez a típusú probléma már igényelhetné, hogy tégy egy kitérőt valamelyik közeli Apple Store-ba, főleg ha újonnan szerezted be a telefonodat. Azonban pár művelet elsajátításával megkönnyítjük a helyzeted és a lehető legrövidebb úton juttatunk el a célig. Megmutatjuk, hogyan tartalékolhatsz többek között ezzel a szuper trükkel, a nap végéig elegendő akkumulátor töltöttséget. Kezdők kedvéért lépésenként vázolva: ha iPhone tulajdonos vagy, menj a Beállítások menüpontba, azon belül is az Akkumulátor megnyitására és aktiváld az Alacsony töltöttségi üzemmódot, így csökkentheted az aksi fogyasztását. Androidon ugyanez lesz a dolgod: Beállítások menüpont, Akkumulátor és a százalékokat kímélő üzem bekapcsolása. Ha hordozható töltőt tartasz a táskádban, az szintén hasznos megoldás. Szakértők véleménye, hogy érdemes 40-80% között maximalizálni az akkumulátort, mert akkor tovább él.

2. Amikor betelik a memóriád

A fényképeid és a helyi zenéid óriási területet foglalnak - az internetes alkalmazásokat, mint például a Facebook vagy a Snapchat nem is kell említenünk, ha a tárhelyet legjobban elnyomó appok listáját elemezzük. Annak érdekében, hogy saját szemeddel lásd, melyik alkalmazásaid foglalják a legtöbb helyet az iPhone-odon, nyisd meg a Beállításokat, majd azon belül az Általános beállításokat (itt a Tárhely és iCloud-használatra lépj), végül nyisd meg a Tárhely kezeléséért felelős menüpontot. Törölj le bármit, amit nem használsz sűrűn (ilyen lehet egy képszerkesztő applikáció, amit letöltöttél ugyan, de azóta felé se néztél). Selejtezz a fényképid és az üzeneteid között, valamint távolítsd el azok a számokat, amiket nem hallgattál már hónapok óta. Ha mégis nagyon ragaszkodsz minden adathoz, amit a mobiltelefonod hordoz, akkor se ess pánikba - létezik megoldás. 128 GB extra tárhelyhez juthatsz hozzá egy olyan speciális tok birtoklásával, mint a SanDisk iXpand Memory telefontokja.

3. Hiába ütötted be a helyes kódot, a telefonod mégsem kapcsol össze a wifivel

Abban az esetben, ha telefonod sajnos semmilyen formában nem reagál a közelben lévő wifi jelzéseire, próbáld meg először ki, majd ismét visszakapcsolni a mobilod. Néha a telefonodnak csak egy kis frissítésre van szüksége. Hogyha mégsem erről lenne szó és ez egy állandóan felmerülő probléma nálad, itt az ideje visszaszerezni azt, ami jár. Nyisd meg a Beállítások menüpontot, aztán lépj az Általános beállításokra, és ott az utolsó lehetőségre, a Visszaállításra. Itt látni fogsz több lehetőséget is, bár neked csak eggyel kell foglalkoznod: a Hálózati beállítások visszaállításával. Ha Androidos vagy, akkor is tarts a Beállításokba, ezen belül a Háttértárra való kimenetre, befejezésül pedig szintén a Visszaállításra. Ne aggódj! - ezzel az eljárással nem fogsz elveszíteni egyetlen értékes adatot sem telefonodról, egyedül az elmentett wifi kódokat kell újra begépelned.

4. Véletlenül letöröltél egy alkalmazást, amit pénzért vásároltál meg
Ne izgulj, ez a nagyon egyszerűen megoldható! Ha fizettél egy applikáció használatáért, örökre a tiéd marad, nem számít, mit csinálsz. Először az iPhone-osok: menj az Apple Store-ba, lépj a Frissítésekre és felül, a Megvásároltak között látni fogod az összes olyan letöltést, amit az idők során - nem számít, hogy ingyen vagy krediért - megvásároltál. Most az Androidosok: Google Play, azután menü, zárásnak My Apps and Games. Nyomd meg az Összes kategóriát és válaszd ki azt, amelyiket újra le akarod tölteni. Tényleg egyszerű, igaz?

5. Különböző jelszókat kell megadnod különböző profilokhoz, mígnem belebonyolódsz és összekevered melyik, melyikhez tartozik
Minden eltérő oldalon más jelszót használni belépésnél nem kis fejfájással jár, ellenben biztonsági okok miatt tanácsosabb. Szerencsére az alkalmazások többsége megőrzi az elmentett jelszót, ha igényt tartunk rá, ám ha szeretnénk ezeket egy helyen tudni, akkor a 1Password vagy a LastPass alkalmazások (iOS és Android termékekre egyaránt) tökéletesen megfelelnek erre a célra. Abban az esetben, hogy kiküszöböld a kettesszámú problémát és takarékoskodj a tárhellyel, biztonságosan elraktározhatod ezeket a személyes hozzáférési kódokat az iCloud kulcskarika aktiválásával, vagy Androidon a Smart Lock beállításával.

6. Az akkumulátor töltöttséged sokkal alacsonyabb, miután feljössz az aluljáróból, még akkor is, ha nem használtad a telefonodat odalent

Aki gyakran utazik metróval könnyen találkozhat ezzel a gonddal, ami valjuk be kicsit sem tréfás (mindjárt látni fogjátok miért). Amikor föld alatt vagy valószínűleg cserben hagy a szolgáltatód, igaz a telefonod ilyenkor sem pihen - azon dolgozik, hogy jeleket találjon. Ez az üres, eredménytelen keresés képes megölni az akkumulátorodat. A következő alkalommal szimplán állítsd mobilodat repülőgép üzemmódba.Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)