A tenyered alakja többet árul el rólad, mint gondolnád

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A tenyérjóslás, akárcsak a horoszkóp, globális kultuszra tett szert. Egyre több embert foglalkoztatja a tenyere és annak jelentéstartalma, hogy útmutatást kapjon az életével kapcsolatban. Spirituálisnak érzed magad? Ha igen, tarts velünk!

A tenyered milyensége árulkodik az életedről – vesd bele magad a tenyérjóslás rejtelmeibe!
A tenyered milyensége árulkodik az életedről – vesd bele magad a tenyérjóslás rejtelmeibe!
Fotó: Klas Vedfelt/Getty Images

A Z-generáció élen jár a spiritualitás területén és úgy tekint a dologra, mint egy nagyszerű lehetőségre, ami értelemmel, jelentéssel ruházza fel az élet történéseit. A tenyérjóslás is része ennek a nagyon izgalmas témakörnek, hiszen segítségével többet tudhatunk meg önmagunkról, valamint az életutunkról is. A tenyérjóslás tehát olyan csodálatos, kísérteties és a legkülönbözőbb módokon érdekes, hogy már csak szórakozás céljából is érdemes belevágni.

Ez az ősi mesterség Indiából származik, majd elterjedt Kínában, Tibetben, Perzsiában és Egyiptomban is, ma már a globális popkultúrában pedig főszerepet játszik. Sok mindenre fény derülhet az útmutatásával: a jellemedtől kezdve, a szerelmi életeden át, egészen a karrieredig. Hidd el, hogy nagyon kevés olyan dolog van, amit a tenyérjóslás ne mondana el az életedről.

Frank Clifford asztrológus és tenyérjós 2019-ben debütált könyvében, a The Palm Reading Guide, azaz A tenyérjóslás útmutatója című könyvben osztja meg saját bölcsességének gyöngyszemeit. A gyakorlatias útmutató elmagyarázza, hogyan működik a tenyérjóslás, valamint azt is, hogy mindez hogyan alkalmazható az életedre. Lényegében a sorsod a te kezedben van – szó szerint. Szóval, tűz, föld, levegő vagy víz kezed van? Derítsük ki együtt!

Csillagjegyek, akik olyan mérgező párost alkotnának a szerelemben, hogy messziről kerüljék egymást

Csillagjegyek, akik olyan mérgező párost alkotnának a szerelemben, hogy messziről kerüljék egymást

Tűz kéz

Hosszú tenyér, rövidebb ujjak, határozott kéz, mély vonalak

Pozitív és negatív tulajdonságok: Magabiztos, szenvedélyes, impulzív. Valószínűleg extrovertált, a tűz kezű egyén képes energiájával és kreativitásával inspirálni másokat, motiválja őt a spontaneitás, és szeret több feladatot is elvégezni. A tűz kéz hátrányai? Tulajdonosa lehet, hogy kissé nyughatatlan, emiatt küzd az alvással, valamint nem mindig fejezi be azt, amibe belevág.

Szerelem: Az izgalom iránti igénye leginkább a kapcsolatokban mutatkozik meg. Olyan partnereket keres, akik úttörők, akik készek feszegetni a határokat. Számára a szex természetes és szükséges módja az érzelmei kifejezésének. A változatosság iránti igény ég benne, mivel könnyen megun dolgokat, mindig új kihívásokra vágyik. Utál beleragadni egy kötött rutinba, számára a kiszámíthatóság egy kapcsolat halálhírét jelenti.

Személyiség: Az izgalom és a kalandvágy hajtja. Keresi a küldetést, de az élet számára frusztráló, ha nincsenek leölni való sárkányok vagy dolgok, amelyekkel megküzdhet. A hit fontos téma az életében. Ez motiválja őt arra, hogy a lehető legteljesebben éljen, hogy tudjon kockáztatni, valamint, hogy olyan nagy lépéseket tegyen, amelyek bátorságot és kockázatot igényelnek. Az energia és a lelkesedés olyan tulajdonságok, amelyekkel a tűz kezű bőségesen rendelkezik.

Munka: Számára a munkának hivatásnak kell lennie. Olyan munkára van szüksége, amely iránt szenvedélyt érez. A pénz gyakran csak eszköz a célja eléréséhez és a dicsőséget, valamint az elismerést jobban kedveli, mint az anyagi biztonságot. Olyan munkában érzi jól magát, amely őt helyezi a középpontba. A tűz kezű képes inspirálni másokat, de érdemes kerülnie az olyan pályákat, mint a politika és a jog, ahol a diplomácia és a türelem előfeltételek.

Föld kéz

Szögletes tenyér, rövid ujjak, nagyon kemény vagy húsos kéz, mély vonalak

Pozitív és negatív tulajdonságok: Gyakorlatias, logikus, őszinte. Ha szükség van valakire, aki megszervez egy esküvőt, egy leánybúcsút vagy egy születésnapi partit, akkor arra egy föld kezű tökéletes opció lesz. Néha nehezen tudják az érzelmeket vagy az érzelmeik összetettségét feltárni, de realisták és gyakorlatiasok, valamint nem idegen számukra a kemény munka sem.

Szerelem: Hűséges és megbízható partner, aki biztonságot és kényelmet nyújt párja számára. Érzelmi szükségleteinek kifejezését nehézségként éli meg, ezért néha magányosnak vagy meg nem értettnek érezheti magát. Meg kellene tanulnia jobban megfogalmaznia a fizikai és érzelmi szükségleteit. A partnereinek jót fog tenni, ha megértik, hogy fontos a föld kezű számára az anyagi biztonság, valamint úgy általánosságban a biztonság, mielőtt valamilyen lépést tesznek.

Személyiség: A föld kezű sikerrel jár, ha szisztematikusan vezeti életét, keményen dolgozik és előre tervez. Szándékában áll szilárd alapokat építeni a jövő számára. Kockázatot vállalni általában csak másokért szokott, utál időt, pénzt vagy energiát pazarolni. Fontosak számára a kényelemmel kapcsolatos dolgok, motiválja őt az anyagi jutalom, ami megadja számára azt az áhított biztonságot. A föld kezű rutinra és kiszámíthatóságra törekszik, egy irányítható világra vágyik.

Munka: Soha nem hisz el semmit anélkül, hogy a saját szemével ne látná, szeret a gyakorlati alkalmazásból és az első kézből származó tapasztalatokból tanulni. Gyakorlatiasan és módszeresen dolgozik, hogy elsajátítson új fogalmakat. Az olyan munkát kedveli, amely kapcsolatba hozza őt a fizikai világgal: az építkezés, a főzés és a kertészkedés – ezek terápiás hatással lehetnek a föld kezű egyénre és látható eredményeket hoznak számára. Igyekszik elkerülni a stressz felgyülemlését, meg kell tanulnia lazítani és kifejezni magát.

Ők a legokosabb csillagjegyek az összes közül

Ők a legokosabb csillagjegyek az összes közül

Levegő kéz

Szögletes tenyér, hosszú ujjak, hosszabb vagy gyengédebb vonalak

Pozitív és negatív tulajdonságok: Kifejező, kíváncsi, logikus. Nagyon figyel a részletekre, rendkívül kíváncsi természetű és szereti egyedül átgondolni a dolgait, ami bosszantó lehet azok számára, akik segíteni szeretnének neki. Az is előfordulhat, hogy nehezen beszél másokkal az érzéseiről.

Szerelem: A levegő kéz partnere hamar rájön, hogy bár nagyon bájos és gyors az észjárása, néha szüksége van a párjának arra, hogy egyedül legyen. Az ötletek, a megfigyelések és a viták sokkal érdekesebbek számára, mint az érzelmi drámák, ezért olyan partnerre van szüksége, aki felpezsdíti az elméjét és nem fél egy egészséges vitától, hogy tisztázza a helyzetet. Kénytelen-kelletlen néha mélyebb érzelmeit is meg kell vizsgálnia, amelyeket általában biztonságosan elzárva tart.

Személyiség: A levegő kéz tele van fiatalos lelkesedéssel és kíváncsisággal. Arra törekszik, hogy megértse az életet, motiválja őt a válaszok megtalálása. Folyamatosan új ötletek merülnek fel a horizonton, de ha mindegyikkel zsonglőrködni próbál, akkor az kevés eredményre vezethet. Ki kell tűznie világos, reális célokat, miközben nyitva kell tartania a szemét, hogy megtalálja a különböző utakat. Ha a levegő kéz megfelelési kényszerből fakadó nyomást gyakorol magára, akkor az ideges feszültséget és ingerlékenységet okoz.

Munka: Számára a munkának ösztönzőnek kell lennie, valamint a munkának olyan dolgokra kell megtanítania a levegő kezűt, amiket eddig nem tudott. A kommunikációs karrier tökéletes számára, akár ír, akár tanít, akár kereskedik vagy informatikai területen dolgozik, mindig kéznél lesz nála a telefonja és a naplója. Valószínűleg többféle munkát végez (gyakran egy időben), de a kihívás számára az, hogy konkrét eredményeket produkáljon. Szeret sokáig maradni egy pozícióban, hogy valóban nyomot hagyjon maga után.

Kínai asztrológia: júniusban ránk talál a szerencse és a szerelem

Kínai asztrológia: júniusban ránk talál a szerencse és a szerelem

Víz kéz

Hosszú tenyér, hosszú ujjak, puha kéz, kevés vagy sok finom vonal

Pozitív és negatív tulajdonságok: Intuitív, érzékeny, érzelmes. A legtöbb embernél fogékonyabb lehet a stresszre, így élvezi a lassabb, befelé forduló életet. A víz kezű emberek fokozott érzékenységük miatt természetüknél fogva empatikusak és gyakran élesen átérzik mások fájdalmát.

Szerelem: Védenie kell magát a negatív, emberektől, akik lehúzhatják és csorbíthatják az önbizalmát. Néha könnyen elveszíti önmagát a kapcsolatokban és inkább felveszi azt a formát, amit a partnere kíván, ahelyett, hogy szilárdan kiállna önmaga mellette. De valójában ki irányít kit? Nagy szüksége van arra, hogy érzelmi kapcsolatot teremtsen a partnerével, és ez manipulatívvá, valamint alakíthatóvá is teheti a víz kezű egyént. Előbb-utóbb viszont rájön, hogy megoszthatja magát anélkül is, hogy feladná az identitását vagy megpróbálna másokat változtatásra kényszeríteni.

Személyiség: A legtöbb embernél mélyebben érez dolgokat és képes rátapintani a saját érzelmeire, valamint mások érzelmi állapotára is. Nagy szüksége van arra, hogy megértse a rejtett motivációkat, a nyers érzelmeket és az élet rejtélyeit. Érzékeny, befolyásolható, gondoskodó és barát. A legnagyobb kihívás számára a saját önbizalomhiánya és a pesszimizmusa. Azt is meg kell tanulnia, hogy közvetlenül kell segítséget kérnie másoktól, ahelyett, hogy érzelmi zsaroláshoz folyamodna.

Munka: A víz kezű számára a munka csak akkor kielégítő, ha érzelmi választ is kap másoktól. Szolgálnia, tanácsot adnia és támogatnia kell, ezért bármilyen gondoskodó szakma ideális számára. A gyógyítás minden fajtája vonzó a víz kezű egyénnek, jól teljesíthet tanácsadóként, de az ellentétes felek közötti megértés hídjának építésében is jó. A divat és a művészi munka is vonzza őt és bármilyen munkakörben is dolgozik végül, érzékenységet, empátiát és megértést terjeszt a munkája során.

Tudj meg többet az asztrológiáról:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bika népszerű lesz, a Skorpió teljesítheti párja vágyait - május 30.

Napi horoszkóp: A Bika népszerű lesz, a Skorpió teljesítheti párja vágyait - május 30.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell föltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)