TROPICAL YOGA, ami zenei VIRTUÓZZÁ tesz!

2017.május.31.

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.


Egykori balett-táncos hátterem és komolyzene-imádatom révén mindig is elbűvölt az a szinkronicitás, ami a hangszeren való játszás és a jóga gyakorlása között van. Véleményem szerint mindkettő, a test és a lélek összehangolásán alapszik. Hiszen a hangszerünk által megszólaltotott zene is csak úgy lesz igazán ékes, ha a hang valóban a szívünkből jön. Hasonlóképp, jógáról is csak ténylegesen akkor beszélhetünk, ha a mozdulat nem ragad le a testedzés szintjén, hanem belőlünk jön, mögöttes tartalommal bír.

Úgy érzem elméletem pár napja bizonyosságot nyert. Jógatanárként abban a különleges helyzetben volt részem, hogy a Virtuózók komolyzenei tehetségkutató műsor fiatal tálentumai számára tarthattam jógaórát. Bár eddig is már sok tapasztalattal rendelkeztem a jóga jótékony hatásait illetően, de az itt megélt változás még engem is lenyűgözött. A próbákból, vizsgákból fáradtam érkező gyerekekből egészen rövid idő alatt váltak méltán Virtuózoknak nevezett fiatalok.

Vajon hogyan is történhetett mindez?

Miközben a jógagyakorlatokat végezzük fokozatosan egy meditatív állapotba kerülünk és egyre jobban közeledünk valódi önvalónkhoz, igaz énünkhöz. Ahogy a relaxációkor végignéztem az egyszerre nyugodt és felfrissült gyermekarcokon láttam, hogy mindez, ez alkalommal sem volt másképp.

Ennél nagyobb bizonyítékként már csak az szolgált, amikor a fiatalok rögvest az óra után az utcán önfeledt zenei játékba kezdtek. Ekkor értettem meg igazán, hogy ha nyugodt állapotban és belülről játszunk, akkor hangszerünk hangzása is mennyivel könnyedebb és felszabadultabb. Köszönöm az élményt!

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod