Várnak a húsvéti nyalánkságok!

2016. március 26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ünnepeld az idei húsvétot egy finom desszerttel! Két igazán ínycsiklandó és könnyen elkészíthető édességet mutatunk. Melyik lesz a kedvenced?

Pillecukros muffin

Hozzávalók: 1 bögre liszt, fél bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só, 1 csomag pudingpor, 1 bögre tej, cukor, 15 dkg pillecukor, 1 púpozott kanál porcukor, 1 kanál étkezési keményítő, ételszínezék

Így készítsd el:
Keverd össze a tészta alapanyagait (1 bögre liszt, 1/2 bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só). A pudingot főzd sűrűre. Egy muffinformába adagold egy evőkanálnyit a tésztából, csorgass egy evőkanálnyi pudingot, majd töltsd a háromnegyedéig a tésztával, süsd 150 fokon. Ha megvagy, melegítsd meg a pillecukrot a mikróban, nagyjából egy percig, amihez keverj hozzá egy púpos kanál porcukrot és keményítőt. Kend rá a süteményre még melegen. Tetszés szerint tehetsz hozzá természetes ételszínezéket, és más színnel kis pöttyöket.

Kakaós kalácsvirág


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg ráma margarin (olvasztott), 1 db tojás, 2 dl tej (langyos), 1 csomag instant élesztőpor, 1 csipet só a kakaós töltelékhez: kb. 3-4 evőkanál kakaópor (cukor nélküli), kb. 3-4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg margarin (olvasztott)

Így készítsd el:


Futtasd fel egy csipet cukorral egy deci langyos tejben az élesztőt. A lisztbe tedd bele a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a cukrot és a maradék langyos tejet. Jól dolgozd és gyúrd össze. Takard le, pihentesd egy órát, míg a duplájára nem nő. Közben készítsd el a kakaós tölteléket: keverd össze jól a margarin kivételével a töltelék hozzávalóit. Ha a tészta már megkelt, gyúrd át egy lisztezett, sík felületen, majd felezd el. Először nyújtsd az egyik cipót kör alakúra. Ezt a kör alakú tésztát tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejét kend meg az olvasztott margarinnal és jó vastagon szórd meg a cukros kakaóval. A második cipóval is ugyanígy járj el (nyújtás, vágás), és tedd a cukros kakaós tésztára. A kör közepére nyomj rá egy kis poharat és vágd fel 16 egyenlő részre a tésztát, de csak addig, míg a pohár szélét el nem éred. Ezután a két kezeddel fogd meg egy más melletti cikkelyt és a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig tekerd balra. A végénél a tésztát csipkedd kissé össze. Ezt minden cikkellyel csináld meg kettesével (így 8 pár lesz). A tetejét kend meg tejjel, és előmelegített sütőben süsd 160 fokon kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ha megsült és kihűlt, a tetejét szórd meg porcukorral.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle nyilvánosan flörtölt Harry herceggel, ettől még te is elpirulsz

Meghan Markle nyilvánosan flörtölt Harry herceggel, ettől még te is elpirulsz

Így tudsz nyerni a karácsonyi szelfiddel! (x)

Így tudsz nyerni a karácsonyi szelfiddel! (x)

Stílus, ami körbeér: gyerekkorunk hangulata a New Balance Kids kollekciójában (x)

Stílus, ami körbeér: gyerekkorunk hangulata a New Balance Kids kollekciójában (x)

Két csodaszer, amelyek új szintre emelik a hajápolási rutinod (x)

Két csodaszer, amelyek új szintre emelik a hajápolási rutinod (x)

5 felejthetetlen randiprogram hűvösebb napokra (x)

5 felejthetetlen randiprogram hűvösebb napokra (x)