Vissza lehet szerezni az elveszett szerelmet?

2019.szeptember.25.

Mielőtt fölteszed a címben szereplő kérdést, gondold át azt is, hogy egyáltalán érdemes-e visszaszerezned azt, ami elmúlt, elveszett? Talán nem véletlen ért véget egy kapcsolat. Ha újrakezdesz valamit, amit egyszer már lezártál, lehet, hogy több rosszat, mint jót zúdítasz a nyakadba. Ez pedig, fura módon, attól sem függ, hogy te vagy a másik vetett-e véget a kapcsolatnak.

Vissza lehet szerezni az elveszett szerelmet?
Fotó: Shutterstock

Az elveszett szerelmet vissza lehet szerezni, de mielőtt forró fejjel zaklatni kezdenéd az exedet, nem árt, ha alaposan végiggondolsz néhány fontos dolgot.

Ha te szakítottál

Ha rövid ideig voltatok együtt, és azért szakítottál, mert nem tudtál szerelemes lenni, vagy nem működött a kémia, akkor könnyen lehet, hogy az elveszett szerelem iráni nosztalgiádat kizárólag az az ideálkép táplálja, ami megszületett benned a másik iránt, és ami nem egyenlő a valósággal. Gyakori, hogy valaki "papíron príma", mondjuk, helyes, kedves, humoros, de a kapcsolat valamiért mégsem működik. Ilyenkor néha nehéz elfogadni a helyzetet, és hajlamos lehetsz erőltetni a kapcsolatot, vagy néhány hét egyedüllét után úgy gondolni, mégis jobb volt azzal a sráccal, aki ugyan nem mozgatott meg benned semmit, de olyan szép szemei voltak. Pedig ha visszatérsz valakihez, akivel alapvetően nem működtetek jól, azzal csak az idődet vesztegeted. Ha azonban szerelem volt köztetek a pároddal, és valóban hosszú időt töltöttetek együtt, előfordulhat, hogy a szakítás után úgy érzed, mégis ő az igazi. Ilyenkor van esély a visszatérésre, és működhet is az újramelegített viszony, de nagyon fontos, hogy teljen el idő a szakítás után. Egy szakítás a szakító félnek is fáj, meg kell várnod azt az időszakot, amikor már nem azért mennél vissza a másikhoz, mert a fájdalmat akarod enyhíteni, hanem azért, mert józan fejjel végigondolva, kellő mennyiségű időt egyedül töltve azt érzed, hogy neked ő az igazi.

Ha veled szakítottak

Itt azt érdemes elsődlegesen méglegelni, miért történt a szakítás. Ha rövid ideig voltatok együtt, és a másik azért akarta befejezni, mert nem volt szerelmes, sajnos gyakran nincs mit tenni, bármennyire is fáj. Ennek viszont az az előnye, hogy egy ilyen hamvába holt szerelemet nem is kell sokáig siratni, pár hét alatt túlleszel rajta. A fontos, hogy ne válj megszállottá, értsd meg, hogy a másiknak nem te voltál a megfelelő partner, ez pedig azt jelenti, hogy ő sem volt az neked. Bonyolultabb a dolog, ha úgy érzed, nem a szerelem hiányzott, hanem valami buta félreértés, esetleg súlyosabb probléma miatt akar párod szakítani veled. A legfontosabb szabály: ha hibát követtél el, vállald érte a felelősséget és vállald a következményeket is. Még ha már a szakítás pillanatában érzed, hogy nektek együtt kell megöregedni, és hogy ezt mélyen, legbelül a másik is érzi, akkor sem veheted semmibe a pillanatnyi érzéseidet és akaratát. A hiszti, a követelőzés ilyenkor csak mélyíti a problémát, a legjobb, amit tehetsz, hogy emelt fővel viseled a szakítást. Hazudnod nem kell: megmondhatod, hogy te szerelmes vagy még, sajnálod, ami történt, és szeretnéd, ha másképp alakulna közös sorsotok, de ahhoz, hogy a jövőben újra egy pár lehessetek, éppen az fog hozzásegíteni, hogy tiszteletben tartod a másik döntését. Ne zaklasd, ne sajnáltasd magad, támogasd, ha szükséges, de ügyelj arra, hogy ő se felejtse el, hogy már nem vagytok együtt, ezért már ő sem számíthat rád mindig - ugyanis az is rossz stratégia, ha abban a reményben, hogy újra összejöttök, exed lelki szemetesládájává válsz. Neki sem szabad elfelejtenie, hogy már nem vagy a barátnője.

5+1 dolog, amit soha ne mondj közvetlenül szex után

5+1 dolog, amit soha ne mondj közvetlenül szex után

Erre vigyázz

Bármennyi időt is voltatok együtt, és bárki is szakított, ne kövessétek el azt a hibát, hogy nem beszélitek át alaposan a szakítás okát, és azt, hogy miért jöttök össze újra. Ha ezt megspóroljátok, könnyen lehet, hogy mindössze pár hét elteltével újra szakítanai fogtok, ugyanis a problémák vagy ki sem lettek mondva, vagy nem oldódtak meg. Nem szabad, hogy a nosztalgia, a magánytól való félelem vagy a megszokás hozzon össze titeket. Erre ha kell, szánjatok heteket. Randevúzzatok kötöttségek nélkül, és minden alkalommal beszéljetek arról, miben tudnátok változni és változtatni, hogy jobban működjön a második menet, mint az első.

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR magazin novemberi számában jelent meg.

Ez is érdekelhet

GlamDrop: Környezetbarát bőrápolás, természetes barnulás és spa élmény vár

GlamDrop: Környezetbarát bőrápolás, természetes barnulás és spa élmény vár

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Monitor

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak

A maszk alatt: híres hollywoodi szörnyek, és akik a maszk alatt voltak