Vízesést vagy óceánt látnál most szívesebben? Ezt árulja el a személyiségedről

Tekintettel arra, hogy a testünk több mint felét víz alkotja, egyáltalán nem olyan meglepő, hogy még ha tudatosan nem is gondolunk rá, de erősen kötődünk ehhez az állandóan változó elemhez. Pszichológiai értelemben a víz az életet és az élethez való hozzáállásunkat képviseli. A rejtett mélységei a tudattalan elménket is szimbolizálják, így bizonyos módon sokat elárulhat a személyiségünkről.

Óceán, tenger, tó, folyó vízesés - az, hogy melyiket szereted jobban, nagyon izgalmas dolgokat árul el a személyiségedről
Óceán, tenger, tó, folyó vízesés - az, hogy melyiket szereted jobban, nagyon izgalmas dolgokat árul el a személyiségedről
Fotó: Westend61/Getty Images

Mennyire egyszerű kérdés: vízesést vagy óceánt látnál szívesebben? Azonban jóval többet is elárulhat rólad, mint hinnéd. Mindössze egy néhány perces tesztről van szó, amit gyakorlatilag bármikor elvégezhetsz, utána pedig, ha hagyod, hogy a tudatalattid utat mutasson neked, egészen meglepő dolgokkal szembesülhetsz, amelyek az álmaidat, a félelmeidet és a legmélyebb gondolataidat is érinthetik. Közben pedig ne feledd, hogy a víz a lételemünk és a bolygónk leglényegesebb eleme, ezért elkerülhetetlenül szoros kapcsolat fűz minket hozzá.

A teszt

  1. Ülj le vagy feküdj le egy kényelmes helyre, ahol nem fognak zavarni. Ügyelj a légzésedre. Érezd, hogy ellazulsz, és a légzésed lassabb és mélyebb lesz.
  2. Amennyire csak lehet, lazulj el, engedd el magad.
  3. Képzeld el, hogy lassan lesétálsz egy lépcsőn. Minden lépéssel egyre nyugodtabb leszel. Számolj el egytől tízig lefelé menet.
  4. Egy ajtóval találod szemben magad. Tudod, hogy az ajtó mögött egy gyönyörű helyet pillantasz meg a természetben. Kinyílik az ajtó, és belépsz rajta.
  5. Nézz le a lábadra, és figyeld meg, milyen talajon állsz.
  6. Kezdj el járni. Vedd észre az érzéseidet. Nyugodt és ellazult, vagy kissé ideges vagy?
  7. Víztömegre bukkansz. Egy óceán? Egy tó? Egy folyó? Egy vízesés? Mekkora? Mi a véleményed róla? Mit akarsz csinálni (például leülni és megnézni, beleugrani, evezni vagy továbbmenni)? Gondolj három jelzőre, amivel leírhatod a vizet.
  8. Maradj az érzéseiddel néhány pillanatig, majd menj vissza az ajtóhoz. Menj vissza a lépcsőn, tíztől egyig számolva, és minden egyes lépéssel érezd magad ébren.
  9. Térj vissza az éber tudatodhoz.
  10. Jegyezd fel, mit láttál vagy éreztél.

Vízesés

A vízesések varázslatos helyeken, gyakran a hegyekben vagy mély völgyekben rejtőznek. A vízesés nem fél, bármilyen magasságból lezuhan a mélybe. A vize friss, fiatalos, impulzív. Az ókori mitológiában gyakran a vízi nimfák otthona volt, a pogány hagyományokban pedig hatalmas, de gyakran veszélyes vízi istenségek otthonának tekintették. Ha a vízesés a te vized, kalandvágyó ember vagy. Gyakran vágsz bele azonnal a dolgokba, mindig keresed az újat, az izgalmasat, a friss kezdetet. Nyugtalan vagy, tele energiával. Szívesen fedezed fel a világot és mindent, ami benne van. A meditáció és az önvizsgálat valószínűleg nem neked való, de meg kell találnod a módját annak, hogy irányítsd a nyughatatlan energiáidat. Próbáld ki a túrázást, a lovaglást, a vadvízi evezést vagy a versenysportolásnak is adhatsz egy esélyt.

Ami a szerelmi életedet illeti, mindig szerelmes vagy, vagy egyszerűen olyan valaki, aki csak mélyen rajong ezért az érzésért. Arra azonban mindig ügyelj, hogy ne legyél naiv és hiszékeny, bizonyosodj meg róla, hogy a szerelmedet valóban viszonozzák-e. Hogyan közelítetted meg a vízesést? Ültél és nézted, vagy táncoltál alatta? Ez utalhat arra, hogy mennyire vagy impulzív, tartózkodó vagy szerelmes. A vízesésre használt jelzőid pedig a szexről alkotott nézeteidre utalhatnak.

Melyik állatot szereted jobban az alábbiak közül? Meglepő dolgot árul el rólad

Óceán, tenger

Minden élet eredetileg a tengerből származik, de el is veheti. Az óceán minden titok rejtekhelye: veszélyes, titokzatos, hatalmas és kifürkészhetetlen. A kollektív tudattalant, az emberiség közös emlékeit képviseli. Ha az óceán vagy a tenger a te vized, azt sugallja, hogy az élettel való összekapcsolódás érzéseit keresed. Kreatív inspirációra van szükséged. Hogy megtaláld a béke érzését, próbáld ki a meditációt vagy az olyan kreatív lehetőségeket, mint a festészet és a tánc.

A szerelmi életedben hajlamos vagy kockázatokat vállalni. Bizonyára több izgalomra vágysz, ezért pedig attól sem riadsz vissza, hogy kissé manipuláld mások érzelmeit. Rohantál a tengerbe, vagy csak eveztél? Amennyire foglalkoztál a tengerrel, azt jelzi, hogy mennyire vagy kapcsolatban az érzelmeiddel és a szexualitásoddal. Nézd meg a tenger leírására használt jelzőidet is - ezek is támpontot adhatnak a szexhez való hozzáállásodhoz.

A tó vize csendes és nyugodt. Lehet békés és ölelő, vagy merengő és stagnáló. A mitológiában és megannyi különleges történetben a tavak a szörnyek vagy varázserővel bíró nők lakóhelyei - gondoljunk csak A tó asszonyára. Egy tó ismeretlen világokhoz adhat hozzáférést, az átalakulás helyszíne lehet.

Ha a tó a te vized, van egy konkrét probléma az életedben, amellyel foglalkoznod kell. Ez az érzelmeidet is érintheti, és ha nem hozol döntést vele kapcsolatban, csapdába eshetsz és korlátok közé szorulsz. A tó azt is mutatja, hogy vágysz a biztonságra. De ne maradj mindig annál, amit már ismersz. Próbálj ki bátran egy új sportot, iratkozz be egy kurzusra vagy szerezz új barátokat.

Ami a szerelmi életedet illeti, szerelemre, melegségre, támogató kapcsolatra vágysz. A szerelmi életedben önzetlen és gondoskodó vagy, de vigyázz, ne nyomd el a párodat a túlzott birtoklással. Nézd meg, milyen jelzőket használtál a tó leírására - ez tükrözi a szexről alkotott nézetedet. Beugrottál a tóba úszni vagy elmerülni, vagy a szélén ácsorogtál? Hogy mennyire akartál vizes lenni a tóban, jelzi az érzelmességed és az érzékiséged mértékét.

A kedvenc színed elárulja a legjobb tulajdonságod - és még csak nem is tudtál róla

Folyó

A folyók különleges helyet foglalnak el a mitológiában, az élet és a halál határát jelentik. A folyó ellenállhatatlan erő - mély szakadékokon keresztül halad át, és széles síkokon terül el. Ha a te vized, akkor egy nagyon határozott, elkötelezett ember vagy, konkrét elképzelésekkel és vágyakkal. De lehet, hogy most szemléletváltásra van szükséged. A folyó azt is jelezheti, hogy komoly változások előtt állhatsz. Ideje lehet újra felmérned a prioritásaidat, és egy teljesen új életmódra koncentrálni. Gondold át, hogy az álláspontod valóban a te igényeidet tükrözi-e, vagy csak makacs vagy? Légy rugalmasabb, és próbálj ki olyan dolgokat is, mint például a jóga vagy a harcművészet.

A szerelmi életedet tekintve nagyon érzékenyen reagálsz mások szükségleteire és hangulatára. Érzelmes vagy, és könnyen belekeveredsz egy kapcsolatba, még akkor is, ha ez nem jó neked. Próbálj meg kevésbé intenzív lenni. Egy kicsit lazulj el, és érezd jól magad. Az, hogy milyen jelzőket használtál a folyóra, megmutatja, hogyan állsz hozzá a szexhez. Megmártóztál a folyó vizében, vagy csak hozzáérintetted a lábujjaidat? Ez képet ad arról, hogy mennyire érintkezel az érzelmeiddel, hogy állsz az érzékiséghez.

Forrás: exmoorjane.com

Ezeket olvastad már?

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Kost megbecsülik, a Nyilas lázban ég - június 7.

Napi horoszkóp: A Kost megbecsülik, a Nyilas lázban ég - június 7.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

PR

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)