Felébred a szomszédban a fény: ilyen lesz idén a Zágrábi Fényfesztivál

Hirdetés

2022.március.7.

Neked is eleged van a fagypont körüli hőmérsékletből, a borongós időből, a véget nem érő sötétsőgből és télből? Hidd el, nem csak te várod türelmetlenül a tavaszt és a napsütést. A farmerkabátos időre ugyan még várnunk kell, de a márciusi hónappal hivatalosan is megkezdődik az új évszak, melynek örömére roppant látványos tavaszköszöntő programon vehetsz részt Horvátország fővárosában. Írd fel a naptáradba: március 16-20., Zágrábi Fényfesztivál!

Fotó: Julien Duval
Fotó: Julien Duval

A tavasz olyan, mint egy szelíd, gyengéd felébredés a téli álomból – a napok hosszabbak, a fény pedig a városokra és az erdőkre, a folyókra és a hegyekre esik. A tavasz visszahozza az életet a városi utcákra, parkokba, valamint mindannyiunk szívébe. Körülöttünk minden tele van új energiával, amely a fényen keresztül ér el hozzánk. Nem csoda, hogy a tavasz optimizmust és reményt hoz a szívünkbe. A tavaszi nap gyengéd érintése egységre és békére hív minket, hogy barátságosan ünnepeljük e varázslatos évszak beköszöntét.

Zágrábban igazán különleges módon köszöntik a tavaszt. A 2017 óta minden évben megrendezett Fényfesztiválon ugyanis a képzeletet, a kreativitást, a művészetet, az innovációt és a technológiát egyesítették. Zágráb olyan város ugyanis, amely élvezi a kint létet – egy város, melynek a lakói szeretnek kilépni az utcára, kiülni a teraszokra és a városukat simogató, gyengéd napsütést élvezni. Ezért nem meglepő, hogy az egész fesztivált a fény érkezésének szentelik, e fény, amely újra meghívja a lakosságot a szabadtéri nappalijukba.

Festival of Lights Zagreb / Fotó: Dubravko Miloslavić

Öt nap, sok helyszín, egy város. A városi utcák, terek, parkok és látnivalók varázslatos fényinstallációk művészi vásznává válnak, amelyen keresztül a művészek megmutatják a jól ismert helyszínekről alkotott elképzeléseiket. Ahogy a tavasz egységre hív, úgy ez a fény összehoz minket és meghív, hogy együtt élvezzük a látványt, amíg jóléttel és békével tölti el a szívünket.

Festival of Lights Zagreb / Fotó: Marko Mihaljević

Idén a fény számos épületet megvilágít a Zágráb felső és alsó városában, modern és különleges módon átalakítja az óvárost, valamint más előadóművészeket meghív, hogy csatlakozzanak a béke és nyugalom oázisához. A modern technológia és a képzőművészet a zenészek, az előadóművészek és a táncosok előadásaival egyesül, minden generáció számára egyedi eseménnyé válik. Amit a nap tesz nappal, azt a fényre ébredő város megteszi este – üdvözli és meghívja a tavaszt, hogy töltse be a szívünket, hogy együtt léphessünk be a vidámabb, fényesebb jövőbe.

Idén március 16-20. között rendezik meg a Zágrábi Fényfesztivál. A lenyűgöző fényjátékon kívül élő zene és táncmulatság várja a fesztiválra látogatókat, ami minden korosztály számára hatalmas élmény. Ha valami igazán emlékezetes tavaszi kiruccanást tervezel, nem kell messzire menned!

További információ itt található az eseményről: Festival of Lights Zagreb

Íme egy kis kedvcsináló, ha mindez nem lenne elég meggyőző:

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő