Te is lehetsz ételmentő, a bolygó hőse! - interjú a Munch alapítóival

Míg a világ számos pontján az éhezés a legnagyobb probléma, addig környezetünkben az ételpazarlás okoz fejtörést. Négy magyar egyetemistának köszönhetően azonban egyszerűen válhatunk ételmentőkké, olyanokká, akik számára fontos a tudatos vásárlás akkor is, ha élelmiszerről van szó.

Te is lehetsz ételmentő, a bolygó hőse! - interjú a Munch alapítóival
Fotó: Getty/Glamour

A Munch alkalmazással könnyedén és jelentősen olcsóbban vásárolhatjuk meg azokat a jó minőségű ételeket, amelyeket az éttermek, boltok, szállodák a nap végén kidobtak volna. Wettstein Alberttel, a Munch.hu társalapítójával és Belayane Najoua-val, a márka pr-menedzserével beszélgettünk a muncsolásról, a kezdetekről és az ételmentés pozitív hatásairól.

Hogyan találtad meg a megfelelő csapatot?

Albert: Egy diákszervezeti ülésen beszéltem másoknak arról, hogy van egy ötletünk, ami azért hasznos, mert kidobásra kerül rengeteg étel és ezen változtatni kell. A beszélgetés után egyre gördülékenyebben formálódott a csapat, megtaláltuk egymást azokkal az emberekkel, akikkel ugyanazt szerettük volna megvalósítani. Összeálltunk négyen, elkezdődött a weboldal létrehozása. Majd az egyetemi csoportunkban közzétettünk egy felhívást, olyan embereket kerestünk, akik szeretnének csatlakozni ehhez a misszióhoz. Így lett a csapat tagja Nazsi is.

Fotó: Martin Wanda

Mennyire nehéz fiatal vállalkozóként, hogy komolyan vegyenek, hogy elismerjenek?

Albert: Annak ellenére, hogy az átlag életkor 22 év körül lehet a Munch-nál a legtöbbünknek van valamilyen szintű szakmai tapasztalata és szerintem ennek köszönhetjük, hogy a vállalkozásunk ennyi idő alatt idáig el tudott jutni. Ezek a tapasztalatok kisebb próbálkozások, bukások, sikerek és sikertelenségek szerintem elképesztően fontosak. A relatív kevés munkatapasztalatunkat a világra való nyitottságunkkal, tanulás iránti vággyal, alázattal tudjuk kompenzálni. Fontos, hogy merünk tőlünk okosabb embereket megkérdezni, meghallgatni és tanulni tőlük.

Nazsi: Szerintem a csapat legfontosabb jellemzője, hogy hiszünk abban amit csinálunk, tudjuk, számíthatunk egymásra. Együtt tanulunk, fejlődünk, hibázunk, segítünk egymásnak és nem félünk belevágni a számunkra teljesen új dolgokba. Büszke vagyok, hogy a tagja lehetek és biztos vagyok benne, hogy ha van egy csapat, ami csodát tud tenni, akkor az a MunCsapat.

Olvasd el az interjú folytatását a július-augusztusi GLAMOUR magazinban!

Stylist: Csillag Szilvia Smink: Biró Aliz Haj: Szanyi Zsuzsa

Ez is érdekelhet

A saját spermáját használta az orvos a nők megtermékenyítéséhez – több mint 90-en testvérek

A saját spermáját használta az orvos a nők megtermékenyítéséhez – több mint 90-en testvérek

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő