Megtaláltuk a legfinomabb sütőtökös halloweeni recepteket!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Gökler Kriszti fitness-és életmódblogger két sütőtökös, cukormentes finomságot ajánl, hogy igazán különleges legyen az idei halloween.

A sütök tökéletes alapanyag, ha valami finomat és különlegeset szeretnél alkotni a konyhában. Számtalan variáció készíthető belőle, magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt az ősz egyik leghasznosabb élelmiszere. Gökler Kriszti is imád velük halloweenkor kísérletezni.

Próbáltam már a sütőtököt kávéval, levesként különböző ízesítéssel, salátában. Nagy rajongója vagyok ősszel a sütőtöknek és szerencsére a családom is szívesen kóstol meg új ízeket.- meséli. Ha szeretnéd elkápráztatni a vendégeidet, mindenképp vesd be az alábbi két finomságot!

Sütőtökös quesadilla

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemell
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél evőkanál mexikói fűszerkeverék
  • 150 g mexikói zöldségkeverék
  • 2 db teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 50 gramm sütőtök püré
  • 30 gramm cheddar sajt

Így készítsd el

Tisztítsd meg a csirkemellet és kockázd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd tedd rá a csirkét, szórd meg mexikói fűszerkeverékkel és pirítsd meg minden oldalát. Add hozzá a zöldségkeveréket, majd fedő alatt főzd tovább tíz-tizenöt percig, amíg megpuhulnak a zöldségek és megpirul a hús. Faragj az egyik tortilla lapból tetszés szerint „halloweeni tök” arcot, majd tedd félre. A másik tortilla lapot kend meg a sütőtök pürével, kanalazd rá a fűszeres zöldséges csirkét, reszelj cheddar sajtot a tetejére, majd fedd be a kifaragott lappal. Óvatosan tedd át egy serpenyőbe, és mindkét oldalát süsd egy-egy percig, amíg megpirul és elolvad benne a sajt. Ízlés szerint fogyaszd avokádókrémmel, tejföllel.

Sütőtökös-fahéjas csiga

Hozzávalók (20 db-hoz)

A tésztához:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 80 g eritrit
  • fél kávéskanál só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • 60 g vaj
  • 100 g sütőtök püré
  • 270 g teljes kiőrlésű liszt
  • 270 g durum fehérliszt

A töltelékhez:

  • 100 g vaj
  • 150 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál fahéj
  • 180 g sütőtök püré

A bevonóhoz:

  • 100 g light mascarpone
  • 40 g porrá őrölt eritrit

Így készítsd el

Melegítsd a tejet langyosra, szórd bele az élesztőt, és hagyd állni kb. öt percig. Szórd bele az eritritet, a sót és a fahéjat, majd jöhetnek a tojások, a vaj, a sütőtök püré, és keverd össze alaposan. Végül több részletben öntsd bele a liszteket is és a keverőgép dagasztó fejével (vagy kézzel) alaposan gyúrd össze. Fedd le tiszta konyharuhával, és keleszd meleg helyen legalább egy óráig. A duplájára kelt tésztát nyújtsd ki szilikon nyújtólapon kb. 0,8 centi magas téglalap alakra. A teljes felületet kend meg az olvadt vajjal, szórd rá az eritrit, fahéj és mézeskalács fűszerkeverékét, majd az egészet fedd be a sütőtök pürével. A nyújtólap segítségével szorosan tekerd fel a tésztát hosszanti oldala mentén. Éles késsel vagy cérnás módszerrel vágj két-három centi szeletekre a tekercset. A sütőformát kend be vajjal, majd tedd bele egymástól egy-egy centi távolságra a csigákat. Keleszd tovább harminc percig, közben melegítsd elő a sütőt 170 fokra és süsd kb. 25 perc alatt aranybarnára a csigákat. A krémsajtot keverd össze a porrá őrölt eritrittel, vond be vele a még meleg sütemény tetejét.

Ezeket olvastad már?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője