Jöhetnek a finom ünnepi sütemények a dmBio-tól?

Szponzorált tartalom

2018.december.21.

Citrom, mandula és persze a mesés fűszerek! Nincs is annál jobb, mint amikor a konyhánkat körbelengik az illatos sütési hozzávalók! Kezdd el már most az ünnepi készülődést, és készíts ízletes aprósüteményeket a dmBio alapanyagaiból - vendégeid legnagyobb örömére!

Mézeskalács

Hozzávalók (12 darabhoz)

500 g dmBio tönkölybúzaliszt T630

1 tk dmBio borkő sütőpor

120 g dmBio teljes értékű nádcukor

200 ml dmBio "A típusú" juharszirup

1 ek dmBio kakaópor

negyed tk só

6 tk mézeskalács fűszerkeverék

120 g szobahőmérsékletű vaj

1 tojás

200 g porcukor

4 ek víz

Elkészítés

A lisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót és kakaót keverjük össze egy nagy tálban. Robotgép segítségével dolgozzuk össze a kockára vágott vajat és apránként adagoljuk a nádcukorhoz. Keverjük hozzá a tojást, valamint a juharszirupot is. Ez után fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket és addig gyúrjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd 1 órán át pihentetjük a hűtőben. A pihentetést követően a tésztát sütőpapír közé téve egyenként nyújtsuk 0,5-1 cm-es vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd egymástól kb. 3 cm távolságra elhelyezzük a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben – ne túl szorosan, mert sülés közben összenőhetnek - és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt arany barnára sütjük a mézeskalácsot.

Díszítés: Hagyjuk kihűlni, majd a porcukor és víz keverékével dekorálhatjuk a formákat!

Elkészítési idő: 1 óra (+1 óra pihentetés)

Tuti tippek a dm-től

Ez is érdekelhet

Magic Mike visszatér a képernyőkre

Magic Mike visszatér a képernyőkre

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet