A titkos hozzávaló, amitől klasszisokkal finomabb lesz a bejgli

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha karácsony, akkor bejgli! De mit szólnál, ha idén ezt az ünnepi klasszikust megbolondítanád kicsit - mondjuk egy olyan hozzávalóval, amiről eddig azt gondoltad, nagyon távol áll ettől a desszerttől? A főhősünk a narancs, és hidd el, ha kipróbálod, soha többé nem hagyod ki belőle!

Fotó: Shutterstock

Ideje megreformálnod a klasszikus bejgli fogalmát, de ne aggódj, nem kell túlzásokba esned. Ebben a narancsos-mákos variációban pont az a jó, hogy hasonlít a hagyományos, megszokott ízekhez, ugyanakkor mégis van benne pár plusz csavar, amitől eltér a klasszikus variációtól. A mák és narancs tökéletes kombinációja pazar ízélményt ad, még akkor is, ha korábban nem rajongtál a mákból készült desszertekért. Szerezd be az alapanyagokat, hívd át a barátnőidet, készítsétek el közösen ezt a pazar finomságot. Meglátod, ezért a karácsonyi finomságért megéri időt és energiát befektetni.

Narancsos-mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • fél citrom héja

Hozzávalók a mákos töltelékhez:

  • 20 dkg mák
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg aranymazsola
  • 3 evőkanál narancslekvár
  • fél narancs héja

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2,5 evőkanál víz
  • aranymazsola
  • 2 tojás

Így készítsd el

Langyosítsd fel a tejet, morzsold el benne az élesztőt, tedd félre húsz percre. Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a porcukrot, morzsold bele a vajat. Mehet hozzá a tojás sárgája, a csipet só, a citrom és a narancs héja, majd az élesztős tej. Jól gyúrd össze, miután összeállt a tészta, formáld gombócba, tekerd fóliába és rakd egy órára a hűtőbe. Míg pihen a tészta, készítsd el a tölteléket. Forrald fel a tejet a mákkal, a porcukorral, folyamatosan főzd sűrű krémmé. Rakd félre, várd meg, hogy kihüljön. Vedd ki a tésztát a hűtőből, oszd négy részre. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. Nyújtsd téglalap alakra, kissé hajtsd vissza a széleit. Kend meg a tésztát a lekvárral, mehet rá a mákos töltelék és a mazsola negyede. Tekerd fel, végezd el ezt a műveletet a másik három tésztával is. Ha kész, szurkáld meg villával a bejglik tetejét, kend le mindet tojással. Tedd sütőbe 35-40 percre. Míg sülnek a bejglik, készítsd el a cukormázat. Tedd a mazsola kivételével az összes hozzávalót egy tálba, habverő segítségével verd kemény krémmé, majd mehet a hűtőbe. Miután megsültek és kihűltek a bejglik, kend meg a tetejüket a mázzal, végül szórd meg mazsolával.

Jöhet még néhány karácsonyi finomság?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője