Nyári hűsítők és büntetlen sütik a forró nyári napra!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Amikor itt a nyár, és a nagy melegben te is engednél a sarki fagyizó csábításának, vagy a strand palacsintázója hívogat, na akkor gondolj arra, hogy eddig mennyit tettél magadért.

Még csak nem is kell hozzá óriási akaraterő, mert ezek a kifejezetten könnyen és gyorsan összeállítható receptek annyira ínycsiklandóan finomak, hogy egy pillanatig sem érzed úgy, hogy le kellene mondanod valamiről. Ráadásul minimális szénhidrát, és megnövelt fehérje tartalmuknak köszönhetően a Scitec Nutrition termékekkel az edzés előtt, közben és után is jól érzed majd magad.

Dudás Lili fitneszversenyző mutat néhány receptet, amellyel a nyári nagy melegben, vagy akár a diétád alatt is nyugodtan kényeztetheted magad.

Mango lassi

Ez az eredetileg indiai hűsítő ital a fűszerektől lesz igazán izgalmas. Az önmagában is nagyon ízletes Scitec Protein Smoothie-t alaposan feldobja a fahéj és a lime, és ha szereted, egy kevés őrölt kardamomot is adhatsz hozzá.

Hozzávalók: Scitec Protein Smoothie mangó-maracuja íz, 1 érett mangó, jégkocka, csipet fahéj, 1 lime leve, őrölt kardamom (elhagyható)
Így készítsd el:
A mangót a hosszúkás magja mentén kétoldalt vágd fel, majd vájd ki a húsát. Az összes többi hozzávalóval együtt turmixold össze. Remek választás uzsonna kiváltására is, hiszen teljes étkezésnyi fehérjét tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül.

Kókuszos frappé

Fotó: Thinkstock

A frappéról sem kell lemondanod diéta idején! Ha nem szoktál reggelizni, ez az ital akkor is felér egy tökéletes reggelivel. Üres kávé helyett a magas fehérje- és rosttartalma garantálja, hogy jól induljon a napod!

Hozzávalók: 1 tasak Scitec Shake & Wait (fehér csoki-kókusz íz), 3 dl víz, 2 teáskanál instant kávépor, jég
Így készítsd el:
A vizet, az instant kávét és a Scitec Shake & Wait port shakerben rázd össze, majd add hozzá a jeget, és így is rázd egy keveset. Öntsd pohárba, de akár közvetlenül a zárható shakerből is fogyaszthatod, ha úton vagy.

Mentás ice-tea

Fotó: Thinkstock

Nyáron mi sem esik jobban, mint egy hűsítő jeges tea! Most nem csak a lelkedet, hanem a testedet is fel fogja tölteni, hiszen a G-Bomb igazi glutamin bomba a szervezetednek! Az aminosavak királynője izmaid legfontosabb építőeleme, jót tesz az emésztőrendszerednek és kiváló immunerősítő hatással bír. Cukormentes, így jobb bármelyik üdítőnél! Csak egy shakerre van szükséged, és máris élvezheted.

Hozzávalók: 1 adag Scitec G-Bomb Ice-Tea, 1 citrom vagy lime leve, 1-2 ág friss menta, jég
Így készítsd el:
A Scitec G-Bomb Ice-Teat az utasításnak megfelelően rázd össze vízzel és a citrom vagy lime lével a shakerben. Add hozzá a jeget és a mentaágakat, vagy ezeket tedd pohárba, és öntsd nyakon a jeges teával. Azonnal fogyaszd.

Túrós fagyikehely erdei gyümölccsel

A túró laktatóvá, és igazán különlegessé teszi az amúgy is diétás és fehérjedús fagyi kelyhet. A friss idénygyümölcsök antioxidánsokat és rostot csempésznek ebbe a frissítő desszertbe. Mintha csak a strandon lennél!

Hozzávalók: 3 evőkanál túró, Scitec Protein Ice Cream light, friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsök
Így készítsd el:
Az utasításnak megfelelően készítsd el a protein fagyit. Kanalazd egy kehelybe a túrót, majd erre adagold a fagylaltot és díszítsd erdei gyümölcsökkel. A gyümölcsökből szószt is készíthetsz a következő módon: egy kisebb lábosban forralj fel kb. 25 dkg gyümölcsöt, amelyet ízlés szerinti mennyiségű édesítővel édesítettél. A végén ízesítsd néhány facsarás citromlével, majd hagyd hűlni és így kanalazd a fagylaltra.

Kajszibarackos pite

Nem fogsz hinni a szemednek, hogy ezt a gyönyörűséges pitét nem csak te készítetted, hanem meg is eheted. A Scitec Protein Pancake por megkönnyíti az elkészítést, és olyan pitét tudsz belőle készíteni, amit akár reggelire is megehetsz. Pite reggelire? Igen, méghozzá nem is akármilyen!

Hozzávalók egy kisebb tepsihez: 4 adagolókanál (ízesítetlen) Scitec Protein Pancake (4 x 37g), 6 dkg zabliszt, kb.fél kg kajszibarack, ízlés szerint édesítőszer (vaníliás eritrit, stevia) (kb. 10 dkg), 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál eritrit, 3 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj + a kikenéshez, 1 tojás, fél tasak sütőpor, kókusztej/víz
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. A száraz összetevőket egy nagy tálban keverd össze, majd add hozzá a tojást és öntsd fel annyi kókusztejjel (vízzel), hogy sűrű, de folyékony masszát kapj. A tésztát ízlés szerint édesítsd és add hozzá az olvasztott kókuszzsírt. Simítsd az előre elkészített, kókuszzsírral kikent formába, majd díszítsd a félbe vágott, kimagozott barackokkal. A fahéjat keverd össze az 1 evőkanál (vaníliás) eritrittel, és szórd meg a sütemény tetejét. Süsd kb. 45 percig, vagy amíg a tészta tűpróbával már nem ragacsos. A protein miatt hamarabb barnul! Hagyd hűlni a formában, majd szeletekre vágva, langyosan, vagy szobahőmérsékleten tálald.

Túrós-erdei gyümölcsös piskótatekercs cukor és liszt nélkül

Bajnokok desszertje, ami amellett, hogy nincs benne hozzáadott cukor, rostban gazdag és igazi protein bomba! Ez az igazán csinos darab tele van fehérjével, hiszen nem csak a túró és a tojásfehérje, hanem Scitec 100% Whey Protein és Scitec Shake & Wait protein is van benne: az utóbbiban található ördögnyelv pedig laktatóvá is varázsolja a sütit. Elképesztően finom, egyszerűen elkészíthető piskóta tekercs, aminek az elkészítésénél csak pár trükköt kell megtanulnod, és máris mintha egy cukrász kezéből került volna ki a mestermű.

Hozzávalók:
8 tojásfehérje, 2 adag vaníliás Scitec 100% Whey Protein, csipet só fél kg túró, 5 dkg eritrit, 1 tasak Scitec Shake Wait fehércsokis-kókuszos protein, 25 dkg vegyes bogyós gyümölcs, pl. szeder és ribizli, 4-5 evőkanál kókusztej, 1 citrom reszelt héja
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, szitáld hozzá a két adag vaníliás proteint és óvatos mozdulatokkal forgasd össze. Oszlasd el egyenletesen a tepsiben, majd kb. 15 perc alatt süsd aranybarnára. A sütőből kivéve borítsd egy kiterített konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Nagyon ragad, de nem baj, ha egy kevés a papíron marad. Még így, melegen tekerd föl, és tedd félre hűlni. Közben készítsd el a krémet: a túrót keverd össze a reszelt citromhéjjal, az eritrittel (vaníliásat is használhatsz, vagy vanília aromát) és a Shake Waittel. Annyi kókusztejet adj hozzá, hogy ne legyen nagyon kemény a massza, mert még szilárdulni fog. A kihűlt piskótatekercset kend meg a túrós masszával, egyenletesen oszlasd el rajta a gyümölcsöt, és tekerd fel. Kb. egy órát hagyd állni a hűtőben és fogyasztható is!


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

„Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

glamour plusz ikon „Örököljük a generációs félelmeket, amik megmutatkoznak az arcon” - beszélgetés dr. Dalmy Julianna arc- és testelemzővel

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Problémás bőr volt, nincs: így hat az arcápolási rutin, ha rád van szabva (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)