18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

11+1 tévhit a szexszel kapcsolatban

2021.február.1.

A szexualitás az életünk meghatározó és fontos része. Rengeteget találkozhatunk a témával filmekben, könyvekben, a hétköznapjainkban. Biztosan sokszor előkerül a beszélgetéseinkben a barátainkkal, családtagjainkkal. Szerencsésebb esetben felvilágosításokat is tartanak, tartottak nekünk az iskolákban. Sokan azonban tabuként kezelik a témát és nem beszélnek róla, mert egyszerűen kínosnak érzik. Pedig nagyon károsak lehetnek az olyan tévhitek, amelyek már annyira beépültek a köztudatba, hogy sokan nem tudják, hogy valójában azok igazak-e, vagy hamisak. Vajon ha nem védekezünk, annak biztosan terhesség lesz a következménye? A férfiak mindig készen állnak a szexre? Tényleg a méret a lényeg? Most megtudhatjuk a válaszokat!

11+1 tévhit a szexszel kapcsolatban
Fotó: Getty Images

Következzenek a leggyakoribb és legelterjedtebb tévhitek a szexszel kapcsolatban:

1. Nemi betegekkel kizárt biztonságosan szeretkezni.
A nemi betegségben szenvedőket a többség azonnal megveti, elutasítja, vagy éppen megbélyegzi. A velük való biztonságos közösülés azonban lehetséges! Számos nemi bajra léteznek már olyan hatásos és korrekt kezelések, amelyek meggátolják a vírus továbbadását másnak. Ha valaki pedig gyakran váltogatja a partnereit, annak érdemes mindig óvszerrel védekeznie. Így már elég biztonságos? A legbiztosabb, ha még rendszeresen eljárunk szűrővizsgálatokra is. Ha ezeket betartjuk, akkor nem kell aggódnunk!

2. Az egyetlen biztos módszer a fogamzásgátlásra, ha nem szexelünk.

Természetesen a szexmentes életmód tényleg garancia erre, de ez viszont nagyon messze áll az életszerűségtől. Ma már rengeteg fogamzásgátló tabletta közül választhatunk, amelyeknek a hatásossága 90% fölötti. Valamint egy aktus előtt, szakszerűen felhelyezett óvszer is biztonságot ad. Léteznek továbbá még más módszerek is, mint például a spirál, vagy éppen a szinte 100%-osan megbízható fogamzásgátló implantátum. Nem kell tehát lemondanunk a szexről.

3. Ha több emberrel fekszel le, az erkölcsileg elítélendő.
Sokan megvetik azokat, akiknek jópár szexuális partnerük van életük során. Azonban az ember önmagában ettől nem lesz rossz és mocskos. Nem leszünk tőle egészségtelenebbek sem. A nemi betegségek kockázata természetesen nagyobb, de ezek ellen lehet hatékonyan védekezni. Természetes, hogy egyesek szexuálisan aktívabbak, mint mások, hisz nem vagyunk egyformák. A több partner és a házasság előtti esetleges önmegtartóztatás inkább vallási meggyőződésekből táplálkozik, mintsem tudományos szemléletmódokból. Régi tévhit, hogy minél kevesebb partnered van életed során, annál erkölcsösebb vagy.

4. A pénisz mérete dönt el mindent
Sajnos újabb széles társadalmi rétegekben létező tévhittel van dolgunk. Ugyanis felmérések szerint a világon az átlagos péniszmértek erektált állapotban kb. 13 centiméter. Ehelyett mindenhonnan az terjed, hogy a nőknek a minél nagyobb péniszméret kell és őket csak egy 20 centiméteres férfi nemi szervvel lehet kielégíteni. Amikor nőket kérdeztek meg a számukra ideális méretről és arról, hogy mennyit is számít nekik, arra jutottak a kutatók, hogy a nők jelentős részének nem a hosszúság a lényeg. Sőt, egy hosszú pénisz még akár kellemetlenebb is lehet, mint egy átlagos nagyságú.

5. A nők mindig kötődni fognak érzelmileg ahhoz, akivel lefeküdtek

A köztudatban él az a vélekedés, hogy a nőkben olyan hormonok szabadulnak fel egy együttlét során, amelyek garantálják majd az érzelmi kötődést. A valóság távol áll ettől. Tény, hogy olyan hormonok szabadulnak fel a közösülés során, mint például az oxitocin és dopamin, de ezek nem csak a nőkben lejátszódó folyamatok. A férfiakra ugyanúgy jellemző. Illetve ezek a hormonok azért felelősek, hogy jól érezzük magunkat és boldogok legyünk, ami nem azonos az érzelmi kötődéssel. A hormonjainkat pedig nem a nemi szerveink termelik, hanem az agyunk.

6. Az oltári orgazmus titka a G-pont felfedezése!
Biztosan te is hallottál már az orgazmus és a G-pont kapcsolatáról. A G-pont elmélete szerint a vagina mellső falán található egy terület, ami különösen nagy szexuális örömöket tud okozni a hölgyeknek. Azonban nem ilyen egyszerű a történet. Valójában tényleg igen érzékeny része ez a női testnek, de ennek az oka inkább abban keresendő, hogy az itteni ingerek már hatással vannak a csikló belsőbb részeire is. A csúcsra jutáshoz, juttatáshoz pedig sok gyakorlat és próbálkozás szükséges.

7. Nem eshetsz teherbe, ha menstruálsz.
A védekezés nélküli szeretkezés közben akkor is teherbe lehet esni, ha éppen menstruálsz. Hogy miért? A hüvelybe bejutó sperma sejtek akár öt napig is képesek életben maradni, azaz bőven túlélhetik azt az időszakot, amíg menstruál egy nő. Sőt, az sincs kizárva, hogy még a ciklus közben megtörténik a megtermékenyülés.

8. Egy egészséges kapcsolatban a felek napi szinten szeretkeznek
Kutatások szerint ez erős túlzás. A legtöbb pár heti 1-2 alkalommal szexel.

9. A férfiak minden pillanatban készen állnak a szeretkezésre

Ahogyan a nőknél, úgy a férfiaknál is gyakran előfordul, hogy nem állnak készen. Ennek számos oka lehet: fáradtak, előtérbe szeretnék helyezni az érzelmeiket, nem megfelelő a környezet számukra, vagy éppen lelkileg és mentálisan nem állnak készen rá. A férfiak sem pusztán ösztönlények, akik mindig készen állnak. Persze vannak kivételek, ahogy mindig mindenben, de nem ez a jellemző.10. Az élvezet fokát csökkenti az óvszer

Egy megfelelően felhelyezett és ideális méretű és formájú óvszer nem feltétlen csökkenti az élvezeti szintet. Sőt, előfordul, hogy még könnyebben jutnak a felek a csúcsra, mert sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat, ugyanis nem kell megszakítani az aktust.

11. A férfi dolga, hogy a nőnek mindig legyen orgazmusa
A nők többsége állítja, hogy annak ellenére, hogy vannak problémáik és nehézségeik a saját orgazmusukkal kapcsolatban, mégis elégedettek a saját szexuális életükkel. A legjobb szexuális élményeik gyakran az érzelmeikhez kapcsolódnak, nem feltétlen az orgazmushoz.

11+1. A szex pont olyan, mint a pornófilmekben
Manapság rengetegen előbb szereznek tapasztalatokat a pornóoldalakról, mint a való életből, ezért kialakulnak bizonyos képek és tévhitek a szexről bennük. Természetes, hogy azt hisszük, hogy amit online oldalakon látunk, az a valóság. De ez korántsem így van. A pornófilmek előre megrendezett, gondosan kialakított jeleneteket ábrázolnak. A pornóvideókból gyakran kimaradnak az együttlét legfontosabb részei, például a kommunikáció, az előjáték, az egymásra hangolódás, a romantika, a sok gyakorlás, a saját és a másik testének ismerete, vagy éppen az érzelmek. Ezek helyett egy előadott színdarabot láthatunk, gyakran színlelt orgazmusokkal és erősen férfiközpontú értékekkel.

Ez is érdekelhet

Marilyn Monroe 22 évesen meztelenre vetkőzött! Sosem látott fotók

Marilyn Monroe 22 évesen meztelenre vetkőzött! Sosem látott fotók

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról