5 tipp, amivel fellendítheted a szexuális életedet 2022-ben

2022.január.31.

Szerencsére elmondhatjuk, hogy 2022-re a szexualitásról szóló kommunikáció óriási fejlődéseken ment keresztül. Minden eddiginél többet tudunk az orgazmus tudományáról, a vágy fokozásáról és a szexualitás megtapasztalásának módjairól. Szinte végtelen forrás áll rendelkezésünkre olyan könyvekből, podcastokból és tanfolyamokból, amelyek célja, hogy segítsenek megragadni mindazokat a jó érzéseket, amelyeket a testünkkel elérhetünk. Így tehát, ha hosszú idő telt el azóta, hogy utoljára többet foglalkoztál a szexuális életeddel, akkor az év eleje most éppen ideális arra, hogy fellendítsd.

1. Beszélj többet a szexről

Az egyik legerőteljesebb változás, amit könnyen kivitelezhetsz a szexuális életedben, az, ha többet beszélsz a szexről. Ahhoz, hogy igazán jó szexuális élményeid legyenek, beszélned is kell arról, mi mindenre vágysz. Mikor beszéltél utoljára a pároddal arról, hogy melyik érintést szereted a legjobban és a legkevésbé? Ismered a párod legvadabb fantáziáit? Mik azok a dolgok, amik miatt éppen kedvetek van a szexhez, és mik miatt nincs?

Ha ezekre a kérdésekre mind tudod a választ, remek úton jársz, de ha nem, itt az ideje, hogy megtudjátok a partnereddel, mik a másik elvárásai és vágyai. Ha tényleg mindenről beszéltek, akkor minél több ideje vagytok együtt, annál izgalmasabbak lesznek a szexuális együttléteitek. Ez pontosan ellentmond annak, hogy gyakran az idő miatti ellaposodást emlegetik, de ha többet tudtok egymás fantáziáiról, akkor sokkal több dolgot is élhettek át együtt.

2. Maszturbálj rendszeresen

Akár egyedülálló vagy, akár párkapcsolatban élsz, hetente legalább egyszer szánj időt a maszturbálásra. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatban maradj a szexuális energiáiddal, és megtudd, hogy mit szeret a tested. Azt is engedd meg magadnak, hogy a pornó vagy az erotika segítségével fedezd fel még inkább a vágyaidat. Érezd jól magad, aztán jegyzetelj, hogy mit szeretsz és mit nem.

Ha párod van, és miatta kényelmetlenül érzed magad, ha maszturbálsz, akkor próbáld meg minél előbb elengedni az aggodalmaidat. A rendszeres önkielégítésből ugyanis bárki profitálhat, beleértve azokat is, akik tartós párkapcsolatban élnek. Gondolj csak bele: azzal biztosan nem ártasz magadnak, ha a családi állapotodtól függetlenül te magad is képes vagy a szexuális örömeid legmegbízhatóbb forrása lenni.

Ezek lesznek 2022 legnagyobb frizuratrendjei

3. Vágj bele egy mindfulness gyakorlatba

Akár észrevesszük, akár nem, amit a hálószobán kívül csinálunk, az nagy hatással lehet arra is, hogyan érezzük magunkat szex közben. Éppen ezért érdemes elsajátítanod egy mindfulness gyakorlatot, aminek a lényege, hogy képes legyél tudatosan jelen lenni. Meditálj, sajátíts el különféle légzőgyakorlatokat vagy más éberségi rutinokat, és hamarosan azt fogod tapasztalni, hogy a szex közben is sokkal jobban érzed magad.

4. Fedezd fel, mit jelent számodra az erotika

Mindannyiunk számára vannak dolgok, amelyeket izgatónak találunk. A legjobb szexuális élményeidre, fantáziáidra és a különféle erotikus médiatartalmakra adott reakcióidra gondolva pedig te is meggyőződhetsz arról, számodra melyek ezek. Szánj időt arra, hogy feltárd, mi mindent tartasz erotikusnak, és ha párkapcsolatban élsz, a pároddal is oszd meg. Ezután már csak rajtatok áll, mi valósul meg mindabból, amit erotikusnak találsz.

5. Próbálj ki valamilyen újdonságot

Ha tartós párkapcsolatban élsz, akkor fontos, hogy folyamatosan újdonságokat is hozzatok egymás életébe. Azon kívül, hogy beszéltek egymásnak a vágyaitokról, érdemes olyan elhatározásokat tennetek, hogy például minden hónapban újítotok valami a szexuális együttléteiteken. Lehet ez egy új póz, egy új helyszín, vagy bármilyen izgalmas kihívás, amire eddig még nem is gondoltál. A lényeg, hogy adj teret az új élményeknek.

Ez is érdekelhet

Merész ruhákból nem volt hiány a  GLAMOUR Women of the Year gálán

Merész ruhákból nem volt hiány a GLAMOUR Women of the Year gálán

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói