18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

2022.június.24.

Az már senki számára sem titok, hogy az előjáték milyen intimmé és bensőségessé tudja tenni a szex előtti pillanatokat, azonban arról ritkábban esik szó, hogy mi történik az aktus után. A szexológusok szerint az "utójáték" éppen akkora jelentőséggel bír, mint az azt megelőző dolgok, hiszen fontos szerepet játszik az intimitás elmélyítésében, és a kiegyensúlyozott párkapcsolat elérésében.

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz
Fotó: Profimedia

Most összegyűjtöttünk hat szex utáni szokást, ami garantáltan jót tesz a testednek és a lelkednek az együttlét után:

1. Közös zuhanyozás

A szex utáni fürdés elengedhetetlen, ráadásul ez remek lehetőséget teremt a közös relaxáláshoz. Habfürdő az extra kényeztetésért, gyors zuhany a felfrissülésért - és bármelyiket megspékelhetitek egy gyors váll- vagy fejmasszázzsal. És ne feledd: az érintés növeli a szervezet oxytocin termelését.

2. Kiértékelés

A szex utáni fél óra tökéletes alkalom arra, hogy átbeszéljétek az aktust. A kommunikáció elengedhetetlen a minőségi együttlétekhez, és a klasszikus "Jó volt neked?" helyett célszerű a "Nekem az tetszett, amikor..." mondatokat használni. Az aktus átbeszélése növeli az önbizalmatokat, és jó ötleteket ad a következő alkalmakra is.

3. Kiskifli-nagykifli

A jól ismert póz nem csupán nagyon kényelmes, de a szexológusok szerint elősegíti és fenntartja a párok közti kötődést is.

4. Szórakozzatok!

A szex egy komoly dolog, de remekül vegyíthető humorral. Aktus közben már alapvetően emelkedett hangulatban vagyunk, és ha mindezt egy kis mókázással is színesítjük, még felszabadultabbá tehetjük a helyzetet.

5. Szemkontaktus

Tény és való, hogy kényelmes a hátunkon feküdni, és bámulni a plafont szex után, de ha mégis egymás felé fordulunk, megérintjük egymást, és fenntartjuk a szemkontaktust, megőrizhetjük az intimitást az aktuson túl is. Ezzel az apró dologgal kifejezhetjük a partnerünk felé, hogy a szex befejeztével sem léptünk ki a pillanatból.

6. Nasi

A közös nasizás az ágyban igazán közel hozhatja egymáshoz a párokat. Etessétek meg egymást csokival és gyümölccsel, apró, ám de jelentőséggel bíró gesztus!

Ez is érdekelhet

15+1 fiktív filmes betétdal, amiről még mindig hihetetlen, hogy nem valódi

15+1 fiktív filmes betétdal, amiről még mindig hihetetlen, hogy nem valódi

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját