18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Egyetlen dolog, amit szex előtt mindig kötelező lenne megtenned

2022.január.16.

Rengeteg dolgot megtehetsz, hogy örömteli és izgalmas legyen a szexuális életed, vagy hogy kellőképp kielégítő. Ezerféle tippet és trükköt osztottunk már meg veled mi is. Mégis az első és legfontosabb lépés, hogy komfortosan érezd magad a bőrödben.

Egyetlen dolog, amit szex előtt mindig kötelező lenne megtenned
Fotó: GettyImagesHungary

Most nem arra gondolunk, - bár kétségkívül az önfeledt és élvezetes szexhez ez nélkülözhetetlen -. hogy ismerd és legyél békében a saját testeddel, hanem egy manapság unásig emlegetett, teljesen triviális dologra.

Kezeket fel!

Aligha kell hosszasan ecsetelni egy nő számára, hogy a vagina ökoszisztémája borzasztóan érzékeny dolog, és ha felbomlik az egyensúly, akkor a minimum kellemetlentől, a kifejezetten zavaró, akár fájdalommal, égető érzéssel, váladékozással kísért problémák léphetnek fel. Márpedig kinek van kedve huncutkodni, ha éppen minden pajkos gondolat helyébe beférkőzik a nemi szerv körüli kellemetlen érzés!?

Nem szeretnénk untatni, - bár elképesztően fontos, hogy mindezzel tisztában légy, és komolyan is vedd - azzal, hogy ez egészséged szempontjából milyen fontos a biztonságos szex, a védekezés. Most csak azt szeretnénk újra elmondani, amit a koronavírus-járvány ideje alatt naponta százszor is elmondtak tanácsként: moss kezet! És legfőképpen moss kezet a szex előtt!

Nem csak járványhelyzetben!

Az igazán sokkoló, hogy a felmérések szerint a férfiak csaknem 70%-a nem mosott kezet, nem csak akkor, ha hazaért a munkából, hanem akkor se nagyon, ha kiment a mosdóba pisilni. Remélhetőleg a pandémia megváltoztatta a kézmosáshoz fűződő viszonyunkat, és mind a férfiak, mind a nők komolyabban veszik, már csak azért is, mert tényleg javíthat a szexuális életükön is. De hogyan? Gyakran tapasztalhatod, hogy az intim területeken akkor is jelentkezhetnek kellemetlenségek, ha nem merül fel annak a lehetősége, hogy szex közben, vagy valamilyen nyilvános helyen (uszoda, mosdó) szedtél össze valami fertőzést. A bajok okozója ezerféle lehet a rosszul megválasztott fehérneműtől, a túlzott tisztításig, ugyanakkor igen magas rizikófaktor a saját kezed is. Mivel a kezed találkozik a legtöbb, a test számára idegen anyaggal, mikroorganizmussal, baktériummal, ezért ez a szerv az, amellyel az egyensúlyt megbontó dolgokat a legkönnyebben tudod "széthordani". És ez még csak a te kezed, de mi van a partnereddel, aki ki tudja honnan érkezett, mivel találkozott, mielőtt veled ágyba bújik? Már pedig a szex során minden bizonnyal az intim testrészek táján is megérintitek egymást.

Kevesebb kockázat, több öröm

A kipirosodás, viszketés egyébként bármennyire is meglepő a férfiak nemi szervének is gyakori kellemetlen tünete, tehát bár a vagina sokkal érzékenyebb, valójában a pénisz is érzékenyen reagál, ha felbomlik az egyensúly. Valójában tehát, akármilyen nemű partnerrel is bújsz ágyba, mindkettőtök miatt fontos, hogy a kézmosás legyen az első előjáték. Sőt, valójában mindebből kiindulva akkor is érdemes egy kézmosással indítanod, ha magadat kényezteted. Természetesen, önmagában a kézmosás nem véd meg mindentől, fontos a higiénia és fontos, hogy mindig biztonságos legyen a szex. Viszont már a kézmosással is jelentősen tudod csökkenteni annak a kockázatát, hogy legközelebb kellemetlenségek gátolják meg az örömöd.

Ez is érdekelhet

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

Millie Bobby Brown új, klasszikus bubi frizurája ultramenő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban