Így maszturbálnak a magyar nők: sokan úgy gondolják, hogy túl sokszor csinálják

Az előző cikkben megmutattuk nektek az önkielégítéséről végzett kutatásunk eredményének egy részét. A közel 700 kitöltő válasza alapján arra a konklúzióra jutottunk, hogy a nők nagy része szégyelli, hogy maszturbál. Ebben a részben ezt a választ fogjuk egy kicsit tovább boncolgatni, ugyanis sokszor nem csak szégyenérzet társul a maszturbáció mellé, hanem sok más érzést is kivált ez a cselekvés a nőkből.

Így maszturbálnak a magyar nők: sokan úgy gondolják, hogy túl sokszor csinálják
Fotó: Shutterstock

Mit gondolnak a nők a maszturbálásról?

A nők nagy része azt a választ (is) jelölte erre a kérdésre, hogy szerinte természetes és egészséges maszturbálni. A kitöltők 1/7-e szégyelli, hogy csinálja, körülbelül 80 ember pedig úgy gondolja, hogy túl sokat űzi ezt a tevékenységet. Egészen sok (szám szerint 70) olyan ember kitöltötte a kérdőívet, aki maszturbálás után közvetlenül érez bűntudatot.

Talán nem meglepő, hogy a szégyenérzet főként a 18 év alatti kitöltőknél volt domináns válasz, de a 19-24 évesek is gyakrabban írták azt, hogy szégyellik magukat azért, mert maszturbálnak. Az idősebb korosztálynál sokkal jellemzőbb volt az a válasz, hogy ők természetesnek és egészségesnek tartják az önkielégítést. Majdnem 40 olyan válaszadó is volt, aki szégyelli, és éppen emiatt nem is maszturbál – azonban ez is főként a 24 év alattiak körében volt jellemző, de persze idősebb korosztályban is megjelent néhol ez a válasz.

A maszturbáció kényes téma?

Bár a média próbál minél többet publikálni a témában, a kitöltők 52 százaléka még így is nagyon kényes témának tartja az önkielégítést.

,,Számomra nem kényes, de általánosságban az, mint minden a szexualitással kapcsolatos témakör. Én sokat beszélgetek pasikkal és meglepődnek, hogy nyíltan ki merek mondani dolgokat.

A fenti idézetre reflektálva sokan írták azt, hogy a maszturbáció mint téma, inkább bizonyos helyzetekben válik kényessé. Sokan megbeszélik párkapcsolatban a párjukkal, az önkielégítési szokásaikat, de nem kötnék egy barátjuk/barátnőjük orrára és főként nem beszélnének erről a szüleikkel.

Akkor többet kellene beszélni róla?

A 695 kitöltő közül 387-en úgy gondolják, hogy többet kellene beszélni az önkielégítésről.

A válaszadók másik fele szerint pont elég, amennyit most hallunk róla. Sokak szerint ez a kérdéskör magánügy, így ezt tiszteletbe véve aki akar beszéljen róla, aki nem akar, az ne.

Ez is érdekelhet

Koppenhágai divathét: a STAMM nyerte a Zalando Fenntarthatósági Díját

Koppenhágai divathét: a STAMM nyerte a Zalando Fenntarthatósági Díját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói