7+1 ok, hogy távol tartsd magad az exedtől

2021. szeptember 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha volt már kapcsolatod, aminek fájdalmas vége lett, akkor számodra is ismerős az érzés, amikor teljes elkeseredettségedben legszívesebben folyton hívogatnád és üzeneteket írnál az a volt pasidnak. A végső szó kimondása mindig nehéz elhatározás, utána pedig természetesen felmerül a kérdés, biztosan jó döntést hoztatok-e. Ezután beindul az önpusztító örvény, és folyton azon gondolkodsz, vajon ő is gondol-e még rád, mit csinál, kivel ismerkedik - mind ennek a tetejében úgy érzed, lassacskán megőrülsz.

De mi a teendő ilyenkor? A válasz egyszerű, a megvalósítása viszont eleinte nehéznek tűnhet, ám annál inkább kifizetődő.

Nem felhívni, nem üzenni, nem sírni kell, csakis kizárólag időt hagyni neki, és magadnak. Itt van rögtön 7+1 ok, hogy miért:

1. Hadd gondolkodjon, és te is!

A volt szerelmednek és neked is szükséged van egy kis szabadságra, hogy átgondolhassátok a kapcsolatot. Itt az idő, hogy újraértékeljétek az együtt töltött idő jó és rossz pillanatait, illetve a saját életeteket függetlenül a másiktól. Igaz, ez fájdalmas tud lenni, de minden párnál adódnak problémák, és most már objektívan tudod őket kiértékelni. Ne feledd; ok nélkül senki sem szakít.

HIRDETÉS

2. Időre van szüksége, hogy hiányozz neki, és másokkal is randizzon

Ahogy mondani szokták, nem értékeljük azt, amink van, amíg el nem veszítjük. Meg kell tapasztalnia az exednek, milyen nélküled lefeküdni és felkelnie minden reggel, milyen a megszokott üzenetek nélkül böngészni a telefont, és milyen az üres lakásban fel-alá járkálni. Ugyanakkor sok őrült nő él a földön, és minél többel találkozik szakításotokat követően, annál jobban fogja értékelni a ti kiegyensúlyozott, bensőséges kapcsolatotokat. Sőt, mi több, hiányolni fogja azt.

3. Fordíts időt magadra is!

Ahogy neki is, úgy neked is jót tesz egy kis egyedüllét. Add ki magadból a fájdalmat, és ha lenyugodtál, koncentrálj magadra!

4. A ragaszkodás taszítást eredményez

Ha túl erősen ragaszkodsz hozzá, és nem engeded el, nagyobb eséllyel veszted el örökre. Semmi sem riasztóbb a férfiak számára, mint egy értetlen, kapaszkodó nő. Legyél ennél büszkébb!

5. Eleinte még nem lehet ésszerűen gondolkodni

Közvetlenül a szakítás után még túl intenzívek az érzelmeitek ahhoz, hogy racionális döntést hozzatok, így nincs értelme újra beleugrani a kapcsolatba. Tartsátok addig a távolságot egymástól, amíg nem tudtok újra normálisan, ésszerűen gondolkodni.

6. Maradj titokzatos!

Tartsd észben, hogy a férfiak szeretik a titokzatosságot. Hadd gondolkodjon, vajon hogy érzed magad, gondolsz-e még rá, vagy van-e már valakid.

7. Mutasd meg neki, hogy nélküle is tudsz élni!

Sokan azért jönnek össze újra rögtön szakítás után, mert megijednek az egyedülléttől, a szingli élettől. Mutasd meg neki, hogy egyedül is meg tudsz állni a lábadon, és nem feltétlenül ő kell a boldogságodhoz. Így te is jobban érzed majd magad, ő pedig annál jobban vissza akar majd kapni. Tudod, mindig az kell, ami nem lehet a miénk. Ez pusztán okos taktika.

+1 Időre van szükség a lelki felépüléshez

Végül, mindkettőtöknek időre van szüksége a sebek begyógyításához is. A szakítás fájdalmas, ráadásul sokszor egymás fejéhez vágunk olyan bántó dolgokat, amiket nem is gondoltunk komolyan. A lelki traumák feldolgozásához idő kell mindkettőtöknek. Legyél türelmes a saját, a szerelmed, és a közös jövőtök érdekében.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A TikTok szerint toxikus szülők neveltek - de tényleg jó ötlet diagnózist felállítani egy videó alapján?

glamour plusz ikon A TikTok szerint toxikus szülők neveltek - de tényleg jó ötlet diagnózist felállítani egy videó alapján?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)