18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A kielégítő szex 10 alapszabálya

2022.augusztus.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Talán a legtöbb párkapcsolatban eljön az idő, amikor a felek megérzik, hogy a szexuális életük már nem olyan, mint volt. A változás természetes, a szerelem kezdetén a szex gyakoribb, és talán őrültebb, szenvedélyesebb, mint néhány évnyi együttélés után. Persze, a hosszú távú kapcsolatnak jócskán vannak előnyei is a szexuális életre nézve is, igaz, mindezt sokkal kevesebbszer ünnepeljük, mint kellene.

Tény azonban, hogy a jó, és kielégítő szex sok párkapcsolatban hiánycikk. A témáról ezernyi cikk született már, mindenkit érdekel, hogy egy jól működő kapcsolatban hányszor szeretkeznek mondjuk hetente a párok. Rengeteg tipp és praktika létezik arra, hogyan éleszthetnénk fel a partnerünk, vagy a saját szexuális étvágyunkat. Ezernyi póz és kütyü szolgálja, hogy jobbá, izgalmasabbá és élvezetesebbé varázsoljuk a szexuális életünket.

Nagyon fontos lenne ugyanakkor tudatosítanunk magunkban, hogy általánosan érvényes szabályok nincsenek. Vannak, akik tényleg jól érzik magukat hónapokig szexmentes kapcsolatban, mások pedig szenvednek, mert kielégítetlennek érzik magukat.

A közös szexuális életetek a közös problémátok és örömötök, akkor tudtok rajta változtatni, ha beszéltek róla, megfogalmazzátok a vágyaitokat és az igényeiteket, ugyanakkor nyitottak vagytok a másik vágyaira is. Meglepő lehet, de a kielégítő szex nem az ágyban kezdődik: összeszedtünk 10 nagyon egyszerű, hétköznapi dolgot, ami meglepő módon nagyon is hozzájárul ahhoz, hogy milyennek ítéled meg a saját szexuális életedet, és hozzájárul ahhoz is, hogy a párkapcsolatban a felek ébren tudják tartani a szexuális energiákat.

10 hétköznapi tanács, amitől jobb lesz a szex:

  1. A szavak erejét nem érdemes alábecsülni, mondd el minden egyes nap a párodnak, hogy szereted. Ne keresd az alkalmat, ne csak akkor mondd, ha a helyzet úgy kívánja. Egy olyan egyszerű kis szó, mint a szeretlek, csodákra képes, és ezt a csodát bármikor meg lehet idézni.
  2. Csókolj gyakrabban. A párok egy idő után leszoknak a csókolózásról, a csók is a szexuális életük részévé válik. Nem kell hosszú csókcsatákra gondolni, de egy-egy csók bármikor elcsattanhat. A csók hatására oxytocin és dopamin termelődik a szervezetedben, ettől pedig jobban érzed magad.
  3. A csókhoz hasonlóan az ölelkezés is nagyon fontos, hogy mennyire, azt jól mutatja a Gottmann Intézet felmérése, ami szerint azok a párok, akik nem szoktak ölelkezik, 96%-ban elégedetlenek a szexuális életükkel. Az öleléstől nem lesz rögtön jobb a szex, de nélküle aligha lesz jó.
  4. Merd megmutatni az érzéseidet, a szeretetedet, a tiszteletedet rengeteg módon ki tudod fejezni. Nem kell nyilvánosan nyalni-falni a másikat, gyakran egy kézfogás vagy egy simogatás is elég, hogy a másik megérezze, fontos vagy neki.
  5. Randizz legalább hetente egyszer. A párkapcsolatok nagy problémája hosszú távon, hogy míg eleinte minden közösen töltött óra, nap egy ünnep, hosszú távon mindennap egy hétköznap lesz. Ezért lenne fontos, hogy legyen egy napotok minden héten, amit arra szántok, hogy megünnepeljétek a kapcsolatotokat. A randihoz nem feltétlenül kell mindig romantikus helyszínt vagy hangulatos éttermet keresni, tökéletes randi lehet a közös főzés, vagy a régi kedvenc filmetek újranézése, a lényeg, hogy együtt, egymásra figyelve töltsétek ezt az időt.
  6. A heti egy randizás mellett időről-időre vonuljatok el egy romantikus vakációra. Itt sem feltétlenül kell tengerparti nyaralásra gondolni. Romantikus kiruccanásnak megteszi egy hosszú hétvége egy kulcsos házban, vagy egy futó látogatás egy kisvárosba. A lényeg, hogy ne tervezzetek nagy dolgokat, hagyjátok, hogy csak azt csináljátok, amihez kedvetek van, ha nincs hangulatotok várost nézni, akkor aludjatok délig, ha nem vágytok társaságra, akkor akár ki se mozduljatok. Egymással törődjetek, ne külvilággal. Ez megerősíti és feltölti a kapcsolatotokat, újra megmutatja, miért is szerettek egymás társaságában lenni.
  7. Légy figyelmes! Egy kapcsolat elején ki sem fogyunk a másik dicsérgetéséből, mindent imádunk a másikban. Ahogy telik-múlik az idő, egyre kevesebb pozitív visszajelzést adunk a másiknak, ami észrevétlenül rombolja az intim kapcsolatainkat és mindkét fél önbizalmát. Ne hagyd szó nélkül, ha vonzónak találod a partnered az új ruhájában, ha jól sikerült az új frizurája, ha számíthattál rá, ha figyelmes volt veled. A rossz dolgokat előbb a másik fejéhez vágjuk, a jó dolgokat se hagyjuk szó nélkül.
  8. Apró ajándékok ok nélkül. Ne keresd az okot, hogy meglepd a másikat. Nem kell minden héten dizájnercuccokat ajándékozni a másiknak, nem erről van szó. Pici figyelmességekkel és meglepetésekkel azt üzenjük a másiknak, hogy fontos számunkra és fontos az öröme is. Az ajándékban nem is az érték, vagy maga a tárgy a fontos, hanem a szimbolikus üzenet: számomra fontos az örömöd, szeretnék örömet szerezni neked.
  9. Maradjatok barátok! A partnered jó esetben a legjobb barátod is, akivel meg lehet osztani a gondokat, a terveket, és aki ott van mellettünk, ha rossz passzban vagyunk. A barátságot ápolni kell, akkor is, ha egymás mellett éltek évek óta, éppen ezért szükség van a baráti beszélgetésekre, amikor meghallgatjuk, hogyan érzi magát a másik, amikor a jövőbeni terveiről mesél, amikor elmondja a félelmeit. Az őszinte barátság nagyon erős intim kapcsolat, a szerelemben is jelen van ez az intim kapcsolat, csak ott összekapcsolódik a szexuális vággyal. Önmagában a szexuális vágy hosszú távon nem tud összetartó ereje lenni egy párkapcsolatnak, de fordítva azonban a bensőséges barátság segít abban, hogy felidézze a másik iránt érzett vonzalom tesi oldalát is.
  10. Legyenek közös kalandjaitok. A közös élmények, vagy az, ha olyasmit csináltok, ami mindkettőtök számára kihívás, újra megerősítik a kapcsolatotokat. Az együtt átélt kalandok még idegenekkel is, évek múltán is meghatározó, összetartozás élményét jelentő esemény lehet. A gimis osztálytársainkkal ezért tudunk évtizedekkel később is úgy beszélgetni, mintha mi sem történt volna, mert egy nagyon sok élményből, kalandból felépülő közös történet köt össze minket. Egy párkapcsolat is az ilyen meghatározó élményektől válik egyre erősebbé. Egyébként pedig az izgalmas kalandok hatására adrenalin termelődik, ami sok egyéb mellett egyébként a szexuális életet fel tudja lendíteni.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez tényleg Jennifer Aniston? Így nézett ki az első nyilvános fotóin

Ez tényleg Jennifer Aniston? Így nézett ki az első nyilvános fotóin

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

PR

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

Kutyások figyelem! Ezért kell tavasszal jobban odafigyelned (x)

PR

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

PR

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)