18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Tudtad, hogy attól is elélvezhetsz, ha egy helyben állsz? Bebizonyítjuk, hogy a maszturbálásnak nincsenek korlátai

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha beismerjük, ha nem, a nők többsége lelkes maszturbáló, és ez nagyon rendben van. De vajon kell-e arról beszélnünk, hogy mások hogyan maszturbálnak? Szerintem igen – mert felszabadít, ötleteket ad és inspirál!

Maszturbálni ezerféleképpen lehet - akár párban is
Maszturbálni ezerféleképpen lehet - akár párban is
Fotó: Profimedia

A szexről való beszédet nagy kettősség jellemzi – egyrészt a világ átszexualizáltsága, a bárki számára ingyenesen elérhető pornó azt a látszatot keltik, hogy a szex szabad, mindenkinek mindig jó élmény és nyíltan beszélhetünk róla. Holott a legegyszerűbb, konkrét kérdéseinket sincs kinek feltennünk, és nagyon gyakran nem is tudjuk megfogalmazni őket. Még szavaink sincsenek ahhoz, amiről beszélni szeretnénk. Ugyanez jellemző a maszturbálásra is – mindenki csinálja, a pornóban rengeteg maszturbálást mímelő nőt láthatunk, de még magunk előtt is szégyelljük azt, amit otthon teszünk egyedül.

Az az átkozott szégyen

Megértem, ha nehéz erről nyíltnak lenni, nagyon sokáig én sem mertem beszélni róla senkinek. Volt olyan, hogy azt gondoltam, még a férjemnek sem fogom bevallani, hogy maszturbálok – ehhez képest most nem csak a világ legtermészetesebb dolgának tartom, de a gyakorlatban tanítom is a szexet, az önmagunkkal való szexet is.

Mindannyiunknak nagyon személyes maszturbálós történetünk van, aminek sokszor nem emlékszünk az elejére, annyira apró korban kezdődik. Már magzatoknál megfigyelhető, ahogy izgatják magukat, pár hónapos kisbabák pedig pelenkában hintáztatva, vagy kis kezeikkel nemi szerüket markolászva ingerlik magukat. Ez persze nagyon más, mint a későbbi szexuális töltetű önkielégítés, de nagyon fontos a fejlődésünk szempontjából, hiszen az idegrendszerünk így tanulja meg a gyönyörhöz vezető utat. A maszturbálás teljesen természetes tevékenység a gyermekek számára, érdemes nem megszégyenítenünk őket mert életre szóló károkat okozhatunk bennük.

Nem csak egyfajta módon lehet maszturbálni!

A kétezres években Betty Dodson készített egy lebilincselő filmet Orgasmic Women: 13 Selfloving Diva's címmel, amit én magamban 'Orgazmikus nők: tizenhárom maszturbáló istennőnek' fordítok. Tizenhárom önként jelentkező nő mutatja meg, hogyan maszturbál, mesél a gyerekkori és jelenlegi maszturbációs szokásairól. Betty pár kérdéssel vezeti őket, de önmaguktól is szívesen és részletesen mesélnek.

„Nem érdekel, hogy látszanak a szoptatásban elhasznált melleim, akár egy kivilágított színpadon is szexelnék”

„Nem érdekel, hogy látszanak a szoptatásban elhasznált melleim, akár egy kivilágított színpadon is szexelnék”

Bár nagyra tartom és gyönyörűnek látom a nőket, nem vonzódom hozzájuk szexuálisan, és ez a film sem keltett bennem semmilyen erotikus ingert, nem is ez a célja – mégis, egyszerűen lenyűgöz. Imádtam a nők kreativitását, bátorságát, és azt, ahogy teljesen természetesen és magától értetődő módon beszéltek szokásaikról, mutatták be bevált mozdulataikat és játékaikat. Bárcsak a húszas éveim elején láttam volna! Sok szégyentől megszabadított volna, és lehet, hogy kaptam volna pár jó ötletet is. Az ugyanis nem igaz, hogy a szexet automatikusan mindenki tudja jól művelni – sokat tanulunk partnereinktől, és szerencsére nőtársainktól is.

Szóval hogyan maszturbálunk?

Szögezzük le az elején, hogy kismillió módon elégülhetünk ki, és nincs olyan, hogy egy orgazmus nem megfelelő. Mindegyik jó!

Tárgyakkal a csúcs felé

Aktuális kedvencem a nyugdíjas korú Edit, aki kb. 15 cm magas karcsú, fémből készült, kacsát formázó kis szobrával maszturbál. Jó megfogni, jó ránézni. Szeretem ezt a tárgyat és nagyon izgat, ahogy a hűvös fémet magamhoz érintem. A tárgyat kívülről is csiklójához dörgöli, de arra is alkalmas, hogy magába hatoljon vele.

Az érdekes eszközök száma végtelen – meséltek már nők ruhafogasról, féltenyérnyi lapos kerek kőről, tollról, Barbie baba lábáról, hajkefe nyeléről, dezodoros flakonról, sárgarépáról, konyhai eszközökről, partvis nyeléről. Kliensem, Detti azt meséli, hogy nyaralásai alkalmával szép köveket gyűjt, amikkel aztán megérinti, dörgöli magát.

Egész kis gyűjteménye van különböző darabokból, és amikor az adott hangulatához valót kiválasztja, az utazás emléke is felidéződik benne, és ez hozzáadódik a gyönyöréhez. Használhatsz szexjátékokat vagy téged inspiráló tárgyakat, bármi jó, ami tiszta, nem sérti meg a testedet és gyönyört okoz neked!

Az összeszorított lábak is járható út

Gyakori, hogy gyermekkorunkban kötélmászás, mászókázás vagy egyéb játék közben meglepetészszerűen élvezünk el. Az élményt újra és újra átélhetjük immár mászóka nélkül is, pláne, ha a szorítás közben hozzáérünk nemi szervünkhöz.

A spriccelős orgazmus most akkor pisilés vagy sem?

A spriccelős orgazmus most akkor pisilés vagy sem?

Egész testünket megfeszítve

Egy másik jellemző mód, hogy testünket megfeszítve egy bútorra – asztal szélére vagy sarkára, szék karfájára, ajtófélfára nehezedünk és szinte függeszkedve, esetleg vulvánkat is a bútorhoz nyomva elégítjük ki magunkat.

Hason, ahogy kiskorunkban

Gyerekként sietve és titokban kellett kielégítenünk magunkat, ehhez jó módszer volt hason feküdni, így szüleink, testvéreink, gondozóink nem láthatták, mit művelünk a kezeinkkel. Sok nő takarót vagy párnát gyűr csípője alá, és ezen mozogva, csiklóját izgatva és izmait használva élvez el.

Vízsugárral a gyönyörig

A zuhanyból kiáramló vízzel elélvezni annyira gyakori, hogy külön erre a célra gyártott zuhanyrózsát is lehet kapni, de megnyugtatlak, hogy enélkül is tökéletesen működik. Ha ezt még soha nem próbáltad, nem késő újat tanulni, irány a fürdőszoba! Ahogy egy kedves ismerősöm, a hatvanas évei elején járó Judit fogalmazott az első frissen átélt vízsugaras orgazmusa után: nehéz volt két lábon maradni.

5 dolog, amiről a férfiak tévesen gondolják azt, hogy a nők szeretik az ágyban

5 dolog, amiről a férfiak tévesen gondolják azt, hogy a nők szeretik az ágyban

Vedd kézbe az irányítást!

A legkézenfekvőbbet hagytam utoljára, mert a nemi szervünk felépítése és az önkielégítéssel járó szégyen hatására sok nő nem használja a kezeit. De természetesen lehet ezt is, és biztatlak, hogy vedd fel ezt is a repertoárba!

Maszturbálási szokásaink azért fontosak, mert ahogyan maszturbálunk, olyanok vagyunk a partnerszexben is. Korai módszereink rendszerint hatékonyak és gyors kielégülést adnak, de érdemes átgondolni őket, mert lehetséges, hogy léteznek jobbak. Különböző szokások más-más minőségű élményhez és kielégüléshez juttatnak minket, és lehet, hogy egyszer eljön az ideje újat tanulni, tudd, hogy ez lehetséges! Addig pedig élvezd ki bűntudat nélkül a maszturbálás minden pillanatát – nem lát közben senki, hacsak te nem úgy akarod.

Pallagi Eszter nőket tanít arra, hogy megtanulják, hogyan legyen orgazmusuk, hogy érzékeljék, megtapasztalják és erősítsék a gyönyört a testükben - egyedül vagy a partnerükkel kapcsolódva. Nem csak beszélgetéssel dolgozik, hanem (anélkül, hogy megérintené a klienseit), gyakorlatban is együtt megy velük végig a folyamaton. Mottója: orgazmust minden nőnek!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Billie Eilish Christian Bale miatt szakított szerelmével

Billie Eilish Christian Bale miatt szakított szerelmével

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)