18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

A spriccelős orgazmus valójában pisilés?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A spriccelés és női ejakuláció visszatérő témája a szex területén felmerülő kérdéseknek – de azt kevesen tudjuk, hogy a két dolog valójában nem ugyanaz. Hogy mennyire nem, azt szakértőnk, Pallagi Eszter női orgazmus coach járja körül

A spriccelős orgazmus valójában pisilés?
Mit is takar valójában a spriccelős orgazmus? És mi az a folyadék, ami távozik olyankor a testből?
Fotó: Getty images/Glamour

Az együttlét során többféle módon távozik belőlünk testnedv, a leghétköznapibb a vaginát nedvesítő váladék, ami a hüvelyünk belsejéből és a hüvelynyílás melletti Bartholin mirigyekből ered. Sokakat foglalkoztat az a jelenség, amikor akár nagyobb mennyiségű, vízszerű folyadék csorog vagy lövell ki belőlünk, amit spriccelések, squirtingnek vagy tévesen női ejakulációnak hívnak. Nézzük, mi a különbség a kettő között, és miért olyan nehéz elválasztani őket egymástól.

Ha élvezed, akkor mindegy, hogy spriccelsz-e vagy sem

Személyes ismerkedésem a spricceléssel a húszas éveim közepén kezdődött, amikor egy együttlét után hosszúkás, nedves foltot találtunk a lepedőn. Tapogattuk, megszagoltuk, röviden tanakodtunk róla, megegyeztünk, hogy ez nem izzadság és nem pisi – tehát egy kis örömmel megállapítottuk, hogy csak 'AZ' lehet. A partnerem nem zavartatta magát túlságosan, ahogy én sem; nem áztatta el az egész ágyat, aminek én mindenképp örültem, a szex pedig enélkül és ezzel együtt is szuper volt. Én magam nem tudtam megmondani, hogy az orgazmus pillanatában történt-e, mivel egyáltalán nem éreztem, hogy bármi is távozna a testemből. Kellemetlen emléket semmiképp nem tudok felidézni vele kapcsolatban, ahogy ünneplést sem, pedig azóta megtapasztaltam, micsoda áhítattal képesek a férfiak várni és vágyni minderre.

Az elmúlt években ritkán fordul elő, és nekem nem hiányzik, a gyönyör ettől nem lett kevesebb. Ha valaki reklamál a hiánya miatt, akkor azok azok a férfi partnerek, akik közül többen mennyei nedűnek tartják a kiáramló folyadék minden cseppjét, és különösen fontos nekik, hogy megspricceltessenek. Ez az elvárás nyomást tesz rám, nekem személyesen sokkal jobb ötleteim vannak arra, hogyan érezzem magam istenien.

Szakemberként is rendszeresen találkozom ezzel a témával és a vele kapcsolatos örömökkel, félelmekkel és információhiánnyal. Fontos, hogy a spriccelés nem bepisilés, és nem jelent mindig orgazmust. A szex csodálatos lehet vele, és akkor is fantasztikus, ha nem történik meg; nem ez a női gyönyör fokmérője.

5 dolog, amiről a férfiak tévesen gondolják azt, hogy a nők szeretik az ágyban

5 dolog, amiről a férfiak tévesen gondolják azt, hogy a nők szeretik az ágyban

Honnan jön ez a folyadék, és mi is pontosan?

A squirting a húgyhólyagunkból érkezik a húgycsövünkön keresztül. Mivel innen ered, ez a színtelen, szagtalan, vízszerű folyadék kis mennyiségben vizeletet is tartalmaz, de összességében mégsem az. Az izgalom hatására nagyon gyorsan sok víz kerül a hólyagunkba, amit aztán vagy kispriccelünk, vagy az együttlét után kipisilünk; emlékezz a sürgető vizelési ingerre, ami szex közben/után ránk tör, néha szinte felrobbanunk tőle. (Ha szeretnél megtanulni spriccelni vagy azt megállítani, ez az inger és az izmaink megfelelő használata a kulcs.)

Ha nem spriccelted ki, egyszer állj be a zuhany alá, és a pisilj a kezedbe – meglepően más színű, szagú folyadék távozik majd belőled, mint amit megszoktál. Ezen nem kell sokat aggodalmaskodni - amikor a férfiak a szánkba élveznek, abban is van egy kis vizelet, hiszen ugyanazon a csövön keresztül ürül ki belőlük az ondó és a vizelet is. Ez egy ilyen sport.

A női ejakuláció

Ezt tévesen legtöbbször a spriccelés szinonimájaként használják, pedig a kettő nem ugyanaz. Nekünk is van egy, a férfi prosztatának megfelelő szervünk, ez az a mirigycsoport (Szkéné-mirigyek), ami körül veszi a húgycsövünket, és amit a köznyelv tévesen g-pontnak hív; de ez nem egy pont, bár az érzet ingerléskor valóban nagyon pontszerű lehet. Úgy tudod kitapintani, ha a mutatóujjadat 2-4 centi mélyre betolod a hüvelyedbe, és ujjbegyeddel megérinted a vaginád 'plafonját'. Fölül jobbra-balra találsz majd egy-egy völgyszerű mélyedést, a kettő közötti hosszúkás dudor a prosztatád, benne pedig a húgycsöved.

Ezekben a mirigyekben izgalom hatására a férfiakéhoz hasonló váladék képződik, ami részben a hüvely falán keresztül a nedvesítést és a spermiumok védelmét segíti, másrészt a húgycsövünk két oldalán lévő kis nyíláson keresztül az orgazmus hatására kiürül. Ennek mennyisége egy-két kiskanálnyi, több nem is férne el benne. Állaga sűrűbb, színe fehéres. Részben azért, mert annyira kevés, részben, mert összekeveredik egyéb váladékainkkal – az együttlét alatt a hüvelyünk nedvesedését biztosítóval és a spriccelésből eredővel is – eddigi tapasztalatom alapján nem lehet elcsípni ennek a kiürülését, és biztosan nem hagy alattunk látható tócsákat.

Az élvezet

Sokan számolnak be arról, hogy a spricceléssel átélt orgazmusaik a legjobbak – mások viszont arról mesélnek, hogy bár a partnerük határozott kézmozdulatokkal megspricceltette őket, közben nem élveztek el. Ez a változatosság nagyon jellemző: fontos tisztázni, hogy a squirting nem mindig jár orgazmussal – hiába szeretik tehát a férfi partnereink sikerként elkönyvelni a szeretőik testéből kiloccsanó folyadékot, attól, hogy ez egy szó szerint tapintható fizikai reakció, nem jelent a nő élvezetére nézve gyakorlatilag semmit.

Sokszor előfordul, hogy a spriccelés és az azt előidéző viszonylag erőteljes, ujjal történő izgatás egy nagyon intenzív testi élmény - hiszen valaki erősen masszírozza egy érzékeny részünket –, de mi nem éljük meg gyönyörtelinek. Az erős ingerlés, amit a spricceléshez partnereink gyakran bevetnek, kellemetlen, akár fájdalmas is lehet. Érdemes kicsit finomabb, trükkösebb technikára váltani, egy finom kezű szerető az egyik legnagyobb kincs számunkra! Gyengéd érintéstől, vibrátort és/vagy dildót használva, saját ujjunktól ugyanúgy spriccelhetünk persze.

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

Hányszor tud elélvezni egy nő egymás után? A válasz szinte ijesztő

Rengeteg félék vagyunk: a tócsákat eregetőtől a soha nem spriccelőig, a büszkétől a 'bepisilés' miatt szorongóig, a folyadékot kilövellőtől a lassan kicsorgatóig, a gyűszűnyitől a kancsó vizet kiengedőig. Van, amelyikünk szeret vagy szeretne spriccelni, és van közöttünk olyan, aki leszokni akar róla, megint másokat pedig nem érdekel ez az egész. Bármi is a személyes preferenciánk, az egyetlen, ami számít, az a gyönyör, amit szex közben átélünk. Élvezd az orgazmusaidat, akárhogy is történnek!

Pallagi Eszter nőket tanít abban, hogy megtanulják, hogyan legyen orgazmusuk, hogy érzékeljék, megtapasztalják és erősítsék a gyönyört a testükben - egyedül vagy a partnerükkel kapcsolódva. Nem csak beszélgetéssel dolgozik, hanem (anélkül, hogy megérintené a klienseit), gyakorlatban is együtt megy velük végig a folyamaton. Mottója: orgazmust minden nőnek!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Hailey Bieber sminkje tökéletes választás karácsonyra, ha még keresed az igazit

Hailey Bieber sminkje tökéletes választás karácsonyra, ha még keresed az igazit

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Legyen egészséges, a te a lábadra tervezett, egyedi cipőd magyar tervezőtől! (x)

Legyen egészséges, a te a lábadra tervezett, egyedi cipőd magyar tervezőtől! (x)

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj, ha megszorultál anyagilag? (x)