18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Életed legintenzívebb orgazmusához a G-pont juttat el – így találsz rá

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Valóban létezik egy olyan terület (mondjuk nem pont!) a hüvelyben, ami egy sokkal mélyebb orgazmus átélésének forrása lehet, mint a csikló. PoliLili elárulja, hogyan találhatod meg!

 A G-pont leggyakrabban egészen a hüvely bejáratánál helyezkedik el
A G-pont leggyakrabban egészen a hüvely bejáratánál helyezkedik el
Fotó: Getty Images /proud_natalia

Egyesek a G-pont létezését is vitatják, mások amiatt nem indulnak el a megkeresésére, mert nem hiszik el, hogy létezhet egy ilyen mágikus pont, ami mennyei orgazmust okoz. Nos, részben igazuk van, hiszen ez valójában nem egy pont, hanem egy terület, és nem gombnyomásra működik, hanem megfelelő kényeztetés hatására juttat minket fantasztikus gyönyörökhöz. Mindezt pénisszel elérni haladó fokozat, először érdemes inkább kézzel begyakorolni az ingerlést, mind az újfajta gyönyörök befogadását.

Emlékszem, amikor évekkel ezelőtt olvastam a G-ponti orgazmushoz tökéletes szexpózokról, én is kételkedtem. Megvalósíthatatlannak tűnt számomra, és tulajdonképpen az ilyen leegyszerűsített cikkek alapján tényleg nem nagyon lehetséges. Komolyabb tanulást igényel, ami szerény tapasztalataim alapján nagyon is megéri! A felfedezőutat mindenképpen az anatómiai ismereteink kibővítésével érdemes kezdeni, hiszen, ha nem tudjuk, mi az, amit keresünk, nehezebb is megtalálni.

Mi is az a G-pont?

A tanulást a női prosztata megismerésével kezdjük, ami gyakorlatilag a húgycsövünket öleli körül. A férfi prosztatához hasonlóan benne is találhatók mirigyek, melyek az ejauklátumot termelik, ami „spricceléskor” a húgycsövön keresztül távozik a szervezetből. Ez tehát nem egyenlő a vizelettel, hiszen nem a húgyhólyagban képződik. A női ejakulátum nem felesleges: tápanyagokat tartalmaz a spermiumok számára, azaz segíti a megtermékenyülést. Ha nem „spriccelünk”, akkor sincs baj: akkor a húgycsőbe vezetődik átt ez a folyadék. A női prosztata más alakú, mint a férfiaké: hosszúkásan terül el a húgycső körül ,és onnan ágazik el többfelé. Ez a redős-mirigyes terület a hüvely falán keresztül is kitapintható és ingerelhető.

Az ide kapcsolódó első kutatásokat egy holland anatómus nevéhez kötjük, Regnier de Graaféhoz. 1672-ben írta le, hogy létezik a női „prosztata”, melyben nagy számú ejakulációs vezeték található, de fontos még a témában megemlíteni a szlovák orvos, Milan Zaviačič nevét is, akinek kiterjedt kutatásai alapján már kijelenthető volt, hogy ez egy teljes mértékben funkcionáló női szerv.

Mégis hová kerüljön az ondó, ha nem szeretnéd lenyelni?

Mégis hová kerüljön az ondó, ha nem szeretnéd lenyelni?

Dr. Zaviačič kutatásai szerint a nők 70%-ának tölcsér („lejtős”) alakú prosztatája van, mely a húgycső nyílástól indulva egyre keskenyedik és nagyjából 5 centi hosszú, de ahogy minden egyes porcikánk egyedi, úgy a női prosztata formája is más és más lehet. Azaz ne lepődj meg, ha a kutakodásod során a tiéd nem pont olyan, mint amit általában leírnak ,és nem a hüvely bejárata felé „dundibb”, hanem beljebb.

Ernest Gräfenberg az, aki kapcsán a G-pont elhíresült. Ő már 1950-ben úgy említi, mint egy erogén zóna a hüvelyfal elülső (has felőli) részén. Kár, hogy nem vált akkor már egyből alaptudássá, hogyan lehet felébreszteni és ügyesen kényeztetni ezt a területet! Én a legtöbbet egyébként Deborah Sundahl-től és Végh Ildikótól tanultam a G-pont felfedezéséről és kényeztetéséről. Deborah a prosztatát és a barlangos szövetet érti a G-pont alatt, és ennek a felébresztését oktatja magyar tanítványával, Végh Ildikóval együtt. Volt szerencsém Ildikóval több G-pont felfedező oktatást is szervezni, ahol sokak számára kiderült, Ildikó kedvessége és a tőle tanult „mesterien elkövetett” g-ponti kényeztetés is egyaránt csodálatos.

Akkor most hol található ez a G-ponti terület?

Sokan azért nem találják a G-pontot, mert sokkal beljebb keresik azt a hüvelyben, mint ahol valójában megtalálható. Ez a csoda-domb leggyakrabban egészen a hüvely bejáratánál helyezkedik el. Emellett, ahogy korábban már kiderült, ez nem egy pont, hanem sokkal inkább egy terület. Általában 2-3 centiméterre benyúlva található meg ez a redős pukli, de van, akinél beljebb, van, akinél kijjebb. Sőt, a női intim izmok erősítésével megtanulhatjuk akár kijjebb is tolni azt! Én mindig is tudtam, hogy például orális kényeztetéskor, ha a partnerem megnyomja a hüvelybemenetem, azaz nem hatol be, csak a bejáratra helyez nyomást, az egészen fantasztikus érzést eredményez! Arra sajnos még nem jöttem rá, hogy ez most a G-pontom-e, vagy sem, de tulajdonképpen valahol mindegy is, hiszen a lényeg az, hogy ez csodálatos érzés. Nem a neve számít, hanem az, hogy jól kényeztessenek.

Női erekció? – A nemiszervünk változása szex közben

Nem csak a férfi nemiszerv, hanem a női is képes erekcióra. Érdemes nyugalmi állapotban és szex alatt (vagy után) is megszemlélned egy tükör segítségével, mekkora különbség lehet már az ajkak duzzadtságában is. A csikló a pénisz „női verziója”, tehát az is képes merevedni ,és a G-pont barlangos szövete is vérrel telik meg az ingerlés hatására, így meg is nagyobbodik. Ha jól simogatják, gyakorolnak rá nyomást, akkor folyamatosan változik a nagysága és a tapintása, a felülete is. A legtöbb nő (és partnere) izgalmi állapotban könnyebben fedezi fel, hol található pontosan.

Hogyan kényeztessük a G-pontot?

A legegyszerűbb tanács, amit Ildikótól tanultam a nálam tartott online kurzusán az, ha ellazult állapotban, jól besíkosítózott ujjakkal szépen, türelmesen elkezded körbe simogatni és masszírozni ezt a dombocskát. Engem egy több alkalmas tanfolyamon kísért végig ezen a folyamaton, hiszen eleinte, amíg még nincs gyakorlatunk sem nekünk, sem a G-pontunknak az itt átélt gyönyörök megszerzésében, addig nehezebben megy, és tovább is tart. Ezt a területet is meg kell szelídíteni, mint egy kiscicát.

Kézzel érdemes kezdeni a felfedezést, majd utána jöhet egy erre alkalmas dildó és – véleményem szerint – csak ez után következzen a pénisz. Persze ettől még nyugodtan szeretkezhetünk, de a G-pont felébresztése és tudatos kényeztetése ebben a sorrendben tanulható a legkönnyebben. Ha pedig mélyebb tudásra vágysz, a honlapomon megtalálod.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jeletnkezni.

Még több őszinte cikk a szexről:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője