18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mitől függ, hogy egy nő ejakulál vagy sem?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Évekig a létezéséről se tudtunk, most pedig az egyik legszexibb dolognak tartja a férfiak nagy része a női ejakulációt. Mi ez a rejtélyes folyadék és mitől függ, ki büszkélkedhet vele és ki nem? A spriccelős orgazmus átélése egyre többek bakancslistáján szerepel. Adottság, vagy tanulható? Van, aki szégyelli, van, aki fél tőle, van, akinek legfőbb vágya, hogy ejakuláljon vagy ejakuláltassa női partnerét.

Mitől függ, hogy egy nő ejakulál vagy sem?
Fotó: Harbucks/Getty Images

A női ejakulátum nemi izgalom hatására távozik a húgycsövön keresztül az úgynevezett női prosztatából: abból a mirigyes szervből, ami a húgyvezetéket öleli körül. Többnyire ezt a területet nevezik G-pontnak, és ez a rész izgatható a hüvelyen keresztül. Az ejakulátum egy színtelen, átlátszó folyadék, amit egyre többen „istenítenek” - bizonyos kultúrákban például az élet vizének tartják.

Régen szégyen övezte

Hallottam egy történetet egy hölgyről, aki nyugdíjas korában tudta meg, hogy a nők is képesek az ejakulációra. Rá ez nem egy puszta érdekességként hatott: a hírnek köszönhetően az egész életét újra kellett értékelnie. Fiatal korában a fiúja új autójában csókolóztak hevesen. Nagyon felizgult, magával sodorta a forró helyzet, mígnem egyszer csak arra lett figyelmes, hogy eláztatta az egész ruháját, és vele együtt az autó ülését is. A srác rettentően kiborult, ő pedig évtizedeken át szégyellte magát, amiért képes volt „bepisilni”. Gondolhatod, onnantól mennyire merte átadni magát a gyönyöröknek! Egész életében vele volt egyfajta félsz, nem merte átengedni magát az élvezeteknek, nehogy újra megtörténjen.

Sajnos nem tudta, hogy szex közben nem csak hogy bepisilni nem lehet, de ez a folyadék, ami elhagyta a húgycsövét, az a csodálatos és tiszta női ejakulátum. Ez pedig nem a vizelettartási problémáknak a jele, hanem annak, hogy ő egy csodálatos, orgazmikus nő. A szégyen és az információ hiánya miatt évtizedek valódi gyönyörétől fosztotta meg magát.

Nem pisilési inger, hanem ejakulációs!

Bár már alapkellék a pornófilmekben a spriccelős orgazmus, még mindig számtalan nő izgul, hogy bevizel, amikor azt a bizonyos pisilési ingert érzi az orgazmus közelében. Annyira belénk van kódolva, hogy az ágyba csurgatni a világ szégyene (jó munkát végeztek a nevelőink, amikor belénk táplálták ezt), hogy sokan inkább visszafogják magukat ahelyett, hogy megélnék a gyönyört. Gyakran még azok is nehezen engedik el magukat, akik kimondottan szeretnének ejakulálni.

Milyen érzés az orgazmus?

Milyen érzés az orgazmus?

Nem minden nő szeret spriccelni!

Az egyik workshopom résztvevője elmesélte, hogy ő leginkább azt szeretné megtanulni, hogyan hagyhatná abba az ejakulálást. Gondolj csak bele, milyen bonyolulttá teszi a szexet, ha rendszeresen elázik tőle az ágy! A spriccelős nőknek nincs meg az a szabadságuk, hogy lopva huncutkodjanak egyet a kanapén, mert másnap hívhatják is a kárpittisztítókat.

Van egy másik ismerősöm, akinek a párja igazi mestere a „spricceltetésnek”. Állítása szerint bármelyik korábbi párjánál el tudta érni, hogy ejakuláljon, és közben fantasztikus orgazmust éljen át. Sajnos számukra sem egyértelműen öröm ez a tudás, mert bár az így megtapasztalt gyönyör tényleg fantasztikus, de közben már elegük van abból, hogy állandóan vigyázni kell a „vízözönnel”. Ők konkrétan a kutyáknak szánt pelenkát szokták a nő alá teríteni, ami nem túl romantikus. Szerencsére azóta már tudják, hogy létezik vízálló lepedő, amit direkt a „nedves játékokhoz” fejlesztettek ki, és szexshopban kapható, de azért így is kell számolni a plusz ágyazással.

A spriccelés nem az orgazmusok csúcsa!

Aki azért szeretné megtanulni spricceltetni a párját, mert azt hiszi, akkor éli át az orgazmusok csúcsát, téved. A spriccelés és az orgazmus két különböző dolog, ami ugyan a legtöbb esetben egyidőben történik, de nem mindig. Mondhatnánk, hogy „nem minden orgazmus, ami spriccel”. Az sem igaz, hogy a legnagyobb orgazmust jelzi az ejakuláció. Ha minél nagyobb gyönyört szeretnél adni a párodnak, fejleszd a nyelvtechnikádat, vagy tanuld ki, hol találod a G-pontját. Akkor akarjatok szökőkutat csinálni, ha konkrétan ez az, ami izgat titeket.

A női ejakuláció tanulható

Sokan hiszik, hogy a férfi képességeit dicséri az, hogy a nő spriccel-e vagy sem. Természetesen nagyon nem mindegy, mit csinál a partner, de nem csak rajta múlik a dolog: a nőnek kell talán csak igazán megtanulnia, hogyan működik a teste, és hogyan tudja átengedni magát az ejakulálásnak. Röviden összefoglalva a G-pont izgatását és kényeztetésében érdemes fejlődni. Ha részleteiben szeretnéd tanulmányozni a témát, Deborah Sundahl könyvét ajánlom nagy szeretettel.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jeletnkezni.

Olvasd el PoliLili legnépszerűbb cikkeit:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vilmos herceg a legjobb barátja gondjaira bízta Katalin hercegnét - de nem ő a trónörökös egyetlen bizalmasa

Vilmos herceg a legjobb barátja gondjaira bízta Katalin hercegnét - de nem ő a trónörökös egyetlen bizalmasa

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)