18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Menstruáció és szex: a legfontosabb kérdések és tévhitek

2022. július 21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Milyen kockázatai vannak a "menstruációs szexnek"?

Menstruáció és szex: a legfontosabb kérdések és tévhitek
Fotó: netflix

Gyakran keringenek olyan tévhitek, hogy a menstruáció alatt veszélyes szexelni. Ez azonban olyannyira nem igaz, hogy akár még áldásos hatásai is lehetnek. Tudtad, hogy az orgazmus közben felszabaduló hormonoknak hála enyhülhetnek a PMS tünetei, illetve a menstruációs görcsök is? Természetesen ugyanúgy fontos a higiéniára és a biztonságra odafigyelni, mint a ciklusod más napjain is.

Teherbe eshetek ilyenkor?

Igen, ilyenkor is előfordulhat, hogy teherbe esel. A termékeny ablak a peteérésed, vagy ovulációd körüli időszak. Ilyenkor legnagyobb a valószínűsége annak, hogy megtermékenyülsz. Azonban ez a termékeny ablak nehezen meghatározható időszak, és akár pár napon belül is követheti a ciklusod kezdetét jelző menstruációt. Vannak módszerek, mint például a hőmérőzés, melyekkel azonban jobban képben lehetsz a tested ritmusával.

Mi van akkor, ha kipróbálnánk, de a párom irtózik a vértől?

A menstruációs szex alatt ugyanaz igaz, mint máskor. Olyan dologba vágjatok bele, ami mindkettőtöknek oké, amivel mindketten komfortosak tudtok lenni. A menstruációs szexnek része a vér is, akkor is, ha esetleg zuhanyzás közben próbálkoztok, ezt nehéz elkerülni. Fontos, hogy tudjatok beszélni arról, hogy mi van bennetek, mire vágytok és akkor is legyen lehetőség visszalépni és nemet mondani, ha már kezdtek belemelegedni.

Vannak pozitívumai, ami miatt jobb a szex ilyenkor?

Előfordul, de ez egyénenként változhat. Vannak nők, akik ilyenkor jobban kívánják a szexet, máshogy reagál a testük és az orgazmusuk minősége is megváltozik. Velük szemben, viszont vannak olyanok is, akik inkább bekuckóznának és nem kívánják, hogy bárki hozzájuk érjen. És persze a férfiaknak is lehet különleges élmény, hiszen más körülményekkel találkoznak, mint az átlagos hétköznapokon. Ebben az egyéni igények és szükségletek a meghatározóak. Vannak párok, akik kifejezetten szeretnek ilyenkor szexelni.

A cikk a Yelon közreműködésével készült. A Yelon (You arE not aLONe) arról szól, hogy nem vagy egyedül a kérdéseiddel. Legyen szó a test, lélek, szerelem, egészség, szexualitás vagy akár a világ és közélet dolgairól, mi mindig tényszerű és tabumentes válaszokra törekszünk. Információra van szükséged? Gyere, gondolkodjunk együtt! Olvasd a cikkeinket, vagy tedd fel kérdéseidet a chaten, névtelenül és ingyenesen. A Yelon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány programja.

A Yelon azt gondolja, hogy ezt a cikket nem csak felnőttek olvashatják. A jelenleg érvényes törvények miatt azonban minden olyan tartalom, ami a szexualitásra utal vagy a szexualitást közvetlenül ábrázolja, 16-os vagy 18-as korhatáros. De csak kevesen tudják, hogy – szintén a törvények – már 12 éves kortól megengedik, hogy egy gyerek szexeljen. Nem fucsa, hogy a szexualitással kapcsolatos információktól elzárják a fiatalokat, de azt engedik nekik, hogy szexeljenek? A www.yelon.hu oldalon egyetlen gyereknek sem kell idősebbnek hazudnia magát, ha a szexualitásról szeretne tabuk nélkül, biztonságos információhoz jutni

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A jelszó: most - tökéletes időmenedzsment nem létezik, de a hatékonyság megtanulható

glamour plusz ikon A jelszó: most - tökéletes időmenedzsment nem létezik, de a hatékonyság megtanulható

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)