18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

4 szexmítosz, aminek mindenki bedől, pedig semmi értelme

Le a legendákkal! A szexszel kapcsolatban hajlamosak vagyunk mindenféle mítoszt kitalálni. Ezeknek azonban sokszor a fele sem igaz. A GLAMOUR most utánajárt négy olyan legendának, amelyeket a legjobb lenne elfelejteni. Fontos, hogy nyíltan beszéljünk ezekről a kérdésekrő, ne tabusítsuk, mert sok egészségügyi, lelki problémát megspórolhatunk magunknak és a környezetünknek.

Itt a bizonyíték, hogy nem kell minden szex ténynek bedőlni
Itt a bizonyíték, hogy nem kell minden szex ténynek bedőlni
Fotó: Profimedia

Ha úgy állunk hozzá a szexuális élethez, ahogy kell, miszerint ez az életünk természetes, egészséges része, akkor sokat javíthatunk az életminőségünkön. Nézzük csak a széles körben elterjedt tévhiteket!

Az orális szex százszázalékos biztonságot nyújt a nemi betegségekkel szemben

Nagyon ritka, de sajnos orális szex által is fertőződhetünk HIV-vírussal. Ami viszont gyakori, az a herpesz és a gonnorhea. Sőt, egy új tanulmány azt is kimutatta, hogy azok a nők, akik hat vagy annál több partnerrel folytattak orális szexet életük során, gyakrabban kapnak szájüregi rákot. Ez valószínűleg a méhnyakrákért is nagyban felelős humán papillóma vírus következtében lehetséges. Használj az orális szexnél is óvszert! Ha elsőre furcsának tűnik, próbáld ki az ízesített fajtákat!

A nők csak akkor végeznek önkielégítést, ha nincs partnerük

Egy az Egyesült Államokban végzett tanulmányban a megkérdezett nők 40%-a bevallotta, hogy végzett önkielégítést az elmúlt hónapban, annak ellenére, hogy mindegyikük párkapcsolatban élt. Ha még ez sem lenne elég meglepő, itt a bónusz: a kutatásból az is kiderült, hogy az önkielégítéstől nem ódzkodó nők általában sokkal kielégítőbbnek találták a szexet partnerükkel, mint azok a nők, akik egyedül önmegtartóztatóak voltak.

A férfiak nem tudják megjátszani az orgazmust

Nos, valójában nem csak tudják, hanem meg is teszik olykor. Méghozzá ugyanazon ok miatt, mint mi, nők: nem akarnak nekünk csalódást okozni. Természetesen az ejakulációt magát nem tudják megjátszani, de a fizikai reakciókat igen, hiszen olykor velük is előfordul, hogy túl fáradtak vagy gondterheltek ahhoz, hogy eljussanak a csúcsra.

Most akkor reggel vagy este jobb a szex? Meglepődnél a válaszon!

Előrehaladott terhesség esetében tartózkodni kell a szextől

Ha csak nem az orvosod írta elő, nincs olyan szabály, mely szerint ne szeretkezhetnél akár várandósságod utolsó napjaiban is. Sőt, egyes orvosok az állítják, a terhesség alatti szex még a koraszülés kockázatától is véd. Azt is kimutatta egy érdekes tanulmány, hogy sok nő éppen terhessége alatt éli át első orgazmusát. (Ennek oka a megváltozott hormonszintben keresendő.) A lényeg, hogy megtaláljátok a számodra legkényelmesebb pozíciót, például a "kanál pozitúrát."

Fertőzés? No way!

Előzd meg a húgyúti bajokat. Azt már biztosan hallottad, hogy hűvös időben köss pulóvert a derekadra, és hogy szeretkezés után menj el pisilni. Ám ezen kívül még rengeteg dolog van, ami növelheti a húgyúti fertőzések kockázatát. Nem árt, ha odafigyelsz rájuk!

  • A spermiciddel kezelt óvszerek. 
  • Ha rendszeresen órákra visszatartod a vizelési ingert.
  • Ha nem cseréled a tampont elég gyakran.
  • Ha a nyilvános mosdókban az ülőke fölé guggolsz, ahelyett, hogy vécépapírral takarnád le. Ez a pozíció ugyanis megakadályozza, hogy a medencéd izmai kellően ellazuljanak, így nem ürül ki teljesen a hólyagod.
  • Ha mindig ugyanabban a pozícióban szeretkezel. Ez ugyanis felületi sérülést okozhat a húgycsőben, így fogékonyabbá válsz a fertőzésekre. 

A jó szex első lépése, hogy szabadon beszélsz és gondolkodsz róla:

Ez is érdekelhet

3 egyértelmű jel, hogy nem illetek össze a másikkal

3 egyértelmű jel, hogy nem illetek össze a másikkal

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

PR

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)