18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

4 szexmítosz, aminek mindenki bedől, pedig semmi értelme

Le a legendákkal! A szexszel kapcsolatban hajlamosak vagyunk mindenféle mítoszt kitalálni. Ezeknek azonban sokszor a fele sem igaz. A GLAMOUR most utánajárt négy olyan legendának, amelyeket a legjobb lenne elfelejteni. Fontos, hogy nyíltan beszéljünk ezekről a kérdésekrő, ne tabusítsuk, mert sok egészségügyi, lelki problémát megspórolhatunk magunknak és a környezetünknek.

Itt a bizonyíték, hogy nem kell minden szex ténynek bedőlni
Itt a bizonyíték, hogy nem kell minden szex ténynek bedőlni
Fotó: Profimedia

Ha úgy állunk hozzá a szexuális élethez, ahogy kell, miszerint ez az életünk természetes, egészséges része, akkor sokat javíthatunk az életminőségünkön. Nézzük csak a széles körben elterjedt tévhiteket!

Az orális szex százszázalékos biztonságot nyújt a nemi betegségekkel szemben

Nagyon ritka, de sajnos orális szex által is fertőződhetünk HIV-vírussal. Ami viszont gyakori, az a herpesz és a gonnorhea. Sőt, egy új tanulmány azt is kimutatta, hogy azok a nők, akik hat vagy annál több partnerrel folytattak orális szexet életük során, gyakrabban kapnak szájüregi rákot. Ez valószínűleg a méhnyakrákért is nagyban felelős humán papillóma vírus következtében lehetséges. Használj az orális szexnél is óvszert! Ha elsőre furcsának tűnik, próbáld ki az ízesített fajtákat!

A nők csak akkor végeznek önkielégítést, ha nincs partnerük

Egy az Egyesült Államokban végzett tanulmányban a megkérdezett nők 40%-a bevallotta, hogy végzett önkielégítést az elmúlt hónapban, annak ellenére, hogy mindegyikük párkapcsolatban élt. Ha még ez sem lenne elég meglepő, itt a bónusz: a kutatásból az is kiderült, hogy az önkielégítéstől nem ódzkodó nők általában sokkal kielégítőbbnek találták a szexet partnerükkel, mint azok a nők, akik egyedül önmegtartóztatóak voltak.

A férfiak nem tudják megjátszani az orgazmust

Nos, valójában nem csak tudják, hanem meg is teszik olykor. Méghozzá ugyanazon ok miatt, mint mi, nők: nem akarnak nekünk csalódást okozni. Természetesen az ejakulációt magát nem tudják megjátszani, de a fizikai reakciókat igen, hiszen olykor velük is előfordul, hogy túl fáradtak vagy gondterheltek ahhoz, hogy eljussanak a csúcsra.

Most akkor reggel vagy este jobb a szex? Meglepődnél a válaszon!

Előrehaladott terhesség esetében tartózkodni kell a szextől

Ha csak nem az orvosod írta elő, nincs olyan szabály, mely szerint ne szeretkezhetnél akár várandósságod utolsó napjaiban is. Sőt, egyes orvosok az állítják, a terhesség alatti szex még a koraszülés kockázatától is véd. Azt is kimutatta egy érdekes tanulmány, hogy sok nő éppen terhessége alatt éli át első orgazmusát. (Ennek oka a megváltozott hormonszintben keresendő.) A lényeg, hogy megtaláljátok a számodra legkényelmesebb pozíciót, például a "kanál pozitúrát."

Fertőzés? No way!

Előzd meg a húgyúti bajokat. Azt már biztosan hallottad, hogy hűvös időben köss pulóvert a derekadra, és hogy szeretkezés után menj el pisilni. Ám ezen kívül még rengeteg dolog van, ami növelheti a húgyúti fertőzések kockázatát. Nem árt, ha odafigyelsz rájuk!

  • A spermiciddel kezelt óvszerek. 
  • Ha rendszeresen órákra visszatartod a vizelési ingert.
  • Ha nem cseréled a tampont elég gyakran.
  • Ha a nyilvános mosdókban az ülőke fölé guggolsz, ahelyett, hogy vécépapírral takarnád le. Ez a pozíció ugyanis megakadályozza, hogy a medencéd izmai kellően ellazuljanak, így nem ürül ki teljesen a hólyagod.
  • Ha mindig ugyanabban a pozícióban szeretkezel. Ez ugyanis felületi sérülést okozhat a húgycsőben, így fogékonyabbá válsz a fertőzésekre. 

A jó szex első lépése, hogy szabadon beszélsz és gondolkodsz róla:

Ez is érdekelhet

Billie Eilish új fotója tocsog a vérben - de mi történt?

Billie Eilish új fotója tocsog a vérben - de mi történt?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói