18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Az orgazmus nem feltétlenül jár ondóval, és erre itt a bizonyíték

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyre divatosabb az ejakulációmentes orgazmus. Számtalan előnye miatt sok férfi dönt úgy, hogy elsajátítja ezt. Bár a nők számára is extra gyönyört hozhat ez, mégis sok férfi számol be arról, hogy nem fogadja el a partnere, ha elmarad a tüzijáték látványos része. Nézzük, mit gondolnak ilyenkor a nők!

A férfiak orgazmusának nem az egyetlen és kizárólagos jele az ejakuláció
A férfiak orgazmusának nem az egyetlen és kizárólagos jele az ejakuláció

Mindenekelőtt érdemes tisztázni, miért is nem élvez el a férfi. Ezzel máris elérkeztünk egy tévhithez: orgazmus = ejakuálció. A magmegtartáskor a legtöbb férfinek igenis van orgazmusa, nagyon is élvezi a szeretkezést. Egyszerűen csak úgy dönt, jobb neki, ha nem ereszti ki a magjait.

Miért nem akar ejakulálni?

A kilövellést követően a legtöbb férfi egy ideig nem képes újra a merevedésre, sőt (hormonális okokból, nem gonoszságból) erősen el is álmosodik. Azaz, ha ellőtte a dugót, onnantól vége számára a játéknak, már nem lesz képes a behatolásra, amíg újra nem tölt a tár. Tudják, hogy a nők képesek a többszörös orgazmusra is egy aktus alatt, és ők is vágynak ugyanerre, valamint arra is, hogy hosszabb ideig részt vehessenek a szeretkezésben.

Gilján Jánostól tudjuk, hogy a férfi is eljuthat a csúcsra egy aktus alatt többször is, ha elsajátítja, hogyan tarthatja vissza a magját, amikor jön az orgazmus. Az élmény, a jó érzés nem marad el, csak a kilövellés, és persze az erekcióvesztés is. Weboldalamon a férfi multiogazmusról tartott online oktatásában arról számolt be, hogy ő maga úgy szereti, ha az aktust egy ejakulációs orgazmussal zárja, hiszen alapvetően jól esik neki, ha spriccelhet.

Olyan is van, aki úgy érzi, vagy abban hisz, hogy így energiát veszít. Ismerek olyan férfit, aki konkrétan azt figyelte meg, az ejakuláció hatására napokig fáradt, energiahiányos lesz, és érthetően ezt szeretné inkább elkerülni. Még azt is jobban szereti, ha egyáltalán nem jut el a csúcsra, mert így is nagyon élvezi a szexet, és közben elkerüli a káros mellékhatásokat. Persze az ejakuláció mentes orgazmust is imádja.

„Még csak az ölében ültem, amikor már el is élveztem - és később sem került elő a pénisze"

„Még csak az ölében ültem, amikor már el is élveztem - és később sem került elő a pénisze"

Miért nem hiszik el, hogy ez jó a férfinak?

Bár jó esetben a nőnek is jobb, ha a párja „többlövetűvé” válik, mégis sok férfi számolt be arról, hogy fintorog, dühös vagy kétségbeesett lesz a partnere, amikor elmarad az ejakuláció. Értetlenül állnak ez előtt a férfiak, hiszen ők tudják, érzik, hogy jó úton járnak. Miért nem fogadja el ezt a kedvesük?

„Nem voltam elég jó?”

Nem csoda, ha sok nő ilyenkor kételkedik a párja szavában, aki azt állítja, ő így szereti a szexet, ugyanis ez tökéletesen ellentmond annak, amit addig tudott a szexről. Férfiak milliói állítják, hogy szükségük van az ejakulációra: ha ez elmarad, kegyetlenül szenvednek. Nekem is volt több ilyen párom, aki konkrétan hisztizett, ha nem érte el ezt a fajta megkönnyebbülést. Azt hittem, minden férfi ilyen és olyan mélyen belém égett, hogy nagyon-nagyon nehéz volt ezt később felülírni. Hiába mondta a későbbi kedvesem, hogy ő teljesen jól megvan akkor is, ha nem juthat el a csúcsra, nehéz volt hinnem neki.

Azt tanultuk tehát, hogy a férfinak akkor volt jó a szex, ha elélvezett. Nőként akkor voltam elég ügyes, elég jó partner, ha a férfin láthatók az orgazmus jelei. A fenti hiedelmeim alapján én például attól féltem, ha nem ejakulált, akkor nem hogy nem volt igazán jó a szex, de még szenved is. Ezt a diszkomfort érzést pedig én okoztam neki azzal, hogy nem voltam képes eljuttatni a csúcsra. Persze most már valószínűleg te is érted, hogy ez mind tévhiteken alapult.

Honnan lehet tudni, hogy megtörtént az orgazmus? Ha látjuk (érezzük) az ondót. Mivel olyan sokáig táplálták belénk kizárólag azt, hogy az orgazmus magömléssel jár, hogy nem csoda, ha nehéz ezt elhinni. Gondoljunk csak bele, melyik pornófilmben látunk olyat, hogy a férfi nem ejakulál? Biztosan létezik a ritka kivétel, de én még nem találkoztam ilyennel.

Azt hisszük, az igazi szex ejakulációval zárul

Honnan tudjuk, hogy véget ért egy szeretkezésnek? A legtöbb pár erre azt felelné: amikor a férfi elélvezett. Azt hiszik, akkor „teljesítették” a szexet, ha ez megtörténik. Csakhogy onnantól nincs tovább: elmúlik az erekció és a kedv is. Tisztelet a kivételnek, bárhol is járt ilyenkor a nő, bármit is szeretne még, ott vége a szexnek. Ismerős a kép? A férfi lefordul a partneréről és bealszik.

Amikor egy nő találkozik egy olyan férfival, aki – mivel nem vesztett magot – az orgazmust követően ugyanúgy folytatja, nem érti, mi történt. Azok a nők, akik szeretik a szexet, valószínűleg nagyon örülnek a repeta lehetőségének, és belevetik magukat a további gyönyörökbe, de azok a hölgyek is sokan vannak, akik nehezen dolgozzák fel ezt az újdonságot. Nem értik, nem tudják hova tenni. Sőt, van, aki még meg is ijed, hogy akkor sosem lesz így vége a szexnek?

A pénisz is öregszik, méghozzá így

A pénisz is öregszik, méghozzá így

„Azt reméltem, már végeztünk!”

Számtalan nő megy bele a szexbe csak a férfi kedvéért. Azért, mert azt reméli, ha a párja végre elélvezhet, akkor nyugi lesz. Azokban a kapcsolatokban, ahol ilyen dinamikák működnek, ott érthető, ha a nő megrémül, hogy még egy darabig nem szabadul a szextől. Az ilyen esetekben a párnak a multiorgazmusosság kitanulása előtt érdemes kigubancolni a szexuális életüket terhelő érzéseket, sérelmeket, gátlásokat, mielőtt meghosszabbítják az aktusokat.

Persze olyan is van, akinek minden álma egy ilyen férfi!

Nem minden nő reagál értetlenséggel, ítélettel, félelemmel a párja új tudományára. Számtalan nőt ismerek, aki tudja, érzi, hogy az a férfi, aki tudatosabb a szexualitásában és még a magömlését is kontrollálni tudja, az igazi főnyeremény. Főként a tantra szerelmesei ilyenek. Sokunk számára igazán szexi élmény, amikor kilövell az ondó, de az, ahogy a férfi arcán és más tesztrészein látjuk a gyönyör jeleit, ugyanolyan magával ragadó lehet.

Hölgyeim, bár sokunk számára nehéz, de higgyünk a párunknak, és hagyjuk meg neki a döntést, hogy akar-e ejakulálni vagy sem. Felnőtt férfi, a gyönyöre az ő felelőssége. Ha ebben is irányítani akarjuk, és azt gondoljuk, mi jobban tudjuk, mi a jó neki, azzal valójában gyerekként kezeljük őt, nem felnőttként. A gyerek pedig nem szívesen szexel az anyjával.

PoliLili felnőtteknek szóló szexedukációs tevékenységével már nem csak az Ébredő Szexualitás blogon és YouTube csatornán találkozhatsz, hanem itt, a Glamourban is! Ingyenes webinárjaira itt tudsz jelentkezni.

A jó szex ott kezdődik, ahol a tabukat magunk mögött hagyjuk:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)