18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mégis hányszor tud elélvezni egy nő? Sokkal többször, mint gondolnád!

2022. augusztus 30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A női orgazmus egy csodálatos jelenség, ami évszázadokig számított tabunak. Sokan, leginkább férfiak, nem is tudtak a létezéséről, és olyanok is akadtak bőven, akik meg voltak győződve arról, hogy egy nőnek nem is „feladata” élvezni a szexet.

A nők 8 százaléka kifejezetten könnyen éli meg a többszörös orgazmust, míg 70 százalékuk legalább egyszer megtapasztalta már életében
Fotó: Getty images/Glamour

A XX. századnak kellett eljönnie ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, és végre a nők is tudatára ébredjenek szexualitásuknak, és nyíltan, megbélyegzés nélkül beszéljenek olyan témákról, mint a klitorális és hüvelyi orgazmus. (Mindent elárul a sötét középkor sötétségéről, hogy úgy gondolták, csiklója csak a boszorkányoknak van...)

A klitorális orgazmus sokáig úgy élt a szakemberek tudatában, mint az orgazmus egy alacsonyabb fokozata. A szexológusok körében sokan vélték úgy, hogy a nőknek elsősorban a hüvelyi orgazmusra kellene törekedniük, a klitorális orgazmus pedig leginkább maszturbációra való, amitől illik elszakadni felnőttkorban. A klitorális orgazmus pont ezért sokáig tabunak számított, és számos helyen a mai napig fellépnek ellene.

A nők körülbelül 70-80%-a képes klitorális orgazmusra, míg „csak” 50-60 százalékuk képes hüvelyi orgazmusra, amelynek létrejöttében nagy szerepet játszik a G-pont. Érdekes módon mindkettőre csak a nők 20-30 százaléka képes. Ma már tudjuk, hogy az orgazmusok egyes típusai között nincs különbség. Nem az a lényeg, hogy hol történik az ingerlés, hanem az, hogy a nő elélvezzen, ami sajnálatos módon nem mindig valósul meg. A női orgazmus kialakulásához ugyanis hosszabb idő kell, mint a férfiak esetében, ezért is lenne kiemelkedően fontos az előjáték. Ha viszont egyszer kialakult, az ingerküszöb lejjebb kerül, így a nők egyre könnyebben élveznek el.

Tévhit, hogy a párod péniszétől kell elélvezned

Tévhit, hogy a párod péniszétől kell elélvezned

Mit is jelent pontosan a többszörös orgazmus?

A többszörös orgazmus definíciója nagyjából úgy írható le, mint több orgazmus, ami időben nagyon közel áll egymáshoz. Igen, néhány esetben akár néhány másodperc is elég egy újabb édes robbanáshoz. Egy 2016-os felmérés szerint a nők 8 százaléka nagyon könnyen jut a csúcsra, egymás után akár többször is, míg egy - 1250 nő bevonásával készült - brit felmérés szerint 70 százalék életében legalább egyszer tapasztalta már meg a többszörös orgazmust. Bár tudományosan elfogadott válasz nincs arra vonatkozóan, hány alkalommal vagyunk képesek elélvezni, elméletben azonban nincs limit: vagyis nem lehet azt mondani, hogy 5, 10, 15 orgazmus után kifújna a dolog.

Hogyan érheted el?

Szintén 2016-ban született az a felmérés, ami rámutatott, hogy minimum 15 percig tartó szex kell ahhoz, hogy valaki többszörös orgazmust élhessen át. De akkor is növelhetitek az esélyét, ha váltogatjátok a stimuláció gyorsabb, intenzívebb és a finomabb formáját. Bár tény, hogy magányos örömszerzés (=önkielégítés) közben könnyebb többször is egymás után csúcsra jutni, és ezt egy 2018-as tanulmány is alátámasztja. Ahogy az is kiderült, hogy a nők felének szexjátékok segítenek ebben. Gyakorolni és kísérletezni megéri, hiszen az orgazmus csökkenti a stresszt, megelőzhető vele a magas vérnyomás, erősíti az immunrendszert, sőt még jobban is alszol tőle.

Egy férfi is el tud élvezni többször szex közben, mégpedig így

Egy férfi is el tud élvezni többször szex közben, mégpedig így
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)