18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mégis hányszor tud elélvezni egy nő? Sokkal többször, mint gondolnád!

2022.augusztus.30.

A női orgazmus egy csodálatos jelenség, ami évszázadokig számított tabunak. Sokan, leginkább férfiak, nem is tudtak a létezéséről, és olyanok is akadtak bőven, akik meg voltak győződve arról, hogy egy nőnek nem is „feladata” élvezni a szexet.

A nők 8 százaléka kifejezetten könnyen éli meg a többszörös orgazmust, míg 70 százalékuk legalább egyszer megtapasztalta már életében
Fotó: Getty images/Glamour

A XX. századnak kellett eljönnie ahhoz, hogy a dolgok megváltozzanak, és végre a nők is tudatára ébredjenek szexualitásuknak, és nyíltan, megbélyegzés nélkül beszéljenek olyan témákról, mint a klitorális és hüvelyi orgazmus. (Mindent elárul a sötét középkor sötétségéről, hogy úgy gondolták, csiklója csak a boszorkányoknak van...)

A klitorális orgazmus sokáig úgy élt a szakemberek tudatában, mint az orgazmus egy alacsonyabb fokozata. A szexológusok körében sokan vélték úgy, hogy a nőknek elsősorban a hüvelyi orgazmusra kellene törekedniük, a klitorális orgazmus pedig leginkább maszturbációra való, amitől illik elszakadni felnőttkorban. A klitorális orgazmus pont ezért sokáig tabunak számított, és számos helyen a mai napig fellépnek ellene.

A nők körülbelül 70-80%-a képes klitorális orgazmusra, míg „csak” 50-60 százalékuk képes hüvelyi orgazmusra, amelynek létrejöttében nagy szerepet játszik a G-pont. Érdekes módon mindkettőre csak a nők 20-30 százaléka képes. Ma már tudjuk, hogy az orgazmusok egyes típusai között nincs különbség. Nem az a lényeg, hogy hol történik az ingerlés, hanem az, hogy a nő elélvezzen, ami sajnálatos módon nem mindig valósul meg. A női orgazmus kialakulásához ugyanis hosszabb idő kell, mint a férfiak esetében, ezért is lenne kiemelkedően fontos az előjáték. Ha viszont egyszer kialakult, az ingerküszöb lejjebb kerül, így a nők egyre könnyebben élveznek el.

Tévhit, hogy a párod péniszétől kell elélvezned

Mit is jelent pontosan a többszörös orgazmus?

A többszörös orgazmus definíciója nagyjából úgy írható le, mint több orgazmus, ami időben nagyon közel áll egymáshoz. Igen, néhány esetben akár néhány másodperc is elég egy újabb édes robbanáshoz. Egy 2016-os felmérés szerint a nők 8 százaléka nagyon könnyen jut a csúcsra, egymás után akár többször is, míg egy - 1250 nő bevonásával készült - brit felmérés szerint 70 százalék életében legalább egyszer tapasztalta már meg a többszörös orgazmust. Bár tudományosan elfogadott válasz nincs arra vonatkozóan, hány alkalommal vagyunk képesek elélvezni, elméletben azonban nincs limit: vagyis nem lehet azt mondani, hogy 5, 10, 15 orgazmus után kifújna a dolog.

Hogyan érheted el?

Szintén 2016-ban született az a felmérés, ami rámutatott, hogy minimum 15 percig tartó szex kell ahhoz, hogy valaki többszörös orgazmust élhessen át. De akkor is növelhetitek az esélyét, ha váltogatjátok a stimuláció gyorsabb, intenzívebb és a finomabb formáját. Bár tény, hogy magányos örömszerzés (=önkielégítés) közben könnyebb többször is egymás után csúcsra jutni, és ezt egy 2018-as tanulmány is alátámasztja. Ahogy az is kiderült, hogy a nők felének szexjátékok segítenek ebben. Gyakorolni és kísérletezni megéri, hiszen az orgazmus csökkenti a stresszt, megelőzhető vele a magas vérnyomás, erősíti az immunrendszert, sőt még jobban is alszol tőle.

Egy férfi is el tud élvezni többször szex közben, mégpedig így

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói