18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Mi történik egy pénisz plasztika közben?Szakembert kérdeztünk a férfiak kedvenc beavatkozásairól

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindenkit érdekel, de kevesen mernek kérdezni róla, és sok esetben még most is tabunak számít. A nőknél egyre kevésbé, a férfiak jelentős része viszont még mindig nem mer segítséget kérni, pedig az intim plasztika olyan problémákat oldhat meg, melyek sok esetben túlmutatnak a szimpla esztétikán.

 Veszélyes tanácsok helyett szakember segítségét érdemes kérni.
Veszélyes tanácsok helyett szakember segítségét érdemes kérni.
Fotó: Shutterstock/GLAMOUR

Közhely, hogy nem a méret a lényeg, ennek ellenére rengeteg férfi elégedetlen az intim tájékával. Az, hogy erről nincs nyíltabb diskurzus, nem csak azt gátolja, hogy tisztában legyenek azzal, mi mindenben tud számukra segíteni a tudomány, de a dezinformációk melegágya, amire rengeteg csaló, hamis ígéretekkel kecsegtető biznisz épül, olyan tanácsokkal, melyek nagyon súlyos egészségkárosító problémákhoz vezethetnek, ezért dr. Bulyovszky István plasztikai sebész segített eligazodni a férfiak intim plasztikai lehetőségei között.

Vannak lehetőségek, de sokan nem ismerik ezeket

Az esztétikai plasztikai sebészetben a férfiak 8-10 százalékos megjelenése jellemző. Eltérő, hogy itthon ki milyen beavatkozásokat végez, de a szakértőnk saját praxisának tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a hölgyek valóban bátrabban mennek. A férfiaknál a fiatalabb és az idősebb korosztály gondolja úgy, hogy javíthat az életminőségükön egy ilyen beavatkozás. A téma összességében még mindig tabunak számít, de ez a két korcsoport az átlagosnál nyitottabb rá.

Nem csak esztétikai kérdéseken tud segíteni a plasztikai sebész

A pénisz öregedésével és a funkcióbeli problémákkal itthon a legtöbb feladat az urológusokra hárul. Merevedési problémák esetén a gyógyszeres terápiát, a fix szilikon vagy a felfújható implantátumokat általában ők teszik be. De az öregedésre és az azzal járó problémákra a plasztikai sebész is tud megnyugtató megoldást adni.

„A női intim tájékot az ajakhoz szoktam hasonlítani a felépítése miatt. Abban van olyan izom, meg barlangostest szerű szövet, ami idővel elvékonyodik, ahogyan a pénisz esetében is mind a vérkeringés, mind a kötőszövet. Ahogy gyengülnek az idegek erekciós zavar jelentkezhet. Ez például egy olyan funkcionalitást érintő probléma, amire van megoldása a plasztikai sebészeknek. A másik kérdéskör pedig az esztétika, beleértve az egyenességet, pigmentációt, a szőrzetet vagy az erősebb merevedést" - sorolja dr. Bulyovszky a lehetőségeket.

Íme minden, amit tudnod kell a férfiak erekciójáról

Íme minden, amit tudnod kell a férfiak erekciójáról

A pénisz a férfi önkép fontos része

Érdekes, hogy míg a nők nem feltétlenül szentelnek akkora szerepet az intim területnek, és egyre nyíltabb a kommunikáció arról, hogy fontos, hogy ismerd meg a tested, de azt is lényeges látni, hogy minden női nemi szerv más, és ez így van rendjén, addig a férfiaknál a pénisz sokkal inkább része a magabiztos önképnek.

„A pénisz mentális vagy pszichés szempontból alapvetően a női mellnek felel meg. A női nemi tájék kevésbé misztifikált, inkább szexuális testrész, míg az önkép és az önkifejezés inkább a mell. Valaki akkor büszke magára, ha feszes, formás melle van, a férfiaknál pedig ugyanez a pénisz. Itt a legnagyobb kérdés a hossz és a vastagság" - ezek azok a témák is, melyekre sokszor hamis ígéretekkel kecsegtető vállalkozások épülnek.

Ne dőljünk be a csalóknak, csodaszerek nincsenek

Krémek, tabletták, vákuum, egzotikus helyekről érkező főzetek és elhallgatott megoldások - a férfiak, mióta világ a világ, bármit megtennének azért, hogy változtassanak a péniszükön, és növeljék a teljesítőképességüket. A jó hír az, hogy van, amire valóban létezik megoldás, a rossz hír viszont az, hogy nem mindenre, és nem is egy “csodatea”, de még csak nem is egy bárhol beszerezhető tabletta lesz a megoldás.

„Olyan direkt műtét vagy eljárás, ami akár fél centivel is meg tudja hosszabbítani a péniszt, a tudomány mai állása szerint nincs. Vastagítás, keményítés vagy fiatalítás viszont már működik, az urológiai megoldások mellett valamilyen feltöltő anyaggal, például hialuronsavval vagy saját zsíros feltöltéssel lehet ezen segíteni."

Azonban nagyon sok mindenre van megoldás

Vannak ígéretek, amelyeknek egészen egyszerűen nem szabad bedőlni, bármennyire is jól hangzanak. Egészen biztosan átvernek azok, akik centikkel hosszabb péniszt, és fél órás ejakulációt ígérnek. „Különbséget kell tennünk erekció és ejakuláció között. Utóbbit nem lehet beavatkozásokkal nyújtani, de akaratlagosan meg lehet tanulni, hogyan érhető el, hogy hosszabb ideig tartson a szeretkezés, és a korai magömlésre sem szabad krémektől várni a csodát" - mondja a szakember. De semmi ok a csüggedésre. A külső rész esztétikáján lehet javítani, például a körülmetélésnek létezik olyan módja, ahol figyelembe veszik, ki milyen végeredményt szeretne. Lehet feszesíteni a bőrt, a pigmentáltság megoldására vannak krémek is, de lézerrel vagy hámlasztással is el lehet érni jó eredményeket.

Külföldön már nagy divat a scrotox

Itthon még nem terjedt el annyira, pedig népszerű kezelés, és nagyon pozitív változásokat lehet elérni azzal a botoxkezeléssel, amelyet a herezacskó vagy a gát tájékán végeznek. Ez egy teljesen ambuláns eljárás, vagyis beugrik a páciens, kap két injekciót, és nem kell bennmaradni sem.

A pénisz is öregszik, méghozzá így

A pénisz is öregszik, méghozzá így

„Ezzel a kezeléssel az időskori erekciós problémákat és a kicsire zsugorodó, ráncos herezacskót kezdték el kezelni, és most már minden korosztálynál alkalmazzák. Hónapokig vagy akár fél évig erősebb, tovább tartó erekciója lesz annak, akinél beválik vagy nagyobb és sima herezacskója, attól függően, kinek mi a célja. Könnyebben beindulhat a merevedés, feszesebb és hosszabban tartó lehet, miközben a kezelés nagyon biztonságos."

A mágikus hialuronsav

Teljesen természetes anyag, érzéstelenítés után néhány millimétert adnak be a barlangos testek közé, amitől vastagabb is lesz a hímvessző, és merevedésnél feszesebb is.

A hialuronsav teljesen biztonságos anyag, a nőknél már régóta alkalmazzák. Egy idő után felszívódik, nem lökődik ki, nem hegesedik - sorolja az információkat a szakember. De a saját zsír töltés is egyre ismertebbnek számít, a hölgyeknél a nagyajkak, a kisajkak és a hüvelybemenet fiatalítására is használják. Teljesen saját anyag, nagyon biztonságos, kicsit rugalmas, viszont ez véglegesen vastagabbá teszi a péniszt.

Fiatalítani is lehet

Régen csak az arcplasztika volt a megoldás arra, ha az arcbőr megnyúlt és a gravitáció lehúzta. Aztán jöttek a szálbehúzások, bőrfeszesítés és egyebek. „Ugyanez van a herezacskóval is: idős korban megnyúlik a bőr, ráncos lesz, amire korábban csak a műtéti kezelés állt rendelkezésünkre, ami egyébként nem bonyolult, biztonságos dolog. Amikor kivágjuk a bőrfelesleget és kisebb lett a herezacskó, a heg rejtve marad. Viszont ha nem annyira előrehaladott a dolog, inkább azért ráncos, mert olyan az alkata és genetikája a páciensnek, és nem akar műtétet, akkor minden további nélkül alkalmazható a bőrfeszesítés rádióhullámmal, ultrahanggal, lézerrel, illetve ma már saját zsír kezeléssel is működik."

Nem a méret a lényeg: néhány eset, amikor a kis pénisz előnyösebb

Nem a méret a lényeg: néhány eset, amikor a kis pénisz előnyösebb

A pénisz esetében, de nőknél a fenék, arc vagy a mell saját zsíros töltését mikrostrukturális töltésnek nevezik, mert milliméter nagyságú zsírcseppeket használnak. Azt, hogy a bőrfeszesítés lézerrel is működik, egyébként úgy vették észre, hogy a szőrtelenítés után feszesebb lett a bőr.

„Amikor popsit, arcot, mellet vagy péniszt töltünk fel saját zsírral, azt mikrostrukturális saját zsír töltésnek nevezik, mert ott milliméter nagyságú zsírcseppekkel kell feltölteni az adott területet, és gyönyörűen meg lehet növelni a térfogatát. A herezacskónál viszont az úgynevezett nanostrukturális zsírtöltést használjuk, a kezelés pedig olyan, mint időskorban a kézfej, dekoltázs vagy a nyak kezelése, és azt jelenti, hogy a nano nagyságú zsírcseppek leginkább kötőszöveti őssejtjeit injekciózzák be, és 3-5 évre fiatalodik meg."

A köznyelvben elterjedt a herevasalás fogalma is, ami létező jelenség, igaz, az orvostudomány nem így hívja, hanem termikus bőrfeszesítésnek, vagy az előbb említett scrotox. „A lényege gyakorlatilag a rádiófrekvenciának, a lézernek vagy az ultrahangnak, hogy ezek a bőr mély rétegébe, az irhába hatolnak be, elnyelődnek, felmelegítik 60-70 fokra, és ezáltal a kollagén rostok összehúzódnak, az elroncsolódott helyett pedig új képződik, aminek köszönhetően a bőr megfiatalodik, és összehúzódik, azaz feszesebb lesz." Az eljárásnak van non-invazív változata, és olyan is, amikor a bőr alá egy kis diódát vezetnek be, ennek köszönhetően a kezelés még hatékonyabb.

Ezzel a módszerrel állapíthatod meg, mekkora óvszerre van szükségetek

Ezzel a módszerrel állapíthatod meg, mekkora óvszerre van szükségetek

Rémes dolgokkal kísérleteznek otthon a férfiak

Nem akarunk tanácsokat osztogatni, hogy milyen anyagok beinjekciózásával próbálkoznak férfiak, de dr. Bulyovszky István tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy az interneten vagy közszájon keringő téves információk nagyon sok súlyos problémához vezethetnek.

„A felszívódó és irritáló anyagok hegesedést okozhatnak, elferdülhet a pénisz, a befecskendezett anyag kilökődhet, begyulladhat, és akár a pénisz eltávolítása is szükségessé válhat. Az arckezeléseknél is tiltott az úgynevezett nagy sűrűségű hialuronsav, és már popsit sem töltünk vele, mert hegesedhet, ugyanis csomósodásra képes, emiatt idegen anyagként viselkedhet és kilökődhet a szervezetből."

A veszélyes jótanácsok házi praktikaként forognak közszájon, és mivel egy orvos sem használ ilyet, a legtöbb esetben a kezelés is otthoni körülmények közt zajlik, ami szintén további gondokat okozhat. „A sterilitás hiánya is gyulladást okozhat és fertőzésekhez vezethet. És ha még megfelelő helyre is adják, és a fertőzést is sikerül megúszni, hosszú távon ezek az anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, fájdalmat okozhatnak és torzíthatják a péniszt."

Az 5 legrosszabb dolog, ami egy pénisszel történhet

Az 5 legrosszabb dolog, ami egy pénisszel történhet

Hogyan válasszunk szakembert?

Magyarországon szigorú a szabályozás, ki végezhet ilyen beavatkozásokat, de például Angliában jóval lazább, és ez okozhat problémákat. Itthon elképzelhetetlen, hogy hivatalos keretek között, olyan töltőanyagot használjon egy szakember, ami tiltott és problémát okozhat. Sok orvos például orrplasztikánál vagy intim plasztikánál a megfelelő szakorvossal, vagyis fül-orr-gégésszel vagy urológussal együtt operál.

Intim plasztikánál, hüvelyfeszesítésnél vagy péniszplasztikánál, ha a húgycső közelében történik a beavatkozás, fontos, hogy szakember is jelen legyen.

A 18-35 éves korosztály 45 százalékban az internetes vélemények alapján választ plasztikai sebészt. De fontos a konzultáció is, kell, hogy legyen egy személyes benyomás az adott orvos szakmai képességeiről, és ezek függvényében lehet megfelelően dönteni. Árban természetesen nagy a szórás, hiszen itt rengeteg apró és személyes tényezőtől függ, mennyibe kerül a kezelés, de ha esetleg valahol pár tízezer forintos megoldásokat kínálnak, vagy nem plasztikai sebész az illető, akkor jó, ha a vészvillogó felgyullad az ember fejében.

„Ha látható és biztonságos eredményt szeretne valaki, akkor készüljön fel, hogy bár a határ nem a csillagos ég, de nem a 40 ezer forintos árkategóriában kell gondolkoznia, hanem inkább százezres ártartományban. Fontos, hogy nem kell szégyenlősnek lenni, meg lehet kérdezni, hogy a kezelés milyen eszközökkel történik, vagy a beadott anyag mi is pontosan. Érdemes keresést végezni az interneten, és feltérképezni például, hogy melyik az a három lézer gyártó, akinek a neve gyakorlatilag garancia."

„A férjemmel szeretnék szeretkezni, nem Robin Hooddal vagy James Bonddal”

„A férjemmel szeretnék szeretkezni, nem Robin Hooddal vagy James Bonddal”

Az orvosnak ugyanaz a célja, mint a páciensnek

Az intim tájék kiemelten fontos a nők és a férfiak magabiztosságában, ezért fontos, hogy ápolt legyen és igényes, és fontos megismerkedni vele, odafigyelni rá, így érdemes rendszeresen elővenni a tükröt és szétnézni odalent. Ha valamit esetleg problémának lát, nézzen utána, hogy az valóban az-e, és ha igen, arra milyen megoldások léteznek. Fontos leülni szakemberrel is, hogy megvizsgálják a lehetőségeiket.

„Pontosan meg kell tudni fogalmazni a problémákat, ne legyen senki szégyenlős, mert csak nyerni lehet azzal, ha valaki szakemberhez fordul. Idősebb korban vagy funkciózavar esetén érdemes urológus segítségét kérni, minden más esetben pedig plasztikai sebészhez lehet fordulni, hiszen a szakembereknek is az a célja, hogy megfelelő megoldást adjanak a páciensben felmerülő problémára" - tanácsolja dr Bulyovszky István plasztikai sebész.

Olvass többet a témában:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 karakter a Harry Potter-filmekből, akiknek alulértékelik a szerepét

5 karakter a Harry Potter-filmekből, akiknek alulértékelik a szerepét

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Csábítsd el párod - ezek most a legszexibb illatok! (x)

Csábítsd el párod - ezek most a legszexibb illatok! (x)

PR

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

Ez az oka, ha gyakran tapasztalunk hólyaghurutot az együttlét után (x)

PR

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

Alacsony libidó? Ez a nyomelem okozhat gondot (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)