18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

3 mítosz a mozgáskorlátozottak és a fogyatékkal élők szexuális életével kapcsolatban

2021.március.23.

Sokan sajnos úgy tartják, hogy a mozgáskorlátozott emberek aszexuálisak vagy csak szimplán nem képesek az aktusra. Most szeretnénk tisztázni pár mítoszt, ezzel kapcsolatban, hogy mások is tisztább képet kapjanak a mozgásrokkantak szexuális életével kapcsolatban.

Íme 4 mítosz a mozgáskorlátozottak szexuális életével kapcsolatban:

#1 - A mozgáskorlátozottaknak nincsenek szexuális vágyaik

"Az egyik leginkább bosszantó mítosz az, hogy a fogyatékkal élőknek vagy a mozgáskorlátozottaknak nincs szexuális étvágya. Sok ember úgy tartja, hogy csak az akadálymentességre összepontosítanak, és semmi másra" - mondja Andrew Gurza, a Disability After Dark tanácsadója.

A mozgáskorlátozottakat mások gyakran és tévesen szexualizálják. Néhányan ugyanis valóban aszexuálisak (éppúgy, mint mások), de sokan viszont nem.

"Nekem is vannak szexuális vágyaim, és jó lenne, ha valahogy én is kifejezhetném ezeket. Gyakran igen magas a libidóm, mivel nem mindig van lehetőségem arra, hogy könnyítsek magamon" - folyatatja Gurza, aki egyébként a #DisabledPeopleAreHot (A mozgáskorlátozottak szexik) hashtaget kezdte el terjeszteni Twitteren.

Az ASOS mozgáskorlátozottaknak alkalmas ruhát tervezett

Az ASOS mozgáskorlátozottaknak alkalmas ruhát tervezett#2 - A mozgáskorlátozottak nem szexelnek

Sokan feltételezik róluk - különösen a kerekesszékesek esetében, hiszen az befolyásolja a mobilitást-, hogy nem képesek a szexre. Sokan úgy tartják, hogy a szex akkor szex, ha behatolás történik, azaz a pénisz a vaginába hatol. Ez azonban nem igaz, sok minden lehet szex, és az egyén preferenciáitól függ, hogy ő melyik formáját szereti. Tehát különböző módokon, de a mozgáskorlátozottak is szexelnek, legyen szó csak például a mellbimbó ingerléséről - hiszen az is szexnek számít.

#3 - A mozgáskorlátozott párok cukik, inspirálók

A mozgáskorlátozott párokat néha aranyosnak nevezik, hasonlóan az idősekhez - ez rendkívül lealacsonyító lehet, és úgy tűnhet, hogy az kapcsolatuk valahogy kevésbé valós, mint másoké. Ők szintén nem inspirációk, ez egy másik általános módszer, ahogy az emberek néha meghatározzák a mozgáskorlátozottakat. A mozgáskorlátozottak nem azért vannak itt, hogy mások jobban érezzék magukat, és nem bátrak a testükben létezésükhöz és normális emberi kapcsolatokhoz - mondta Katherine McLaughlin, szexuális felvilágosító, aki a mozgáskorlátozottaknak tart workshopokat a témában.

Ez is érdekelhet

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

5 jel, hogy ez a férfi aranyat ér

GLAMOUR Mami

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

Belső hangjaink: Gondolatok szülésről, traumáról

G-Szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex

7 dolog, amitől sokkal intimebb lesz a szex