18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

5 dolog, amit meg kell változtatnod a szexuális szokásaidon

2021.május.14.

Hiába áltatjuk magunkat, a hosszú párkapcsolat erőfeszítést kíván mindkét féltől. Meg kell tanulnunk értelmes kompromisszumokat kötni, és olykor bizony lemondásra is kényszerülünk.

5 dolog, amit meg kell változtatnod a szexuális szokásaidon
Fotó: Profimedia

A lényeg, hogy mindkét fél tegyen lépéseket, dolgozzon a kapcsolatért, és megértéssel forduljon a másik felé. A közös barátok, a családdal való kapcsolat, a munkahelyi problémák, az anyagi dolog mellett a hosszú távú párkapcsolatoknak egyik problémás pontja a szexualitás, pedig a kölcsönösen kielégítő szexuális élet az alapját jelenti a házasságnak, vagy a sírig tartó szerelemnek.

Az érdektelenségbe fulladó szex, vagy az együttlétek számának ritkulása bizonyos szempontból természetes folyamat, ha hosszú ideje vagytok együtt, ugyanakkor egyben intő jel is arra, hogy változtatnod kell, ha szeretnél továbbra is a partnered mellett maradni.

1. Nyerő pozíció

Mi sem jelzi jobban, hogy a szex kezd rutinná válni a kapcsolatban, mint az, ha 10-ből 8-szor ugyanabban a pozícióban szeretkeztek. Szerencsés esetben a közös, jó tapasztalatotok alapján választjátok ugyanazt a pózt. Ha valamikor, akkor ebben az esetben tényleg nem az a mondás érvényes, hogy a bevált recepten ne változtass, hanem sokkal inkább az, hogy a változatosság gyönyörködtet. Lehet, hogy az általatok kedvelt pózban például könnyebben van orgazmusod, de ez még koránt sem jelenti, hogy egy másikban ne érhetnél a csúcsra, vagy ne éreznéd még intenzívebbnek a kielégülést. Annál is inkább kísérletezzetek, mert az ember szexuális vágyai éppúgy változik, ahogy az ízlése, lehet, hogy gyerekként utáltad a spenótot, de mostanra az lett az egyik kedvenced. Miért ne fordulhatna elő ilyen változás a szexben is!?

2. Az idő szex

Hasonlóan a pózokhoz, a szex rutinná válását jelzi, ha mindig ugyanabban az időpontban szeretkeztek. Közismert tény, hogy a bizonyos napszakokban a libidó is változik. Nem biztos, hogy csak éjszaka esne jól a szex. A reggeli hancúrozás például felborítja egy kicsit a mindennapi rutint, de biztosra veheted, hogy egészen energikusan indulsz neki a napi teendőknek, ha egy orgazmussal kezdődik a reggel. Hétvégén sem kell várni, hogy leszálljon az est, az ebéd előtti szex például meghozza az étvágyadat. Ugyanakkor, ha már idő, az sem mindegy, hogy mennyi ideig tart a szeretkezés. Figyeljetek arra is, hogy ebben sem legyetek a megszokások rabjai, adjatok alkalmat magatoknak arra, hogy egyszer-egyszer akár órákra elnyújtsátok az aktust, de legyetek nyitottak az ötperces, teketória nélküli szexre is.

3. A hálószoba tabu

A gyerekes párok gyakran abba a hibába esnek, hogy beengedik a közös ágyukba a lurkókat. Ez nem helyes! Inkább okozz csalódottságot a gyerekednek, mint hogy később aztán ne tudja tiszteletben tartani mások magánéletének a szentségét. Ha szüksége van rád, mert például rosszat álmodott, inkább a saját ágyában vigasztald és nyugtasd meg. Meg kell teremtened a helyet, ahol tényleg élni tud az a kettőtök közötti intimitás, ami csak a párodé és a tiéd.

4. Elmondod, ha felizgatott?

Már sokszor írtunk róla, de a jó szexuális élet egyik pillére, hogy a gyakorlat mellett beszélni is tudjatok a szexről. A párok legnagyobb része csak az ágyban, aktus közben beszél ilyesmiről. Pedig nagyon fontos, hogy utólag is kapjatok visszajelzést, ha valami igazán jó, kielégítő, izgató volt, akkor azt másnap újra elmondhatod a partnerednek immár "tiszta fejjel" is. Ezzel egyrészt egymás szexuális önbizalmát is növelitek, másrészt támpontot adtok kaptok egymástól ahhoz, hogy minél jobb és élvezetesebb legyen a szex.

5. Ki tegye az első lépést?

A párkapcsolatokban egy idő után kialakulnak a szerepek. Attól függően, hogy ki miben jobb, milyen tevékenységet csinál szívesebben, kialakul, hogy ki süsse a rántottát és ki vigye le a szemetet. A szexben is kialakulnak a szerepek, és eldől, hogy ki kezdeményezze az aktust, de itt sem visz előre a megszokás. Az egyik fél attól lesz frusztrált, hogy mindig neki kell kezdeményeznie, és esetleg nem tudja eldönteni, hogy a másik fél is megfelelő hangulatban van-e. Ha téved, akkor visszautasításként éli meg a szex elmaradását. A másik fél pedig attól válik feszültté, hogy nem akkor kezdeményez a másik, amikor neki kedve lenne szeretkezni. Akkor is, ha az esetek nagy részében jól működik a kialakult szerepleosztás, időről-időre érdemes felborítani azt. Ha nem is beszéltek róla, de biztos a másik fél is örül neki, hogy a másik szerepben is kipróbálhatja magát.

Ez is érdekelhet

Dafni ma ezzel a különleges kiegészítővel dobta fel a szettjét

Dafni ma ezzel a különleges kiegészítővel dobta fel a szettjét

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla