Az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében és a görcsök enyhítésében

2022.augusztus.5.

Vannak olyan nők, akik könnyebben, és olyanok is, akik nehezebben vészelik át a menstruációjukat. Az viszont szinte biztos, hogy a legtöbben szívesen lecsökkentenénk azoknak a bizonyos piros betűs napoknak a számát, és a menstruációs görcsöktől is nagy örömmel megszabadulnánk. Az orgazmus pedig segíthet mindezekben.

Az orgazmus segít menstruáció során
Az orgazmus segít menstruáció során
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Egy tanulmány szerint a nőknek a menstruációjuk során az ösztrogénszintjük megváltozik, ami a libidójukat is nagy mértékben növelheti. Ezzel lehet magyarázni azt, hogy néhány nő jobban kívánja a szexet a menstruációja során. Ha te is közéjük tartozol, akkor csak kövesd az ösztöneidet, hiszen számos előnye lehet, ami segít leváltani a fájdalomcsillapítót vagy éppen a forró vizes palackot.

Ám nem kizárólagosan a szex az, amiben a menstruációs görcsök enyhítésének a titka rejlik. A lényeg, hogy elérd az orgazmust, így például a maszturbáció is segíthet.

Hogyan segíthet az orgazmus a fájdalom enyhítésében?

Amikor elérjük az orgazmust, akkor a szervezetünk hormonokat szabadít fel, ilyen például a dopamin is. A dopamin pedig egy olyan kémiai hírvivő az agyunkban, amely a fájdalom kezelésére is hatással van. Ennek felszabadulása természetes fájdalomcsillapítóként is működhet, fokozva a fájdalomtűrésünket.

„A szerotonin és a dopamin hangulatjavító hormonok, amelyek az orgazmus közben szabadulnak fel. Ezek hatékonyak a menstruációs görcsökkel szemben” – mondja Dr. Aruna Kalra, nőgyógyász. Így hát búcsút inthetünk a gyógyszereknek, fájdalomcsillapítóknak, és egy természetesebb, egészségesebb módon is csillapíthatjuk menstruációval járó fájdalmainkat.

6 technika, ami segít a hatalmas orgazmus elérésében

Az orgazmus további pozitív hatása lehet az is, hogy fokozza a véráramlást. „Orgazmuskor a vér a méhbe szökik, és ezáltal enyhítheti a menstruációs görcsöket. Emellett pedig segíthet a stressz csökkentésében, a pihentetőbb alvásban is, illetve endorfinokat szabadít fel a szervezetben, ezáltal fokozva a relaxációt” – teszi hozzá Dr. Kalra.

Hogyan segíthet az orgazmus abban, hogy rövidebb legyen a menstruációnk?

Az orgazmus oxitocint, a méhünket irányító hormont szabadít fel. Az oxitocin az orgazmus során segíti a méhünket összehúzódni, és amikor ez megtörténik, akkor a vér távozik a testünkből. „Erről nem végeztek tanulmányokat, de nagyon valószínű, hogy az orgazmus során a méhben lévő menstruációs vér kiszorul, ami azt jelenti, hogy gyorsabban megszabadulhatunk tőle.” – mondja Dee Fenner, a Michigani Egyetem nőgyógyászati igazgatója.

A menstruáció során akár jobb orgazmus-élményt is átélhetünk?

A jó hír az, hogy az előnyök oda-vissza igazak lehetnek a menstruáció és az orgazmus tekintetében. Míg az orgazmus kiváló fájdalomcsillapítóként működhet görcseinkkel szemben, addig ebben az időszakban intenzívebb orgazmust élhetünk át. „A menstruáció során fokozott véráramlás és keringés van jelen szervezetünkben, ami növelheti az izgalmat, érzékenységet, és az élvezetet, örömöt” – mondta Che Che Luna szexoktató.

Honnan ered a menstruáció tabusítása és hogyan lehet feloldani azt?

Hogyan lehet minél komfortosabb a szex a menstruációs során?

A leggyakoribb oka annak, hogy a menstruációnk során inkább hanyagoljuk a szexet vagy a maszturbációt, hogy nem érezzük a leghigiénikusabbnak. E téren a menstruációs korongok/lemezek és kelyhek hatalmas változást hozhatnak. A Healthline szerint ezek az eszközök fentebb helyezkednek el a hüvelyünkben (a méhnyakunknál), ami megakadályozza, hogy a vér lentebb jusson onnan. „Egyesek még arról is beszámoltak, hogy a menstruációs kehellyel való szex még élvezetesebb, mert az egy extra nyomást helyez a G-pontjukra” – magyarázta Luna.

Csak azt tartsd észben mindenképp, hogy ezek az eszközök nem a fogamzásgátlás formái, és akkor is termékeny vagy, ha éppen menstruálsz.

Ez is érdekelhet

Reese Witherspoon szülinapijánál egyszerűen nincs menőbb

Reese Witherspoon szülinapijánál egyszerűen nincs menőbb

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói