Napi szex: az orgazmus segít a menstruációd lerövidítésében, és görcsök enyhítésében

2021.július.28.

Vannak olyan nők, akik könnyebben, és olyanok is, akik nehezebben vészelik át a menstruációjukat. Az viszont szinte biztos, hogy a legtöbben szívesen lecsökkentenénk azoknak a bizonyos piros betűs napoknak a számát, és a menstruációs görcsöktől is nagy örömmel megszabadulnánk. Az orgazmus pedig segíthet mindezekben.

Napi szex: az orgazmus segít menstruáció során
Napi szex: az orgazmus segít menstruáció során
Fotó: GettyImages, Motázs: Glamour

Egy tanulmány szerint a nőknek a menstruációjuk során az ösztrogén szintjük megváltozik, ami a libidójukat is nagy mértékben növelheti. Ezzel lehet magyarázni azt, hogy néhány nő jobban kívánja a szexet a menstruációja során. Ha te is közéjük tartozol, akkor csak kövesd az ösztöneidet, hiszen számos előnye lehet, ami segít leváltani a fájdalomcsillapítót vagy éppen a forró vizes palackot.

Ám nem kizárólagosan a szex az, amiben a menstruációs görcsök enyhítésének a titka rejlik. A lényeg, hogy elérd az orgazmust, így például a maszturbáció is segíthet.

Hogyan segíthet az orgazmus a fájdalom enyhítésében?

Amikor elérjük az orgazmust, akkor a szervezetünk hormonokat szabadít fel, ilyen például a dopamin is. A dopamin pedig egy olyan kémiai hírvivő az agyunkban, amely a fájdalom kezelésére is hatással van. Ennek felszabadulása természetes fájdalomcsillapítóként is működhet, fokozva a fájdalomtűrésünket.

„A szerotonin és a dopamin hangulatjavító hormonok, amelyek az orgazmus közben szabadulnak fel. Ezek hatékonyak a menstruációs görcsökkel szemben”

– mondja Dr. Aruna Kalra, nőgyógyász.

Így hát búcsút inthetünk a gyógyszereknek, fájdalomcsillapítóknak, és egy természetesebb, egészségesebb módon is csillapíthatjuk menstruációval járó fájdalmainkat.

Az orgazmus további pozitív hatása lehet az is, hogy fokozza a véráramlást.

„Orgazmuskor a vér a méhbe szökik, és ezáltal enyhítheti a menstruációs görcsöket. Emellett pedig segíthet a stressz csökkentésében, a pihentetőbb alvásban is, illetve endorfinokat szabadít fel a szervezetben, ezáltal fokozva a relaxációt ”

– teszi hozzá Dr. Kalra.

Hogyan segíthet az orgazmus abban, hogy rövidebb legyen a menstruációnk?

Az orgazmus oxitocint, a méhünket irányító hormont szabadít fel. Az oxitocin az orgazmus során segíti a méhünket összehúzódni, és amikor ez megtörténik, akkor a vér távozik a testünkből.

„Erről nem végeztek tanulmányokat, de nagyon valószínű, hogy az orgazmus során a méhben lévő menstruációs vér kiszorul, ami azt jelenti, hogy gyorsabban megszabadulhatunk tőle.”

– mondja Dee Fenner, a Michigani Egyetem nőgyógyászati igazgatója.

A menstruáció során akár jobb orgazmus-élményt is átélhetünk?

A jó hír az, hogy az előnyök oda-vissza igazak lehetnek a menstruáció és az orgazmus tekintetében. Míg az orgazmus kiváló fájdalomcsillapítóként működhet görcseinkkel szemben, addig ebben az időszakban intenzívebb orgazmust élhetünk át.

A menstruáció során fokozott véráramlás és keringés van jelen szervezetünkben, ami növelheti az izgalmat, érzékenységet, és az élvezetet, örömöt

– mondta Che Che Luna szexoktató.

Hogyan lehet minél komfortosabb a szex a menstruációs során?

A leggyakoribb oka annak, hogy a menstruációnk során inkább hanyagoljuk a szexet vagy a maszturbációt, hogy nem érezzük a leghigiénikusabbnak. E téren a menstruációs korongok/lemezek és kelyhek hatalmas változást hozhatnak. A Healthline szerint ezek az eszközök fentebb helyezkednek el a hüvelyünkben (a méhnyakunknál), ami megakadályozza, hogy a vér lentebb jusson onnan.

Egyesek még arról is beszámoltak, hogy a menstruációs kehellyel való szex még élvezetesebb, mert az egy extra nyomást helyez a G-pontjukra

– magyarázta Luna.

Csak azt tartsd észben mindenképp, hogy ezek az eszközök nem a fogamzásgátlás formái, és akkor is termékeny vagy, ha éppen menstruálsz.

Ez is érdekelhet

Recept: így készítheted el a Pumpkin Spice Latte fűszerkeverékét

Recept: így készítheted el a Pumpkin Spice Latte fűszerkeverékét

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla