18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Napi szex: innen tudhatod, hogy szerelmen vagy szexen alapszik a kapcsolatod

2022.június.1.

Néha kissé homályos lehet a határvonal, hogy mi is választja el a szerelmen és a szexen alapuló kapcsolatot. Ha egy igazán hozzád illő partnerrel találkozol, akkor már hamar rád fog törni az érzés, hogy életed minden hátralévő napját abban a tudatban akarod eltölteni, hogy ő ott van neked, és talán nem is foglalkoztat ez a kérdés, mert belegondolás nélkül is úgy jó a kapcsolatotok, ahogy van.

 Napi szex: innen tudhatod, hogy szerelmen vagy szexen alapszik a kapcsolatod
Napi szex: innen tudhatod, hogy szerelmen vagy szexen alapszik a kapcsolatod
Fotó: Profimedia

Ha viszont vannak kételyeid, hányadán is álltok egymással, vagy egyszerűen csak szeretnéd pontosan látni, mi a kapcsolatotok fő erőssége és milyen jövő várhat rátok, akkor jó, ha ügyelsz néhány jelre. Tény, hogy ameddig mindkettőtöknek ugyanazok a vágyai, addig mindkét felállás működhet. Ne feledd azonban, hogy megalkudnod soha nem kell, ha nem érzed biztosnak magad egy fennálló helyzetben.

Más a motiváció

Ha a kapcsolatod szexen alapszik, akkor az elsődleges célod az orgazmus elérése lehet. Ha a szerelem az erősebb, akkor is fontos, hogy eljuss a csúcsig, de sokkal fontosabb, hogy együtt vagy a partnereddel és kifejezheted az érzéseidet. A szerelem azt jelenti, hogy örömmel fedezed fel a másik minden porcikáját, a gondolatait és az érzéseit, és nemcsak azért, mert orgazmusra vágysz, hanem mert komoly intim kapcsolatot is szeretnél kialakítani vele.

Más a kommunikáció

A szex közbeni kommunikáció is meglehetősen eltérő lehet. 1. Ha gyakran vonatkozik arra szex közbeni szóváltásotok, hogy kinek mikor lesz orgazmusa, és minden egyéb piszkos gondolat is elhangozhat. 2. Ha a szerelem az erősebb tényező, akkor inkább arra éleződik ki a kommunikációtok, hogy mennyire szeretitek egymást, de már az érzelmesebb szavak használata is kifejezheti azt, hogy az egymás iránti érzéseitek a legfontosabbak.

Más a biztonsági rés

A szex közben, még akkor is, ha nyitott vagy új dolgok kipróbálására, általában talán te sem számítasz többre, mint jó érzésre és végül orgazmusra. Szerelem esetén ehhez még az társul, hogy pontosan tudod mik a partnered érzékeny pontjai, és ő is tudja, neked hogy a legjobb. Az, hogy felfeded a legérzékenyebb pontjaid, sebezhetőségi felületet is ad, de szerelemben mondhatni kötelező bevállalni.

Más személyiséggé válhatsz

Főként a szexen alapuló kapcsolatok gyakori eleme a szerepjáték, legyen az szimplán szavakkal vagy kellékekkel kifejezve. Persze ez a szerelmen alapuló kapcsolatokban is abszolút jelen lehet, de fontos megjegyezni, hogy a szerepjáték sok esetben azért is van jelen, mert a felek nem érzik magukat elég különlegesnek a saját bőrükben. Ha azonban szerelmesek vagytok, akkor tökéletes, ha minden nélkül szimplán önmagatokat adjátok át egymásnak.

Más a jelenlét

Veled előfordult már, hogy szex közben elkalandoztak a gondolataid? Lehet, hogy éppen elképzeled, hogy Gosling a partnered, vagy csak arra gondolsz, hogy egy rossz szex után hogyan öltözz fel és távozz udvariasan minél előbb, de az is lehet, hogy csak nem vagy ott fejben, és nem gondolsz konkrétan másra. Ha azonban szerelmesek vagytok egymásba, akkor maximálisan jelen vagytok mindketten, és csakis egymásra koncentráltok.

Ez is érdekelhet

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint