18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Ez a női orgazmus kulcsa, mégis megfeledkeznek róla a férfiak

Míg magától a szimpla behatolástól valóban nehezebben jut el egy nő a csúcsra, ez még nem jelenti azt, hogy sokkal bonyolultabb lenne számára a szexuális örömszerzés. Csak neki és a partnerének is ismernie kell a teste működését, és türelmesen, kiváncsian állni a kérdéshez.

A női orgazmus elérésének első lépése, hogy ismerjük nemi szervünk működését
A női orgazmus elérésének első lépése, hogy ismerjük nemi szervünk működését
Fotó: Profimedia

A kutatások szerint a heteroszexuális nők 95 százaléka képes az orgazmus elérésére maszturbálás során, míg férfi partnerrel való együttlét során már csak a nők 65 százaléka számol be arról, hogy mindig eljut a csúcsra. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a férfiak mindkét esetben 95 százalékban eljutnak az orgazmusig, és azt, hogy a nők 63 százaléka már színlelt orgazmust, láthatjuk, hogy ez egy olyan téma, amiről még mindig nagyon sokat kellene beszélni. Dr. F. Lassú Zsuzsa szexuálpszichológus segített a női szexualitás ellentmondásainak megvilágításában és feloldásában.

Téves hiedelmek

A női orgazmus körül rengeteg a téves hiedelem, és sokszor még azok is bedőlnek néhánynak, akik azt hiszik, már mindent tudnak a női testről és a szexuális gyönyörről. Az egyik legkárosabb, hogy van az "igazi”, hüvelyi orgazmus, és az "éretlenebb”, csiklói. Ma már tudjuk, hogy a csikló létezésének egyetlen célja az, hogy a nőt szexuális gyönyörhöz juttassa, ráadásul nagyon valószínű, hogy csikló nélkül egyáltalán nem is lennénk képesek az orgazmusra. A csikló – tudományos nevén klitorisz – tehát sokkal inkább a pénisszel ekvivalens szerv, mint a hüvely. Ingerlése közvetlenül vezet orgazmushoz, ráadásul a péniszhez hasonlóan a csikló is képes merevedésre, azaz izgalom hatására vérbővé válik, és akár eredeti mérete kétszeresére is tud nőni. Ami a felépítését illeti, a csikló (melynek csak egy igen kis része az, amelyet a testen kívül láthatunk) az alábbi részekből áll:

Makk (vagy fej): a külső, látható része körülbelül borsónyi nagyságú, de a mérete nagy egyéni különbségeket mutat. Ez közvetlenül a húgycsőnyílás fölött helyezkedik el, és rendkívül érzékeny, nyolcezer idegvégződés található rajta, ami majdnem kétszerese a pénisz makkján található idegvégződések számának. Ezért is van, hogy sok nőnek a csiklót érő túl erős, közvetlen ingerlés nem is esik jól.

Köpeny (vagy fityma): A kisajkak a vulva tetején összeérnek, és egy csuklyaszerű redőt képeznek a makk számára. Ez teljes egészében, részben vagy egyáltalán nem fedi el a makkot.

8 totálisan meglepő dolog, amitől orgazmusod lehet a szexen kívül

Test: a csikló teste a makk mögött, a test belsejében található. Lefelé nyúlik és elágazik, hogy egy gyökeret, és egy pár „szárat”, illetve „kart” alkosson. A csikló testének nagysága is változó, de három-négy centi hosszú is lehet.

Szár: a szár vagy crura két lábszerű képződmény, amelyek a csikló testéből nyúlnak ki. Ezek a csikló leghosszabb részei. V alakot alkotnak, és körülveszik a hüvelycsatornát és a húgycsövet.

Vestibuláris gumók: A vestibuláris gumók a lábak és a hüvelyfal között helyezkednek el. A „lábakhoz” hasonlóan ezek is páros szerkezetűek. Izgalmi állapotban megduzzadnak a vértől, és akár meg is duplázódhat a méretük.

Gyökér: A gyökérnél találkoznak a csikló különböző struktúráit alkotó szövetekből származó idegek. A gyökér ott található, ahol a lábak találkoznak.

Még mindig nem tudunk eleget a csiklóról

Nagy valószínűséggel a csikló az a szervünk, amelynek felépítésével és működésével sokszor még nőként sem vagyunk tisztában. A férfiak pedig ennél még kevésbé. Emellett rengeteg zavar van a fejekben azzal kapcsolatban is, hogy hogyan érhető el a nők számára az orgazmus. Ma már szinte teljes konszenzus van a tudományban azt illetően, hogy az úgynevezett hüvelyi orgazmus, azaz a hüvely felől érkező gyönyörérzet is a csikló (főként a testen belüli részeinek) ingerlése nyomán alakul ki. Tehát először is fontos lenne megérteni, hogy a csikló sokkal bonyolultabb és nagyobb kiterjedésű, mint azt elsőre gondolnánk, és közvetett vagy közvetlen ingerlése általában szükséges ahhoz, hogy a nő eljusson a csúcsra.

A behatolás nem mindig elég az orgazmushoz

Ha megnézzük egy átlagos heteroszexuális közösülés hosszát, amely során a férfi a pénisz folyamatos ingerlésével eljut a csúcsra, akkor az is érthetővé kellene, hogy váljon, hogy adott esetben a csiklót is ilyen folyamatossággal és ennyi ideig kellene ingerleni ahhoz, hogy a nő orgazmust éljen át (persze, mind férfiak, mind nők esetében nagy egyéni eltérések is lehetnek a kívánt ingererősség és annak hossza tekintetében). Sok szexuális pozíció azonban csak kis mértékben vagy egyáltalán nem ingerli a csiklót, és emellett is vannak olyan nők, akik számára a kézzel vagy szájjal történő közvetlen ingerlés szükséges ahhoz, hogy orgazmust éljenek át.

„A nemi szervről lehet beszélni méltóságot megőrizve, normál hangerőn is”

Vannak olyan nők is, akiknek annyira érzékeny a csiklójuk, hogy a szex közbeni, akár a hüvely bejárata környékét érő, tehát a csikló közvetett, ingerlése is elegendő az orgazmus eléréséhez, ez azonban korántsem igaz minden nőre, és nem jelenti azt, hogy ez lenne az ideális. Éppen úgy ideális az is, ha valakinek szüksége van a kézzel történő folyamatos ingerlésre, vagy arra, hogy partnere orálisan elégítse ki. Emellett fontos megismerni azokat a pozíciókat, amelyek közben megfelelő ingerlés éri a csiklót, és a nő könnyebben el tud élvezni.

Ismerd és ismertesd meg önmagad!

Amellett, hogy megismerjük csiklónk felépítését, nőként arra is szükségünk van, hogy kitapasztaljuk, milyen ingerlés okoz számunkra gyönyörérzetet. Erre az önkielégítés nagyszerű lehetőség. Emellett pedig az is fontos, hogy partnerünk számára is képesek legyünk megfelelően kommunikálni, mire vágyunk szex közben, és azt milyen módon érhetjük el. Az orgazmus megjátszása azért problémás, mert a partner így abban a hitben lehet, hogy attól, amit csinál az aktus közben, női partnere gond nélkül el tud élvezni – ez megakadályozza abban, hogy megismerje a női testet és a női orgazmushoz vezető utat, emellett fenntartja azt a szintén káros tévhitet, hogy a női orgazmus is ugyanolyan automatikus, mint a férfi, illetve, hogy annak létrejöttéért elsősorban maga a nő a felelős.

Mit jelent számodra a szex?

A női orgazmus megértéséhez nem csak magát a női nemi szervet és a csiklót kell ismerni, hanem a nőnek önmagát is. Azt, hogy mi okoz számára örömet a nemi együttlétekben, hogy mit jelent számára a szex és az orgazmus. Ehhez pedig nemcsak alapvető anatómiai ismeretek elsajátítására van szükség, hanem annak megértésére is, hogy mindkét nemnek ugyanannyira joga kiteljesedni szexuálisan, szégyen nélkül, felszabadultan megélni a vágyait, és kommunikálni is a másik felé, hogy mi okoz számára élvezetet. Az orgazmusát pedig nem a külső elvárások miatt és alapján kell „produkálnia”, adott esetben megjátszania, hogy ne sértse meg partnerét, hanem azért elérnie, mert így érzi beteljesültnek a szexuális együttlétet – ez pedig azt is jelentheti, hogy elvárásként sem jelenik meg számára, hogy eljusson a csúcsra. Sok tabut kell ledönteni ahhoz, hogy a nők kiteljesedhessenek szexuálisan: sokkal többet kellene beszélni a nők szexualitásáról, a női libidóról és az önkielégítésről, emellett a heteroszexuális férfiaknak is gyakrabban kellene őszintén beszélgetniük női parterükkel azzal kapcsolatban, hogy kinek mi okoz örömet az együttlét során.

Olvass többet a női orgazmusról:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Ráknak nincs oka aggodalomra, a Szűz őrizze meg a nyugalmát - június 1.

Napi horoszkóp: A Ráknak nincs oka aggodalomra, a Szűz őrizze meg a nyugalmát - június 1.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)